Κόκκαλης: Ανύπαρκτη η αναπτυξιακή προοπτική για τη χώρα

Κόκκαλης: Ανύπαρκτη η αναπτυξιακή προοπτική για τη χώρα

Aκόμα η ίδια η λέξη «ανάπτυξη» πρέπει να διαγραφεί από το λεξιλόγιο των πολιτικών, γιατί είναι «ουτοπική», τόνισε ο πρόεδρος της Intralot

Κόκκαλης: Ανύπαρκτη η αναπτυξιακή προοπτική για τη χώρα
Την εκτίμηση ότι η αναπτυξιακή προοπτική είναι ανύπαρκτη για τη χώρα εξέφρασε ο Σωκράτης Κόκκαλης, πρόεδρος του ΔΣ της Intralot, στο πλαίσιο της σημερινής ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Intralot, καμία κυβέρνηση διαχρονικά στην Ελλάδα δεν έχει στηρίξει επαρκώς και ουσιαστικά το επιχειρείν, παράγοντας στον οποίο οφείλεται εν μέρει η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Κατά συνέπεια, δεν μπορούμε να μιλάμε για «ανάπτυξη», τόνισε ο κ. Κόκκαλης, συμπληρώνοντας ότι ακόμα η ίδια η λέξη πρέπει να διαγραφεί από το λεξιλόγιο των πολιτικών, γιατί είναι «ουτοπική».

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Intralot αναφέρθηκε μάλιστα και στο παράδειγμα της Τουρκίας, η οποία έως τα τέλη του 2000 αντιμετώπιζε σοβαρή οικονομική κρίση, ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να σημειώσει ραγδαία ανάπτυξη, χάρη στη στήριξη που έλαβαν οι επιχειρήσεις της από τη κυβέρνηση αλλά και στην ευελιξία του εθνικού της νομίσματος. «Η Ελλάδα αναγκάζεται να έχει το πιο σκληρό νόμισμα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε για αυτό»
, επισήμανε ο κ.Κόκκαλης.

Όπως τόνισε, είναι ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός ότι μία εταιρεία σαν την Intralot, με πρωτοποριακή τεχνολογία και χιλιάδες εργαζομένους, δεν έτυχε ποτέ ουσιαστικής στήριξης από το κράτος.
Κλείσιμο

Στο πλαίσιο των μελλοντικών στόχων του ομίλου, η διοίκηση έκανε λόγο για στρατηγική αναδιάρθρωσή της Intralot στις αγορές του εξωτερικού, με στόχο τη βελτίωση των ταμειακών ροών και μείωση δανείων και κόστους αυτών προς όφελος των μετοχών της.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης