PROTOTHEMA

Οικονομία

Έτοιμη η Αθήνα για μεταβίβαση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα

Κλειστές οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα σήμερα και αύριο

Κλειστές οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα σήμερα και αύριο

Κανονικά λειτουργούν τα ΑΤΜ - Περισσότερες από μία ελληνικές τράπεζες προσφέρονται να αναλάβουν τα υποκαταστήματα - Καθησυχάζουν τους πελάτες οι διευθυντές των κυπριακών τραπεζών

Σε ετοιμότητα για να μεταβιβαστούν άμεσα τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών σε ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα, βρίσκεται το σχέδιο που επεξεργάζονται κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι οι κυπριακές αρχές θα ανάψουν το «πράσινο φως».

Στη «σκιά» των πληροφοριών που έρχονται από την Κύπρο, σύμφωνα με τις οποίες οι διοικήσεις των Κυπρίων ανθίστανται σε μια τέτοια μεταβίβαση, στην Αθήνα το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας συνεδρίασε και αποφάσισε πως προχωρά, βάσει του σχεδίου που συμφωνήθηκε στο Eurogroup, στην αναζήτηση πιθανού αγοραστή των εν Ελλάδι υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα επιβεβαιώνει ουσιαστικά τις πληροφορίες πως ήδη έχουν εκδηλώσει αρκετές τράπεζες το ενδιαφέρον τους, για να αναλάβουν άμεσα τα υποκαταστήματα των κυπριακών.

Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι «ελληνικές τράπεζες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση των υποκαταστημάτων. Η Τράπεζα της Ελλάδος, στο πλαίσιο των εποπτικών αρμοδιοτήτων της, θα δώσει την τελική έγκριση για τη συναλλαγή».

Όπως διαφαίνεται από την ανακοίνωση, η κυβέρνηση εφαρμόζει το σχέδιο που συμφωνήθηκε στο Eurogroup της 16ης Μαρτίου 2013.

Προχωράει μάλιστα το σχέδιο για τη μεταφορά των κυπριακών τραπεζών στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Όπως τονίζεται, εκεί «συμφωνήθηκε το πλαίσιο για τη μεταβίβαση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα, με τρόπο που διαφυλάσσει στο ακέραιο τους καταθέτες των υποκαταστημάτων αυτών και διασφαλίζει το ελληνικό δημόσιο συμφέρον και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα».

Κλειστές και «εκτός ταμπλό» για δύο μέρες οι εν Ελλάδι κυπριακές τράπεζες

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, δεν θα σηκώσουν ρολά για άλλες δύο μέρες τα υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας.

Επιπλέον, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα θέσει εκτός διαπραγμάτευσης για την Τρίτη και την Τετάρτη τις μετοχές των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών κυπριακών τραπεζών.

Τα καταστήματα στην Ελλάδα των τραπεζικών ιδρυμάτων Τράπεζα Κύπρου, CPB (Λαϊκή Τράπεζα) και Ελληνική Τράπεζα θα παραμείνουν κλειστά στις 19 και 20 Μαρτίου 2013, σύμφωνα με απόφαση των κυπριακών αρχών.

Την ίδια ώρα, οι διευθυντές των κυπριακών τραπεζών επικοινωνούν σήμερα με τους πελάτες τους για να τους ενημερώσουν για τις εξελίξεις και να τους καθησυχάσουν.

Κανονικά λειτουργούν τα ΑΤΜ των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα

Eνξ τω μεταξύ, κανονικά και χωρίς προβλήματα λειτουργούν τα ΑΤΜ των κυπριακών τραπεζών που λειτουργούν στη χώρα μας, σύμφωνα με την απόφαση των κυπριακών αρχών.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η χρήση των ΑΤΜ των κυπριακών τραπεζών είναι στα συνήθη επίπεδα και σε κάθε περίπτωση όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη, είναι πλήρως εφοδιασμένα σε μετρητά προκείμενου να ανταποκριθούν πλήρως στις καθημερινές ανάγκες των πελατών τους.


Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

@ Πέτρος | 19/03/2013 12:0619/03/201312:21

Εσύ είσαι ανέκδοτο

Απάντηση
πάει ο κοσμάκης σε λίγο βλέπω αυτοκτονίες19/03/201312:15

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΩ ΟΤΙ ΚΑΙ " Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΗ " ΤΑ ΜΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΖΕΙ ΣΕ ΕΝΑ CYBER WORLD. Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ? ΕΔΩ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΙΣ ΜΥΓΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΕ ΕΝΑΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΩΤΟ.ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΣΚΥΨΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ AMERICAN DREAM? ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ. .ΑΝΤΕ ΡΕ NA ΞΥΠΝΑMΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΗΜΟΙ MΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕMΕΙΣ ΕΧOYMΕ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΣΑΝ ΤΗΝ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟ

Απάντηση
Γιωργος Ν19/03/201312:14

Κυριοι που εργαζεστε στο ΘΕΜΑ, για ποιο λογο οταν το σχολιο δεν ειναι υβριστικου χαρακτηρα και συμορφωνεται με τους κανονες σας ΔΕΝ το δημοσιευετε?

Απάντηση
Notis pitsilos19/03/201312:07

Γιατί κανεις δεν ανάφερε ότι την περασμενη Παρασκευή λίγες ώρες πριν την κατάσχεση ποσοστού των κυπριακών καταθέσεων με την απόφαση του Eurogroup, ξαφνικά η Marfin Bank έγινε ... υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου η οποία ουσιαστικά έχει χρεοκοπήσει με άνοιγμα 9 δισ ευρώ αφού είχε φορτωθεί από ελληνικά ομόλογα; Τώρα θα δείτε τι έχει να γίνει έν Ελλαδι με τα ψέμματα που σας πουλάνε

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία