Μήνυση κατά του Σερραίου εξολοθρευτή φιδιών!

Μήνυση κατά του Σερραίου εξολοθρευτή φιδιών!

Ο κάτοικος των Σερρών καταγγέλεται ότι σκότωσε έναν Σαπίτη, ένα Νερόφιδο και έναν Έφιο παραβιάζοντας τη νομοθεσία που απαγορεύει τον βασανισμό, τη βάναυση μεταχείριση, τη ύθλιψη και τον ακρωτησιασμό των ζώων

Μήνυση κατά του Σερραίου εξολοθρευτή φιδιών!
Να καθίσει στο σκαμνί τον Σερραίο… φιδοκτόνο, απειλεί το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας, κάνοντας γνωστό με ανακοίνωση του πως στα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και έχουν γίνει viral, o αγανακτισμένος κάτοικος των Σερρών φέρεται να έχει δολοφονήσει τρία είδη φιδιών, από τα οποία τα δύο είναι προστατευόμενα.

Αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Βιοποικιλότητας:
«Ο τύπος έχει σκοτώσει συνολικά έναν Σαπίτη, ένα Νερόφιδο και έναν Έφιο, μέχρι τώρα απ' ότι μπορεί να φανεί από τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Τα δύο πρώτα, ο Σαπίτης και το Νερόφιδο, προσταεύονται από το Προεδρικό Διάταγμα υπ'αριθμόν 67, (ΦΕΚ 23/Α/30-1-81), Πίνακας Β και ο Έφιος από τη Σύμβαση της Βέρνης, παράρτημα II (στα αυστηρώς προστατευόμενα).
Πέρα από το ότι το είδος προστατεύεται από προεδρικά διατάγματα ,παραβιάζεται και ο νόμος 4039/2012
Τι απαγορεύει ο νόμος 4039/2012;
Κλείσιμο
Ο νόμος 4039/2012 στο άρθρο 16, τονίζει ξεκάθαρα ότι: «α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόµενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νοµοθεσίας, καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισµός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση µεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ' αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέµασµα, ο πνιγµός, το κάψιµο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασµός. Η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη µε θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασµός.
β. Απαγορεύεται, εξαιρουµένων των περιπτώσεων κινηµατογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισµού, η πώληση, εµπορία και παρουσίαση – διακίνηση µέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηµατογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου
Κανονικά αυτός ο τύπος θα έπρεπε να έχει ήδη λάβει κλήση για να απολογηθεί ή και να οδηγηθεί στο δικαστήριο, αλλά όταν απουσιάζουν οι εισαγγελείς από τα περιβαλλοντικά προβλήματα και η αστυνομία δεν κάνει το αυτονόητο αγνοώντας τις νομοθεσίες για τα εγκλήματα κατά των ζώων, τα ΜΜΕ τον κάνουν ήρωα αντί να τον κατακρίνουν, οδηγώντας όλες τις προσπάθειες που έχουν κάνει φιλόζωοι αυτά τα χρόνια για την προστασία των ζώων σε αδιέξοδο και προωθούν με αυτό τον τρόπο τα ΜΜΕ την δολοφονία ζώων!
Δεν είναι παιχνίδι. Αυτός ο τύπος πρέπει να διωχτεί από την εισαγγελεία για να γίνει παράδειγμα προς όσους σκέφονται να δολοφονούν τα φίδια αλλά και κάθε άγριο και ήμερο ζώο.

Προσωπικά σαν Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας δεν πρόκειται να παραμείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Τις επόμενες ώρες θα φύγει καταγγελία προς Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καi κοινοποίηση προς την Εισαγγελία Σερρών».
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης