Τι ζήτησαν από τον Τσακαλώτο οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης

Τι ζήτησαν από τον Τσακαλώτο οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης

«Βροχή» αιτημάτων προς τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ - Τι είπαν οι συνάδελφοί του της Μάλτας, της Ιρλανδίας και της Σλοβακίας

Τι ζήτησαν από τον Τσακαλώτο οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης
Τέτοια νύχτα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν πρέπει να την περίμενε ποτέ! Κανονικά, ο υπουργός Οικονομικών, που μετέχει στη συνεδρίαση του Eurogroup, πρέπει να νιώθει σαν τον... παπά της γνωστής ρήσης -από την ανάποδη: "Βρήκαμε παπά να θάψουμε πέντε-έξι"!

Βρήκαν εν ολίγοις ευκαιρία οι συνάδελφοί του υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και ξεσπάνε πάνω του, ζητώντας και απαιτώντας από την ελληνική κυβέρνηση όλα όσα ήθελαν επί μήνες, αλλά δεν μπορούσαν ή δεν είχε νόημα να το κάνουν με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Οι πληροφορίες λένε λοιπόν ότι σχεδόν όλοι οι υπουργοί, ανεξάρτητα από το εάν έχουν θετική ή αρνητική στάση έναντι της χώρας μας, ζητούν και κάτι επιπλέον της πρότασης που έχουμε καταθέσει και επί της οποίας γίνεται η συζήτηση.

Για παράδειγμα, ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών ζήτησε να καταρτίσει η ελληνική πλευρά ένα πλάνο ενός έτους, αναφέροντας όλες τις δράσεις και τις ημερομηνίες στις οποίες αυτές θα γίνουν.

Ο Μαλτέζος ζήτησε να πάρει πίσω η κυβέρνηση κάθε ανατροπή σε μνημονιακές ρυθμίσεις, που επέφερε από τον περασμένο Φεβρουάριο.
Κλείσιμο

Ο Σλοβάκος, εκτός των άλλων, έλεγε και ξαναέλεγε ότι είναι πολλά τα λεφτά που ζητά η Ελλάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης