Για τα «κόκκινα δάνεια» συζήτησε ο Δένδιας με την Τρόικα

Για τα «κόκκινα δάνεια» συζήτησε ο Δένδιας με την Τρόικα

Μία λίστα περίπου είκοσι θεμάτων αποτελεί το αντικείμενο της συνάντησης με σημαντικότερο την νομοθετική ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια

Για τα «κόκκινα δάνεια» συζήτησε ο Δένδιας με την Τρόικα
Περίπου 4 ώρες, από τις 11 το πρωί μέχρι τις τρεις το μεσημέρι, διήρκεσε η συνάντηση του κλιμακίου της τρόικα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκο Δένδια.

Μία λίστα περίπου είκοσι θεμάτων αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης, με σημαντικότερο την νομοθετική ρύθμιση για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κριτήρια βιωσιμότητας για τις επιχειρήσεις με «κόκκινα δάνεια» θα θεσπίζονται με βάση τις ταμειακές ροές, τα μικτά κέρδη και το αντικείμενο δραστηριότητας για τις μικρότερες επιχειρήσεις, ενώ για τις μεγαλύτερες το κριτήριο της επιλογής θα το καθορίζουν οι τράπεζες.

Κλείσιμο
Πάντως, παράγοντες του υπουργείου εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει εμπλοκή στη διαπραγμάτευση, για ενιαία διευθέτηση όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις τόσο προς το Δημόσιο όσο και προς τις τράπεζες καθώς η τρόικα έχει συμφωνήσει επί της αρχής.

Σημειώνεται πάντως ότι η τρόικα έχει ζητήσει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους την εκτίμηση για τις οικονομικές επιπτώσεις της ρύθμισης στην οικονομία και τον προϋπολογισμό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης