Ζάκυνθος: Στο νησί το πολυτελές «Fior di levante»

Ζάκυνθος: Στο νησί το πολυτελές «Fior di levante»

Το επιβατικό πλοίο λαμβάνει μέρος σε διεθνή διαγωνισμό διεκδικώντας παγκόσμιο τίτλο του πρώτου και ομορφότερου πορθμειακού πλοίου

Ζάκυνθος: Στο νησί το πολυτελές «Fior di levante»
Εντυπωσιακή είσοδο στο λιμάνι της Ζακύνθου έκανε στις 17:15 το πολυτελές πλοίο «Fior di levante» της εταιρείας «Levante ferries».

Αμέσως μετά ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να το επισκεφθεί και να περιηγηθεί στους χώρους του. Στη συνέχεια έγινε ο αγιασμός και τα εγκαίνια του πλοίου.

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα πλοία του είδους του σύμφωνα με αρμοδίους ναυτιλιακούς κύκλους και λαμβάνει μέρος σε διεθνή διαγωνισμό διεκδικώντας παγκόσμιο τίτλο του πρώτου και ομορφότερου πορθμειακού πλοίου.


Κλείσιμο

Τον σχεδιασμό έκαναν Έλληνες μηχανικοί και η μετασκευή του έγινε στα ναυπηγεία της COSCO στην Κίνα. Έχει συνολικό μήκος 118,80 μέτρα, πλάτος 20 μέτρα και βύθισμα 4,75 μέτρα, ενώ αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 19,8 κόμβους και υπηρεσιακή ταχύτητα 18 κόμβους.

Έχει μεταφορική ικανότητα 1.140 επιβατών, ενώ το γκαράζ του πλοίου μπορεί να εξυπηρετήσει 310 ΙΧ αυτοκίνητα ή 32 φορτηγά και 120 ΙΧ αυτοκίνητα.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης