Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φυσικοθεραπευτών έξω από υπουργείο Υγείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φυσικοθεραπευτών έξω από υπουργείο Υγείας

Η προκαθορισμένη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας έπεσε «στο κενό» λόγω έκτακτου υπουργικού συμβουλίου, προκαλώντας την αγανάκτησή τους - Μεταξύ άλλων, ζητούν αύξηση του προϋπολογισμού της φυσικοθεραπείας και επιστροφή των 6 εκατ. ευρώ που δόθηκαν σε κέντρα ανοιχτής νοσηλείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φυσικοθεραπευτών έξω από υπουργείο Υγείας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν στις 12 το μεσημέρι μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών που ζητούν άμεση λύση στα αιτήματα τους. 

Εν τω μεταξύ η προκαθορισμένη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας έπεσε «στο κενό» λόγω έκτακτου υπουργικού συμβουλίου, με αποτέλεσμα οι φυσικοθεραπευτές να δυσανασχετούν για την έκβαση του αποτελέσματος.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών ζητεί μεταξύ άλλων, αύξηση του προϋπολογισμού της φυσικοθεραπείας και επιστροφή των 6 εκατ. ευρώ των φυσικοθεραπειών που δόθηκαν σε κέντρα ανοιχτής νοσηλείας.

Κλείσιμο
Τι δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Πέτρος Λυμπερίδης


Επίσης, απαιτούν την επιστροφή του 10% της παρακράτησης τους από το 2012, όπως δικαιούνται, και ζητούν τον επανακαθορισμό των υποχρεωτικών επιστροφών με την προστασία των συναδέλφων τους που έχουν χαμηλούς λογαριασμούς. Αλλος ένας λόγος που βρίσκονται σήμερα έξω από το υπουργείο Υγείας είναι η εξόφληση των λογαριασμών από το 2011,  από τα προηγούμενα ταμεία που συγχωνεύτηκαν στον ΕΟΠΥΥ. 

Τέλος, οι φυσικοθεραπευτές ζητούν να γίνει έλεγχος των περιστατικών που μεταφέρονται στα Κέντρα Αποκατάστασης, προκειμένου να πηγαίνουν μόνο εκείνα που πραγματικά υπάρχει ανάγκη αποκατάστασης των ασθενών. Καταγγέλλουν ότι θεραπείες που στα φυσικοθεραπευτήρια κοστίζουν για παράδειγμα 150 ευρώ στο σύνολο τους, η ίδια θεραπεία στα Κέντρα Αποκατάστασης αγγίζει την 4πλάσια και 5πλάσια τιμή. 










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης