Λαπαβίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να ικανοποιήσει τις αγορές, δεν μπορεί να εφαρμόσει αυτά τα πράγματα...

Λαπαβίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να ικανοποιήσει τις αγορές, δεν μπορεί να εφαρμόσει αυτά τα πράγματα...

Ο οικονομολόγος επεσήμανε την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει το πρόγραμμά του τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια εκ μέρους της Κουμουνδούρου - «Η κυβέρνηση ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το αδιέξοδο, βάζει φισεκλίκια για αντάρτικο και μετά τα μαζεύει»

Λαπαβίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να ικανοποιήσει τις αγορές, δεν μπορεί να εφαρμόσει αυτά τα πράγματα...
«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του... Αν θέλει να ικανοποιήσει την ευρωζώνη και τις αγορές, δεν μπορεί να εφαρμόσει αυτά τα πράγματα... Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει και Plan B, και Plan C, και Plan D... Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο, και ο λαός να είναι πλήρως πληροφορημένος, να μην του χαϊδεύουμε τα αυτιά». Με αυτά τα λόγια ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας επεσήμανε στον ΣΚΑΪ την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει το πρόγραμμά του τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια εκ μέρους της Κουμουνδούρου. 

Με αφορμή τις συναντήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο ανέφερε ότι «τα funds θέλουν να ακούσουν συγκεκριμένες θέσεις και αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει κίνδυνος ρήξεων». «Δεν μπορείς να τους πείσεις ότι με τα μέτρα που θα λάβεις, όπως διαγραφή χρέους, δεν θα υπάρξει κίνδυνος ρήξεων». 

Ο οικονομολόγος σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι πηγή κίνδυνου, έχοντας χάσει την κατεύθυνση της, καθώς δεν παίρνει μέτρα, δεν ξέρει κανείς προς τα πού παει, δεν κρατάει τις «κόκκινες γραμμές». «Η κυβέρνηση ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το αδιέξοδο, βάζει φισεκλίκια για αντάρτικο και μετά τα μαζεύει. Οι δανειστές βλέπουν αυτό το πράγμα, λένε ότι δεν είναι σοβαρή κατάσταση, πιέζουν και η κυβέρνηση οπισθοχωρεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαπαβίτσας. 

Κλείσιμο
«Χρειάζεται νέος φοροεισπρακτικός μηχανισμός, αλλά και απαιτείται αλλαγή και του στόχου με τόσο υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα» τόνισε ο κ. Λαπαβίτσας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης