Κινητή τηλεφωνία : Μεγάλη άνοδος σε κλήσεις και SMS στις Γιορτές

Κινητή τηλεφωνία : Μεγάλη άνοδος σε κλήσεις και SMS στις Γιορτές

Σημαντική ήταν η άνοδος στην κίνηση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας κατά την διάρκεια των Εορτών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν η Cosmote, η Vodafone και η Wind.

H Cosmote

Συγκεκριμένα, άνοδο κατέγραψαν οι τηλεφωνικές κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα του δικτύου της Cosmote για την εορταστική περίοδο, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η κίνηση σε υπηρεσίες δεδομένων όπως οι βιντεοκλήσεις αλλά και η πρόσβαση

Κινητή τηλεφωνία : Μεγάλη άνοδος σε κλήσεις και SMS στις Γιορτές

Σημαντική ήταν η άνοδος στην κίνηση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας κατά την διάρκεια των Εορτών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν η Cosmote, η Vodafone και η Wind.

H Cosmote

Συγκεκριμένα, άνοδο κατέγραψαν οι τηλεφωνικές κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα του δικτύου της Cosmote για την εορταστική περίοδο, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η κίνηση σε υπηρεσίες δεδομένων όπως οι βιντεοκλήσεις αλλά και η πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω κινητού ευρυζωνικού δικτύου (mobile broadband).

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την περίοδο των εορτών (24 Δεκεμβρίου 2008 - 1η Ιανουαρίου 2009), πραματοποιήθηκαν από το δίκτυο της Cosmote περισσότερες από 497 εκατ. κλήσεις (ενισχυμένες κατά 27% από πέρυσι), ενώ διεκπεραιώθηκαν 677 εκατ. λεπτά ομιλίας, 43% περισσότερα από πέρυσι. Το δίκτυο τρίτης γενιάς (3G) διεκπεραίωσε διπλάσια κίνηση από πέρυσι, με περίπου 74,5 εκατ. λεπτά ομιλίας, καταγράφοντας αύξηση κατά 96%. 

Τα γραπτά μηνύματα (SMS) που έστειλαν οι συνδρομητές της εταιρίας την ίδια περίοδο ξεπέρασαν τα 128 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση κατά 47,4%. Ο αριθμός των μηνυμάτων την ημέρα των Χριστουγέννων ξεπέρασε τα 16,5 εκατομμύρια (+35,7% από τα Χριστούγεννα του 2007), ενώ την ημέρα της Πρωτοχρονιάς τα μηνύματα ανήλθαν σε περίπου 26,24 εκατ. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι και φέτος, για δέκατη συνεχή χρονιά η Cosmote, θα διαθέσει σημαντικό μέρος των εσόδων της από τα γραπτά μηνύματα της Πρωτοχρονιάς σε κοινωφελείς μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις οι οποίες παρέχουν φροντίδα και υποστήριξη στα παιδιά. 

Οι Έλληνες, πέρα από τις κλήσεις φωνής και τα SMS, αξιοποίησαν φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, τις νέες δυνατότητες που παρέχει το κινητό τους τηλέφωνο και το ευρυζωνικό δίκτυο της Cosmote, κάνοντας χρήση υπηρεσιών δεδομένων. Συγκεκριμένα, την περίοδο των εορτών πραγματοποιήθηκαν 1,25 εκατ. λεπτά βιντεοκλήσεων, δεκαπλάσια σε σχέση με πέρυσι. Ο όγκος της κίνησης δεδομένων, που εικοσαπλασιάστηκε, έφτασε τα 35.432 Gb, κυρίως χάρη στην εντυπωσιακή αύξηση της χρήσης κινητής ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο (μέσω δικτύου HSPA). 

Κλείσιμο

Κλήσεις φωνής, SMS, υπηρεσίες δεδομένων και mobile broadband δημιούργησαν πολύ αυξημένες τηλεπικοινωνιακές ανάγκες, στις οποίες, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το δίκτυο της Cosmote ανταποκρίθηκε με απόλυτη επιτυχία. “Χάρη στην τεχνική του αρτιότητα και τη συνεχή του αναβάθμιση το δίκτυο της Cosmote εξασφάλισε για άλλη μια φορά απρόσκοπτη, υψηλής ποιότητας επικοινωνίας σε όλους τους πελάτες της εταιρίας, όπου και αν βρίσκονταν στην Ελλάδα”.

H Vodafone

Στη Vodafone, για το διάστημα από 24 Δεκεμβρίου 2008 έως και 31 Δεκεμβρίου 2008 εστάλησαν 70 εκατ. sms, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με πέρυσι κατά 1 εκατομμύριο.

Συγκεκριμένα, τα Χριστούγεννα εστάλησαν 11,3 εκατ. sms, ενώ αν συγκρίνει κανείς τη μέρα των Χριστουγέννων με μια τυπική μέρα του χρόνου, η αύξηση ξεπερνά το 46%.

 Την Πρωτοχρονιά εστάλησαν 17,2 εκατ. sms. Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν συγκρίνει κανείς τη μέρα της Πρωτοχρονιάς με μια τυπική μέρα του χρόνου, η αύξηση της υπηρεσίας ξεπερνά το 122%.

Αξιοσημείωτη ήταν η αύξηση της κίνησης φωνής την ημέρα της Πρωτοχρονιάς σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, καθώς και με τις ημέρες των εορτών. Χαρακτηριστικά, μόνο κατά τη διάρκεια της πρώτης ώρας του νέου έτους πραγματοποιήθηκαν 5,7 εκατομμύρια κλήσεις φωνής στο δίκτυο της Vodafone και 8,8 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων ωρών, ενώ κατά την ημέρα της Πρωτοχρονιάς διεκπεραιώθηκαν πάνω από 45 εκατομμύρια λεπτά ομιλίας.

H Wind

Στην WIND για το διάστημα από 24 Δεκεμβρίου 2008 έως και 1η Ιανουαρίου 2009 εστάλησαν 96,32 εκατ. μηνύματα, παρουσιάζοντας αύξηση 18% σε σχέση με πέρσι.

 Συγκεκριμένα τα Χριστούγεννα εστάλησαν 11,53 εκατ. μηνύματα, ενώ αν συγκρίνει κανείς τη μέρα των Χριστουγέννων με μια τυπική μέρα του χρόνου, η αύξηση της υπηρεσίας ξεπερνά το 110%.

 Την Πρωτοχρονιά εστάλησαν 20,36 εκατ. μηνύματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο τις τρεις πρώτες ώρες του 2008 οι συνδρομητές της WIND έστειλαν 6,62 εκατ. μηνύματα, ενώ αν συγκρίνει κανείς τη μέρα της Πρωτοχρονιάς με μια τυπική μέρα του χρόνου, η αύξηση της υπηρεσίας ξεπερνά το 200%.

 Σημαντική ήταν επίσης η αύξηση των κλήσεων φωνής σε σχέση με πέρσι καθώς τα πολλαπλά πακέτα με δωρεάν χρόνο ομιλίας ώθησαν ακόμη περισσότερους συνδρομητές να ευχηθούν προφορικά Καλή Χρονιά. Χαρακτηριστικά να σημειώσουμε ότι μόνο κατά την διάρκεια των τριών πρώτων ωρών του 2009 πραγματοποιήθηκαν 4,9 εκατ. κλήσεις φωνής από τους συνδρομητές της WIND.

 Οι σημαντικά αυξημένες ανάγκες επικοινωνίας σε κίνηση φωνής, μηνυμάτων και δεδομένων διεκπεραιώθηκαν με απόλυτη επιτυχία από το δίκτυο της WIND, με την συνδρομή του τεχνικού προσωπικού της εταιρίας. Ο συντονισμός γινόταν από το υπερσύγχρονο Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης & Ελέγχου Δικτύου της WIND, που βρίσκεται στην Λ. Αθηνών, όπου το εξειδικευμένο προσωπικό του είχε άμεση εικόνα για την λειτουργία όλων των συστημάτων του δικτύου σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης