Αυξάνονται οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

Αυξάνονται οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με το οικονομικό επιτελείο διαβεβαιώνει πως οι περικοπές αυξήθηκαν κατά ένα δις τις τελευταίες ημέρες στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα...

Αυξάνονται οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις
Στα οχτώ δισ. ανεβάζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, σε σχέση με τα εφτά που συζητούνταν πριν από μερικές ημέρες.

Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με το οικονομικό επιτελείο διαβεβαιώνει πως οι περικοπές αυξήθηκαν κατά ένα δισ. τις τελευταίες ημέρες στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, στα δύο δισ. έχει πέσει το δημοσιονομικό όφελος από τις διαρθρωτικές αλλαγές και ένα ακόμα δισ. αναζητείται από πού θα προκύψει. Επίσης ένα δισ. υπολογίζεται να εξοικονομηθεί από την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Εντός της ημέρας τα επιτελεία των δύο μικρότερων κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση αναμένουν την έκθεση του υπουργείου Οικονομικών που θα περιλαμβάνουν τα μέτρα. Στην χθεσινή συνάντηση που είχε ο υπουργός κ. Γιάννης Στουρνάρας με τα επιτελεία των ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα.

Ο προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ είναι έντονος και συζητήθηκε εκτενώς στην κοινή συνεδρίαση των Οργάνων του κόμματος την Τρίτη το μεσημέρι. Ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης εισηγήθηκε να συζητηθούν τα μέτρα στην κοινοβουλευτική ομάδα, όταν το πακέτο των 11,8 δισ. θα έχει «κλείσει», ενώ εκτίμησε ότι η προγραμματική συμφωνία δεν τηρείται. Ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος από την πλευρά του ζήτησε να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία, ενώ ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης κάλεσε τα όργανα να εκτιμήσουν την κατάσταση στη χώρα και στο ΠΑΣΟΚ πέρα από τα μέτρα.

Σύμφωνα με πηγές από την Ιπποκράτους η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην Ιταλία. Πάντως οι ίδιες πηγές υποστήριζαν πως τότε θα είναι αργά, πως τότε δεν θα υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης και πως πρέπει να υπάρξει συνάντηση εντός της εβδομάδας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης