Morgan Stanley: Στα 3,5 δισ. ευρώ οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών στο χειρότερο σενάριο

Morgan Stanley: Στα 3,5 δισ. ευρώ οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών στο χειρότερο σενάριο

Δεν βλέπει πρόσθετες ανάγκες το κεντρικό σενάριο του οίκου - Περιθώρια ανόδου από 10% έως 50% για τις μετοχές του κλάδου και σύσταση overweight

Morgan Stanley: Στα 3,5 δισ. ευρώ οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών στο χειρότερο σενάριο
Θετική παραμένει η Morgan Stanley για τις ελληνικές τράπεζες, εν όψει και των stress tests. Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος υπολογίζει ότι ο κλάδος θα χρειαστεί πρόσθετα κεφάλαια 3,5 δισ. ευρώ στη χειρότερη περίπτωση και τονίζει πως τα “μαξιλάρια” των τραπεζών μπορούν να καλύψουν τα ποσά αυτά. Παρόλα αυτά, μειώνει τις τιμές στόχους, λόγω του κίνδυνου dilution, αλλά εξακολουθεί να βλέπει περιθώρια ανόδου από 10% έως 50% στον κλάδο και να διατηρεί τη σύσταση overweight.

Για την Alpha Bank, η τιμή στόχος μειώνεται στα 0,90 ευρώ από το 1 ευρώ, προβλέποντας περιθώριο ανόδου 50%. Για τη Eurobank πέφτει στα 0,34 ευρώ από 0,42 ευρώ (+8%), για την Εθνική στα 3,44 ευρώ από τα 3,7 ευρώ (+48%) και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,64 ευρώ από τα 1,95 ευρώ (+18%).

Θα πρέπει να τονιστεί ότι το κεντρικό σενάριο της Morgan Stanley είναι πως τα κεφάλαια που άντλησαν οι ελληνικές τράπεζες έπειτα από τα stress tests της Τράπεζας της Ελλάδος είναι αρκετά.

Αυτές οι ασκήσεις προσομοίωσης αποτέλεσαν μια καλή εκτίμηση των κεφαλαιακών αναγκών, καθώς ήταν διεξοδικές και μπορούν να θεωρηθούν μια καλή βάση για τις αυξήσεις κεφαλαίων που ακολούθησαν, λένε οι αναλυτές. Έτσι, χαρακτηρίζουν άνετα κεφαλαιοποιημένες τις τράπεζες (με δείκτες κεφαλαίων στο 16-19%), επισημαίνοντας ότι οι αυξήσεις κεφαλαίου της Alpha και της Πειραιώς ήταν μεγαλύτερες από τις ανάγκες που υπαγόρευε το δυσμενές σενάριο των stress tests, ενώ η Εθνική και η Eurobank κάλυψαν τις ανάγκες με πρόσθετα σχέδια αναδιάρθρωσης.

Τελικά, η Morgan Stanley θεωρεί ότι η αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών μαρτυρά την εμπιστοσύνη της Τράπεζας της Ελλάδος στην κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, ενώ τα ελληνικά stress tests φέρνουν τον κλάδο με επαρκή κεφάλαια στην αντίστοιχη διαδικασία της ΕΚΤ.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης