Στουρνάρας: «Τώρα να κλείσει εγκαίρως και η δ' αξιολόγηση ώστε να βγούμε στις αγορές»

Στουρνάρας: «Τώρα να κλείσει εγκαίρως και η δ' αξιολόγηση ώστε να βγούμε στις αγορές»

Ο διοικητής της ΤτΕ είχε και μία προτροπή προς την ελληνική κυβέρνηση αλλά και τους εταίρους

Στουρνάρας: «Τώρα να κλείσει εγκαίρως και η δ' αξιολόγηση ώστε να βγούμε στις αγορές»
Καμπανάκι για επίσπευση των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεις, βελτίωση της ποιότητας των ανεξάρτητων θεσμών, αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, υιοθέτηση φιλικότερης στην ανάπτυξη δημοσιονομικής πολιτικής, σταδιακή άρση των capital controls
και τέλος αντιμετώπιση του πολύ υψηλού δημόσιου χρέους, κρούει ο διοικητής της
ΤτΕ. Ο
Γιάννης Στουρνάρας
Κλείσιμο
εκτιμά ότι μόνο μέσα απ' αυτό το δρόμο, όπως τον παρουσίασε σήμερα αναλυτικά στην εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, η ελληνική οικονομία μπορεί να αλλάξει σελίδα.

Ο διοικητής της ΤτΕ είχε και μία προτροπή προς την ελληνική κυβέρνηση αλλά και τους εταίρους: οι ελληνικές αρχές πρέπει να ολοκληρώσουν εγκαίρως και την τέταρτη (και τελευταία) αξιολόγηση, ούτως ώστε να βελτιωθεί σημαντικά η πιστοληπτική ικανότητας της χώρας «για να μπορέσει η Ελλάδα να αντλήσει χρηματοδότηση από τις χρηματοπιστωτικές αγορές με διατηρήσιμους όρους μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος τον Αύγουστο του 2018». Επίσης «οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, πέρα από την εξειδίκευση των μεσοπρόθεσμων μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους, η οποία θα επιτρέψει την αναχρηματοδότηση του δημόσιου χρέους από τις αγορές με όρους βιωσιμότητας, θα πρέπει, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, να αποσαφηνίσουν τη μορφή της στήριξης της ελληνικής οικονομίας μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος».

Όπως σημειώνει ο κ. Στουρνάρας «όλες οι παραπάνω ενέργειες θα βελτιώσουν το επενδυτικό κλίμα, θα προσελκύσουν εγχώριες και ξένες άμεσες επενδύσεις και θα διευκολύνουν την επιστροφή στη χρηματοπιστωτική κανονικότητα και σε θετικούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης μετά από επτά χρόνια θυσιών, ύφεσης και στασιμότητας, που έχουν επιδράσει αρνητικά στην οικονομική και κοινωνική συνοχή».

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης