Ένα αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι από τον Πασχάλη Τόνιο

Ένα αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι από τον Πασχάλη Τόνιο

Στον «Μαγεμένο Αυλό» την Δευτέρα 22 Μαίου στις 9 το βράδυ 

Ένα αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι  από τον Πασχάλη Τόνιο
Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι  ετοιμάζει ο σπουδαίος συνθέτης και τραγουδιστής Πασχάλης Τόνιος. Θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22 Μαίου στις 9 το βράδυ στον «Μαγεμένο Αυλό».. εκεί που συνάντησα τον Μάνο όπως λέει χαρακτηριστικά ο Πασχάλης Τόνιος. Πρόκειται για μια μουσική βραδιά με έντονα συναισθήματα μνήμης που απευθύνεται στους ανθρώπους που αγάπησαν την μεγάλο Έλληνα δημιουργό και δεν σταμάτησαν ποτέ να ακούν την μουσική του.

Κλείσιμο
 Ο ίδιος ο Πασχάλης Τόνιος μιλά για τον ρόλο που έπαιξε ο Μάνος στην καλλιτεχνική του πορεία: « Ο Χατζιδάκις είναι ο άνθρωπος που πρωτοάκουσε τα πρώτα μου μουσικά θέματα τα οποία τα  εξήρε λέγοντας  μου πως έχω υποχρέωση να ασχοληθώ και  με τη σύνθεση πέρα από το τραγούδι ,αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Μου έδωσε δύναμη να πιστέψω στη μουσική μου και να προχωρήσω. Στη  συνέχεια τα 6 αυτά μουσικά θέματα επένδυσε στιχουργικά ο στιχουργός και φίλος μου τότε Ηλίας Κατσούλης τα οποία στη συνέχεια βραβεύτηκαν στο φεστιβάλ Ιθάκης.
Χρωστάω πολλά στο σπουδαίο Έλληνα συνθέτη και πνευματικό άνθρωπο αφού στη συνέχεια  τα έργα μου ακούστηκαν σε πολύ μεγάλα φεστιβάλ, όπως στο Ηρώδειο , στο Μέγαρο Μουσικής , στο Παλλάς ,στο Ζάππειο κατά την ένταξη μας στην ΟΝΕ μαζί με έργα του Θεοδωράκη στο Πατριαρχείο και σε πολλούς άλλους χώρους  στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έτσι θυμάμαι πάντα με αγάπη τον Μάνο και ως ελάχιστο φόρο τιμής θέλω να βρεθώ στο χώρο εκεί που τον γνώρισα. Θα είναι μια  ιδιαίτερη για μένα βραδιά ,με την νοερή παρουσία του να ερμηνεύω τα τραγούδια του, κάτι σαν ευχαριστήριες προσευχές»  Στο πιάνο θα είναι ο Γιώργος Παγιάτης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης