Αισιόδοξος για αραβικές επενδύσεις ο Ν. Αναστασιάδης

Αισιόδοξος για αραβικές επενδύσεις ο Ν. Αναστασιάδης

Για πρώτη φορά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα ανοίξουν Πρεσβεία στην Κυπριακή Δημοκρατία εντός των επόμενων ελάχιστων μηνών

Αισιόδοξος για αραβικές επενδύσεις ο Ν. Αναστασιάδης
Την πεποίθηση ότι θα δικαιωθούν οι κοπιώδεις προσπάθειες της Κυβέρνησης του για προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Κύπρο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), προσθέτοντας ότι τα ΗΑΕ επιδεικνύουν έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε συγκεκριμένα έργα στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους αναφορικά με την επίσημη επίσκεψη του στο Άμπου Ντάμπι και στο Ντουμπάι, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι ολοκλήρωσε τον τρίτο κύκλο επισκέψεων στις χώρες του Αραβικού Κόλπου.

Όπως δήλωσε η καταβληθείσα προσπάθεια θέλει να πιστεύει ότι θα αποδώσει τελικά καρπούς. 
Όπως είπε, για πρώτη φορά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα ανοίξουν Πρεσβεία στην Κυπριακή Δημοκρατία εντός των επόμενων ελάχιστων μηνών, είναι θέμα διαδικασίας για την εξεύρεση του χώρου και τη διαπίστευση.

«Από τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν με την επίσκεψη στο Κουβέιτ και το Κατάρ, τα πρώτα αποτελέσματα αφορούν επισκέψεις, στο τέλος Απριλίου των επενδυτικών ταμείων του Κουβέιτ και αρχές Μαΐου ενός των επενδυτικών ταμείων του Κατάρ και ακολουθεί η ενδεχόμενη επίσκεψη του ιδίου του Εμίρη του Κατάρ με αντιπροσωπείες συγκεκριμένων επενδυτικών ταμείων», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε πως, «πέραν από τις άριστες συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μου, αυτό που έχουμε διαπιστώσει είναι ένα έντονο ενδιαφέρον για να δημιουργηθούν οι προοπτικές, έτσι ώστε ταμεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να επισκεφθούν σύντομα την Κύπρο και επέδειξαν συγκεκριμένο ενδιαφέρον, μετά από το διάλογο που είχαμε με το Διάδοχο του Θρόνου, για συγκεκριμένη ανάπτυξη στη Λάρνακα που τις τελευταίες μέρες είχε προκαλέσει αδικαιολόγητα, πιστεύω, κάποιες αντιδράσεις».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης