Euroworking Group: Ποια θέματα παραμένουν ανοιχτά για την εκταμίευση της δόσης

Euroworking Group: Ποια θέματα παραμένουν ανοιχτά για την εκταμίευση της δόσης

Το προπαρασκευαστικό όργανο του Eurogroup συνεδρίασε το απόγευμα και στη συνέχεια είχε δείπνο εργασίας με θέμα την Ελλάδα - Η Ελλάδα και το ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ στο τραπέζι του επόμενου Eurogroup

Euroworking Group: Ποια θέματα παραμένουν ανοιχτά για την εκταμίευση της δόσης
Ολοκληρώθηκε το Euroworking Group, το τεχνικό, προπαρασκευαστικό όργανο του Eurogroup
, που συνεδρίασε το απόγευμα και στη συνέχεια είχε δείπνο εργασίας με θέμα την Ελλάδα, ετοιμάζοντας την ατζέντα της άτυπης Συνόδου των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης στη Μπρατισλάβα στις 9 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, το EWG συζήτησε την ως τώρα εφαρμογή των συμφωνηθέντων της πρώτης
αξιολόγησης
Κλείσιμο
και το κατά πόσο βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, το «τι μέλλει γενέσθαι» για τα προαπαιτούμενα που θα ξεκλειδώσουν τη 2η υποδόση της πρώτης αξιολόγησης ύψους 2.8 δις και τέλος, τα προτεινόμενα βραχυπρόθεσμα μέτρα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Αυτό που καθίσταται σαφές είναι πως η Ελλάδα και ιδιαίτερα το ζήτημα της
ΕΛΣΤΑΤ συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας και το ζήτημα αυτό θα απασχολήσει τους Υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης στο επόμενο Eurogroup.

Ανοιχτά παραμένουν συνεπώς τα ζητήματα της ολοκλήρωσης των προαπαιτουμένων για την υποδόση των 2.8 δις ευρώ, ο διορισμός των μελών του εποπτικού συμβουλίου του Ταμείου αποκρατικοποιήσεων, η απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, και φυσικά το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, το οποίο φαίνεται να προξενεί την διαρκή ενόχληση των Βρυξελλών αλλά και άλλων κρατών μελών.

Πάντως από την πλευρά των Πιερ Μοσκοβισί και Ευκλείδη Τσακαλώτο, στην σημερινή του συνάντηση συμφώνησαν για επίσπευση της προόδου και βελτιστοποίηση των διαδικασιών συνεργασίας, θέτοντας ως στόχο την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μέχρι τον Δεκέμβρη. Τέλος, είναι φιλοδοξία του ελληνικού ΥΠΟΙΚ να εκταμιευτούν τα εναπομείναντα 2.8 δις, ως το Eurogroup του Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης