Τραγωδία στο Πήλιο: Η ζήλια όπλισε το χέρι του 50χρονου - Ήξερε πού θα βρει τα θύματά του

Τραγωδία στο Πήλιο: Η ζήλια όπλισε το χέρι του 50χρονου - Ήξερε πού θα βρει τα θύματά του

Η 36χρονη πρώην σύντροφος του δράστη και ο 61χρονος εργάζονταν μαζί - «Ήρθε βραδιάτικα στο θερμοκήπιο και άρα ήξερε» λένε κάτοικοι του χωριού για τον δράστη

Τραγωδία στο Πήλιο: Η ζήλια όπλισε το χέρι του 50χρονου - Ήξερε πού θα βρει τα θύματά του
Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία του χωριού Μακρυράχη από το άγριο φονικό το βράδυ του Σαββάτου με δράστη έναν 50χρονο και θύματα την 36χρονη πρώην σύντροφό του, την οποία τραυμάτισε, και τον 61χρονο εραστή της, τον οποίο σκότωσε.

Ήταν λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου όταν ο 50χρονος πυροβόλησε τρεις φορές κατά της πρώην συντρόφου του και του 61χρονου, ο οποίος και ξεψύχησε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Βόλου. Εκεί παραμένει εκτός κινδύνου νοσηλευόμενη η 36χρονη.

Κλείσιμο
«Οι δυο τους ήταν ζευγάρι αλλά για λόγους που δε γνωρίζουμε είχαν αποφασίσει να χωρίσουν. Εκείνη προερχόταν από ένα γάμο που δεν είχε αίσιο τέλος και σε εκείνον είχε βρει την συναισθηματική ασφάλεια που χρειαζόταν. Όμως μετά από ένα διάστημα που έμειναν μαζί τελικά χώρισαν. Γνωρίζω και το θύμα, πρόκειται για έναν εξαιρετικό άνθρωπο ιδιαίτερα ευκατάστατο αφού έχει το μεγαλύτερο θερμοκήπιο της περιοχής και η γνωριμία του με την κοπέλα μετρά όχι πάρα πολύ καιρό καθώς όλα ξεκίνησαν όταν εκείνη μη έχοντας άλλους πόρους του ζήτησε να της προσφέρει δουλειά στο θερμοκήπιο. Έτσι και έγινε. Από ό,τι άκουσα έμεναν αργά συνήθως στο θερμοκήπιο και μάλλον ο δράστης είχε κάτι αντιληφθεί ίσως από ότι συζητείται τώρα από το χωριό ένιωσε πως εκείνη τον παράτησε για τον ευκατάστατο κύριο αφού ο ίδιος ήταν άνεργος εδώ και καιρό και δεν είχε καλή οικονομική κατάσταση. Δε γνωρίζω αν είχαν όντως σχέση, πάντως σίγουρα η 39χρονη δούλευε με τον 61χρονο. Τώρα ο δράστης μάλλον θα είχε παρακολουθήσει τι γίνεται, γιατί ήρθε βραδιάτικα στο θερμοκήπιο που πάει να πει ότι ήξερε πως θα τους έβρισκε εκεί. Και έγινε το κακό. Τι να σας πω, έχουμε όλοι μας πάθει σοκ, δε μπορούμε ακόμη να το πιστέψουμε», λέει κάτοικος του χωριού μιλώντας στο protothema.gr.

Μητέρα δύο παιδιών η 36χρονη
Για μία εξαιρετική γυναίκα κάνει λόγο ο ιερέας του χωριού ο πατέρας Κωνσταντίνος ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την 36χρονη γυναίκα. Ο ιερέας περιγράφει στο protothema.gr πως εκείνη ήρθε στο χωριό πριν από ένα χρόνο και αφού είχε εγκαταλείψει το σύζυγό της ο οποίος - σύμφωνα με όσα εκείνη είχε πει - την κακομεταχειριζόταν.

«Για τον 50χρονο δεν έχω να σας πω πολλά τον έβλεπα να πηγαίνει στο καφενείο, γελαστός και δημοφιλής στους φίλους του άνθρωπος θα έλεγα, από όσο γνωρίζω ασχολιόταν με τα κτήματα, δεν είχε δουλειά τον τελευταίο καιρό ίσως αυτό να τον στενοχωρούσε. Την κοπέλα την γώριζα τον τελευταίο χρόνο, ήταν παντρεμένη, χώρισε με το σύζυγό της, ήρθε εδώ με τα δυο της παιδιά και εγκαταστάθηκε στο χωριό. Μάλιστα είχε πει σε συγχωριανούς ότι είχε πέσει θύμα άγριας κακοποίησης από το σύζυγο της και για το λόγο αυτό τον εγκατάλειψε. Δούλευε μεροκάματο όπου έβρισκε είτε ως καθαρίστρια είτε στα κτήματα. Δε μου είχε δώσει άσχημα δείγματα σε επίπεδο χαρακτήρα. Ήταν σοκ για όλους αυτό που έγινε. Όσο για το θύμα το μόνο που μπορώ να πω είναι πως επρόκειτο για έναν πολύ ήσυχο και καλό άνθρωπο που κοιτούσε μόνο τη δουλειά του και δεν είχε δώσει λαβές για σχόλια όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, ζούσε έτσι και αλλιώς μόνος του», λέει ο πατέρας Κωνσταντίνος Δράπανος ιερέας του χωριού και της ενορίας του Ιερού Ναού Αγίου Προδρόμου.


O δράστης ήθελε εκδίκηση

Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία κατοίκου του χωριού όλα δείχνουν πως η ζήλια και η «δίψα» για εκδίκηση του 50χρονου του είχε θολώσει τόσο το μυαλό ώστε ήταν αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση για αυτό που συνέβαινε όντας πεπεισμένος ότι η σύντροφός του τον είχε παρατήσει για να βρει παρηγοριά στην αγκαλιά του ευκατάστατου 61χρονου γαιοκτήμονα. Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μετά τον πυροβολισμό στην κοιλιά του 61χρονου, μπροστά στα μάτια της 36χρονης, ο δράστης τον χτυπούσε με μανία στο κεφάλι με το κοντάκι του κυνηγετικού όπλου, προκαλώντας του πολύ σοβαρά τραύματα.

Ο 50χρονος στη συνέχεια εγκατέλειψε αιμόφυρτα τα δύο θύματά του στην αποθήκη του θερμοκηπίου του ατυχου γαιοκτήμονα, πηγε στο σπίτι του και προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή του πίνοντας ισχυρό γεωργικό φάρμακο. 

Η τραυματισμένη κοπέλα από τον πρώτο πυροβολισμό κατάφερε να ειδοποιήσει την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ και μολονότι έκανε τα αδύνατα-δυνατά για να προσπαθήσει να σώσει τον αιμόφυρτο σύντροφο της δεν τα καταφερε αφου εκείνος είχε ακατάσχετη αιμορραγία. 
 
Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ από το Βόλο, μαζί με αστυνομικούς του ΑΤ Περιφέρειας, έσπευσαν στο χωριό και συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος και νοσηλεύεται σε πτερυγα νοσοκομειου με την κατάστασή του να μην εμπνέει ανησυχία. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης