«Λύση» Βρούτση για το Ταμείο των ενστόλων

«Λύση» Βρούτση για το Ταμείο των ενστόλων

Μένει εκτός ΕΤΕΑ το Ταμείο τους, το οποίο, σύμφωνα με συνδικαλιστές του, είναι εύρωστο, έχει 40 χρόνια ζωής και αποθεματικό 250 εκατ. ευρώ

«Λύση» Βρούτση για το Ταμείο των ενστόλων
Με προσθήκη της τελευταίας στιγμής, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, δίνει τη δυνατότητα στους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες να μετατρέψουν, εκτός από το ταμείο εφάπαξ, και το επικουρικό τους ταμείο (ΤΕΑΠΑΣΑ) σε ταμείο επαγγελματικής ασφάλισης -ΝΠΙΔ-, ρισκάροντας να ακολουθήσουν αυτόνομη πορεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οργανώσεις των ενστόλων προσανατολίζονται σ' αυτή τη λύση, προκειμένου να αποφύγουν την υποχρεωτική υπαγωγή του στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

Με τη νέα προσθήκη ικανοποιείται το πάγιο αίτημα των ενστόλων, που είχαν προαναγγείλει νέες κινητοποιήσεις, να μείνει εκτός ΕΤΕΑ το Ταμείο τους, το οποίο, σύμφωνα με συνδικαλιστές του, είναι εύρωστο, έχει 40 χρόνια ζωής και αποθεματικό 250 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, το υπουργείο υποστηρίζει ότι το ταμείο μπορεί να «ζήσει» μόνο επτά χρόνια, καθώς η αναλογία εργαζομένων και συνταξιούχων δεν διασφαλίζει μακρύ βίο.

Βάσει της τροπολογίας  για το ασφαλιστικό των ενστόλων που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο, από 20 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας (19 βουλευτές της ΝΔ και ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ), δίνεται στους φορείς επικουρικής ασφάλισης των ενστόλων περιθώριο μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου στο μεταξύ να δημιουργήσουν δικό τους ΝΠΙΔ και να εξαιρεθούν από την υποχρεωτική υπαγωγή στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.
Κλείσιμο

Το κείμενο της τροπολογίας έχει ως εξής: «Οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού (T.E.A.Π.Ι.Ε.Ν.) δύνανται, μέχρι 31-12-2014, μετά από σύμφωνη γνώμη των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των κλάδων ασφαλισμένων και μετά από εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης, να μετατρέπονται αυτοδίκαια σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) υποχρεωτικής ασφάλισης κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 7 και 8 του ν. 3029/2002 (Α` 160), μη εφαρμοζομένων στην περίπτωση αυτή των ανωτέρω εδαφίων της παρούσας παραγράφου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης