Χρυσόγονος: Να επιβληθεί ανώτατο πλαφόν στις συντάξεις

Χρυσόγονος: Να επιβληθεί ανώτατο πλαφόν στις συντάξεις

Ο ίδιος ανέφερε πως το ανώτατο πλαφόν θα μπορούσε να προστατέψει τους χαμηλοσυνταξιούχους

Χρυσόγονος: Να επιβληθεί ανώτατο πλαφόν στις συντάξεις
Για ανώτατο πλαφόν στο σύνολο των συντάξεων έκανε λόγο σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος σε συνέντευξή του.
 

«Εγώ προσωπικά δε θα έβλεπα παράλογο να υπάρξει ένα ανώτατο πλαφόν γενικά στις συντάξεις», ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό  ΑΘΗΝΑ 984 
ο ευρωβουλευτής, προσθέτοντας πως η σύνταξη δεν είναι ένα μέσο πλουτισμού για τον συνταξιούχο, αλλά ένα μέσο για να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής του διαβίωση στο τέλος της ζωής του.
Κλείσιμο

«Συνεπώς, το να έμπαινε ένα ανώτατο πλαφόν στο σύνολο των συντάξεων, που παίρνει κανείς από οποιαδήποτε πηγή, άσχετα κυρίες η επικουρικές, εγώ δε θα το έβλεπα προσωπικά παράλογο και στο βαθμό, βεβαίως, που μιλάμε για λεφτά, τα οποία δεν προέρχονται από τις καταβολές εισφορών εκ μέρους του ασφαλισμένου, αλλά προέρχονται από το κράτος», τόνισε.

Ο ίδιος ανέφερε πως το ανώτατο πλαφόν θα μπορούσε να προστατέψει τους χαμηλοσυνταξιούχους. «Αν ένας άνθρωπος παίρνει, ας πούμε, 5.000 ευρώ από τρεις-τέσσερις συντάξεις, δεν τις χρειάζεται τις 5.000 για να ζήσει. Θα μπορούσε να μπει ένα πλαφόν... να είναι κάπου - ξέρω εγώ - στις 3.000 ; Στις 2.500 ; Το συζητάμε.

Ούτως ώστε να μπορέσουμε να αποφύγουμε μειώσεις επικουρικών συντάξεων σε ανθρώπους, οι οποίοι το σύνολο των συντάξεων που παίρνουν - κυρία, επικουρική, κλπ - είναι στα 600, 700, μπορεί και λιγότερα. Γιατί εκεί πραγματικά τα χρειάζονται απολύτως», είπε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης