Συγκρατημένα αισιόδοξος για τη δυνατότητα της Ελλάδας να βγει από το τρέχον πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Κομισιόν στο κουαρτέτο, Ντέκλαν Κοστέλο.
Μιλώντας συνέδριο 19ο ετήσιο συνέδριο Invest in Greece της Capital Link στη Νέα Υόρκη, ο κ. Κοστέλο θύμισε ότι και οι άλλες χώρες που βγήκαν από το μνημόνιο είχαν ένα σχήμα επιτήρησης στην αρχή για να προσθέσει, ωστόσο, ότι τα ποσά που έχει δανειστεί η χώρα μας είναι μεγαλύτερα, προαναγγέλλοντας, εμμέσως πλην σαφώς, το ενισχυμένο πλαίσιο που επεξεργάζεται η Κομισιόν.
Αντίστοιχη ήταν η διατύπωση και για το θέμα των μεταρρυθμίσεων όπου ο κ. Κοστέλο σημείωσε ότι θα πρέπει να συνεχιστούν για πολλά χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα είχε τονίσει ότι η «καθαρή έξοδος» δεν είναι η πιο πρόσφορη διατύπωση, παίρνοντας για πρώτη φορά δημόσια αποστάσεις.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ESM, Νίκολα Τζιαμαρόλι, μίλησε θετικά για την Ελλάδα, ωστόσο, απέφυγε να αναφερθεί στα περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Διαβάστε περισσότερα στο
newmoney.gr