WSJ: Θα μπορούσε η Ελλάδα να καταλήξει με δύο νομίσματα;

WSJ: Θα μπορούσε η Ελλάδα να καταλήξει με δύο νομίσματα;

Η αμερικανική εφημερίδα διερευνά τις πιθανότητες για μία τέτοια εξέλιξη και εξετάζει πώς θα μπορούσε η Ελλάδα να οδηγηθεί σε αυτήν τη λύση.

WSJ: Θα μπορούσε η Ελλάδα να καταλήξει με δύο νομίσματα;
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, στο δίλημμα για την παραμονή ή την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ μπορεί να προστεθεί και ένας ακόμη «δρόμος»: η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη με την εισαγωγή ενός δεύτερου νομίσματος.

Η αμερικανική εφημερίδα διερευνά τις πιθανότητες για μία τέτοια εξέλιξη και εξετάζει πώς θα μπορούσε η Ελλάδα να οδηγηθεί σε αυτήν τη «λύση».

«Όπως έχουν τα πράγματα, η χώρα δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει τα δάνεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που λήγουν τον επόμενο μήνα» αναφέρει το δημοσίευμα, σημειώνοντας πως η Κυβέρνηση θα δυσκολευθεί να πληρώσει ακόμα και τους δημόσιους υπάλληλους και τους συνταξιούχους μετά το τέλος του Απριλίου.

«Μια πτώχευση θα μπορούσε να οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να σταματήσει να υποστηρίζει τις ελληνικές τράπεζες μέσω του προγράμματος επείγουσας παροχής ρευστότητας», συνεχίζει το άρθρο και προσθέτει ότι, χωρίς τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ, οι ελληνικές τράπεζες θα βρεθούν γρήγορα αντιμέτωπες με την εκροή καταθέσεων. Αυτή η εξέλιξη θα αναγκάσει την ελληνική κυβέρνηση να ασκήσει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων για να αποφύγει την πτώχευση τραπεζών.

Μία πιθανή λύση για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που θα βρεθεί η χώρα, σύμφωνα με την Wall Street Journal, θα ήταν το τύπωμα γραμματίων (IOUs) που θα λειτουργούσαν ως νόμισμα. Έτσι, αυτομάτως, η Ελλάδα θα βρισκόταν με δύο νομίσματα. 
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης