Θετικές εκτιμήσεις για τις ελληνικές τράπεζες από την HSBC

Θετικές εκτιμήσεις για τις ελληνικές τράπεζες από την HSBC

Οι αγορές προεξοφλούν άμεση έγχυση ρευστότητας από την ΕΚΤ στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα - Πώς ωφελείται η Ελλάδα


Θετικές εκτιμήσεις για τις ελληνικές τράπεζες από την HSBC
Συνεχίζεται το κλίμα ευφορίας στα ευρωπαϊκά ομόλογα με τις αποδόσεις να πέφτουν σε επίπεδα ρεκόρ, διασφαλίζοντας έτσι ιστορικά χαμηλά επίπεδα δανεισμού για τις ευρωπαϊκές χώρες.

Στην κατεύθυνση αυτή ευνοείται απόλυτα και η Ελλάδα, καθώς σήμερα το 10ετές λήξης 2023 διαπραγματεύεται σε επίπεδα μεταξύ 86,20 και 86,90 (δηλαδή τιμές αγορές- τιμές πώλησης), με την απόδοση να κυμαίνεται μεταξύ 5,20 και 5,32%.

Tο ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα ενισχύεται σε όλη τη γκάμα των λήξεων και δημιουργεί τις ιδανικές προϋποθέσεις για την επιστροφή της χώρας στις αγορές μέσα στο Σεπτέμβριο.

Ένας ακόμα διεθνής οίκος, η HSBC, με σημερινό σημείωμά του, διατυπώνει θετικές εκτιμήσεις για τις ελληνικές τράπεζες, ενόψει των αποτελεσμάτων εξαμήνου. Εξαιτίας της συνέχισης της διαδικασίας απομόχλευσης, αναμένει ζημιές για όλες, πλην της Εθνικής, για την οποία προβλέπει 79 εκατ. ευρώ κέρδη στο β' τρίμηνο. Αντίστοιχα προβλέπει μείωση ζημιών σε 60 εκατ. από 94 για την Alpha, ζημιές 200 εκατ. ευρώ για τη Eurobank και μείωση σε 155 εκατ. από 247 εκατ. ευρώ για την Πειραιώς.

Όσον αφορά στα "κόκκινα" δάνεια, προβλέπει μείωση κατά 4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο κατά 1,65 δισ. ευρώ.
Κλείσιμο

Ημερομηνία-κλειδί είναι η 4η Σεπτεμβρίου, οπότε και συνεδριάζει η ΕΚΤ και αναμένονται οι ανακοινώσεις για την υλοποίηση του προγράμματος αγοράς των ευρωπαϊκών ΑΒS (Asset Backed Securities), τίτλων δηλαδή που θα διευκολύνουν τη ρευστότητα των τραπεζών.

Όπως αναφέρει η Deutsche Bank σε χθεσινό εμπιστευτικό της σημείωμα, αυτό θα πλαισιωθεί και από χαλάρωση της εποπτείας εάν κριθεί αναγκαίο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της γερμανικής τράπεζας, η έγχυση ρευστότητας  θα φθάσει σε πρώτη φάση τα 500 δισεκατομμύρια ευρώ. Όπως αναφέρεται, η δημιουργία της νέας αγοράς των ABS από την πλευρά της ΕΚΤ θα επικεντρωθεί σε πρωτογενείς τίτλους παρά στην ανάπτυξη μιας δευτερογενούς αγοράς.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης