Αρνητικά τα πρώτα αποτελέσματα για χολέρα στον Ολλανδό τουρίστα

Αρνητικά τα πρώτα αποτελέσματα για χολέρα στον Ολλανδό τουρίστα

Για την τελική διάγνωση θα χρειαστούν μερικά 24ωρα ακόμη, καθώς ο έλεγχος θα συνεχιστεί με εξειδικευμένες μοριακές μεθόδους - Ο 79χρονος νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας, με σοβαρό οξύ διαρροϊκό σύνδρομο

Αρνητικά τα πρώτα αποτελέσματα για χολέρα στον Ολλανδό τουρίστα
Αρνητικά για το βακτήριο χολέρας είναι τα πρώτα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου στον οποίο υποβλήθηκε ο 79χρονος Ολλανδός τουρίστας που νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ιδιωτικού νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ», με σοβαρό οξύ διαρροϊκό σύνδρομο.
 
Από τις καλλιέργειες των δειγμάτων που ελήφθησαν από τον ασθενή και εστάλησαν στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) δεν απομονώθηκε το βακτήριο Vibrio cholerae.

«Ο αρχικός εργαστηριακός έλεγχος στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Βάρης και στο Περιφερικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας δεν είναι επιβεβαιωτικός για την ύπαρξη δονακίου της χολέρας», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και τονίζει πως «η εργαστηριακή διερεύνηση συνεχίζεται  με περαιτέρω μοριακό έλεγχο. Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. παραμένει σε επιφυλακή για την πλήρη διερεύνηση και εξιχνίαση του περιστατικού».
Κλείσιμο
 
Προσωρινή... λήξη συναγερμού για τη χολέρα
 
Για την τελική διάγνωση θα χρειαστούν μερικά 24ωρα ακόμη, καθώς ο έλεγχος θα συνεχιστεί με εξειδικευμένες μοριακές μεθόδους.

Πάντως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), μόνο τα στελέχη του Vibrio
cholerae Ο1 και Ο139 που παράγουν τοξίνη, προκαλούν σοβαρή νόσο που χαρακτηρίζεται ως «χολέρα». Αυτό σημαίνει ότι, εάν απομονωθούν αυτά τα στελέχη, θα πρόκειται για χολέρα. Οι υπόλοιποι ορότυποι του βακτηρίου μπορούν να προκαλέσουν ήπιο διαρροϊκό σύνδρομο αλλά δεν προκαλούν επιδημίες.
 
Ο 79χρονος ασθενής παραμένει διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του ιδιωτικού νοσοκομείου, με τους θεράποντες γιατρούς να εμφανίζονται επιφυλακτικοί και συγκρατημένοι ως προς την έκβαση της κατάστασης της υγείας του.
 
Ο Ολλανδός βρίσκεται στη χώρα μας από την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, οπότε και ταξίδεψε με τη σύζυγό του από την Ολλανδία για την Κω, όπου και κατέλυσαν σε ξενοδοχείο του νησιού.

Κατά την έκτη μέρα των διακοπών του, ο άνδρας εμφάνισε διαρροϊκό σύνδρομο και λόγω της έντασης των συμπτωμάτων διακομίστηκε στο νοσοκομείο του νησιού.

Η ραγδαία επιδείνωση της κατάστασής του δρομολόγησε την αεροδιακομιδή του, το απόγευμα της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου, με ιδιωτικό αεροπλάνο και ιδιωτικό ασθενοφόρο συνοδεία ιατρού στο «ΥΓΕΙΑ» της Αθήνας,
 
Το νοσοκομείο με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή της νοσηλείας του ο ασθενής νοσηλεύεται σε ειδικό χώρο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, όπου λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα και ειδικά μέτρα προστασίας και βρίσκεται υπό φαρμακευτική αγωγή, σύμφωνα με τις οδηγίες του παγκόσμιου οργανισμού Υγείας και τις προδιαγραφές του οργανισμού Joint Commission International, του οποίου τη διαπίστευση κατέχει το ΥΓΕΙΑ.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης