Bloomberg: Πρόταση για «κούρεμα» στα εχέγγυα των ελληνικών τραπεζών στο τραπέζι της ΕΚΤ

Bloomberg: Πρόταση για «κούρεμα» στα εχέγγυα των ελληνικών τραπεζών στο τραπέζι της ΕΚΤ

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, η προσοχή τώρα στρέφεται στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, καθώς, όπως αναφέρει, οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας έχουν αναπτύξει προτάσεις όπως η αύξηση του discount που επιβάλλεται στα collateral που προσφέρουν οι ελληνικές τράπεζες

Bloomberg: Πρόταση για «κούρεμα» στα εχέγγυα των ελληνικών τραπεζών στο τραπέζι της ΕΚΤ
Η ΕΚΤ κρατά ένα από τα κλειδιά για το μέλλον της Ελλάδας, γράφει σε άρθρο του το πρακτορείο Bloombreg, την ώρα που αυξάνονται οι ανησυχίες για μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας.

Η Ελλάδα επέρριψε τις ευθύνες για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις στους διεθνείς πιστωτές, την ώρα που τα κρατικά ομόλογα υποχωρούσαν και η ΕΚΤ τώρα «ζυγίζει» πόση ρευστότητα μπορεί να προσφέρει στο χρηματοοικονομικό σύστημα.

Όπως τόνισε κυβερνητικός αξιωματούχος, δεν είναι πιθανή μια συμφωνία μέχρι η Κομισιόν και το ΔΝΤ να μειώσουν τις «κόκκινες γραμμές» τους.

Τα σχόλια αυτά ήρθαν να σκιάσουν τις προοπτικές των διαπραγματευτικών συνομιλιών και επιτάχυναν το selloff σε κρατικά ομόλογα και μετοχές. Οι αποδόσεις στα 2ετή ομόλογα αυξήθηκαν σε 149 μ.β. Στο 20,98%, ενώ ο ΓΔ έπεσε κατά 3,9%, που ήταν και η μεγαλύτερη υποχώρηση των τελευταίων 6 μηνών.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, η προσοχή τώρα στρέφεται στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, καθώς, όπως αναφέρει, οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας έχουν αναπτύξει προτάσεις όπως η αύξηση του discount που επιβάλλεται στα collateral που προσφέρουν οι ελληνικές τράπεζες.
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης