Το ξεκαρδιστικό μυθιστόρημα παρεξηγήσεων και ανατροπών “Σκίος” του Μάικλ Φρέιν είναι στο ΘΕΜΑ!!

Το ξεκαρδιστικό μυθιστόρημα παρεξηγήσεων και ανατροπών “Σκίος” του Μάικλ Φρέιν είναι στο ΘΕΜΑ!!

Η «Σκίος» είναι ένα φανταστικό νησί στο Αιγαίο, ένας τόπος όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν σε ένα δήθεν επιστημονικό συνέδριο. Και, όντως, συμβαίνουν -αλλά από την ανάποδη.

Το ξεκαρδιστικό μυθιστόρημα παρεξηγήσεων και ανατροπών “Σκίος” του Μάικλ Φρέιν  είναι στο ΘΕΜΑ!!
Ο Μάικλ Φρέιν είναι Βρετανός δημοσιογράφος, θεατρικός συγγραφέας, μεταφραστής ρώσων κλασικών και φυσικά μυθιστοριογράφος. Έχει συγγράψει δεκατρία θεατρικά έργα και οκτώ μυθιστορήματα, εκ των οποίων το παρόν ήταν υποψήφιο για το βραβείο Μπούκερ 2012.  

Με το ιδιαίτερο χιούμορ του παρουσιάζει μια καλοστημένη φάρσα, σχολιάζοντας με μοναδική ευφυία τους διανοούμενους, τους κοινωνικά φιλόδοξους και τους πάμπλουτους αλλά τόσο ευαίσθητους φιλάνθρωπους. Πίσω από τις παρεξηγήσεις που μπερδεύουν ανεπανόρθωτα τους πρωταγωνιστές της ιστορίας του, ο πανούργος Μάικλ Φρέιν (Michael Frayn) σατιρίζει τον ψεύτικο κόσμο των διανοουμένων. Όλα είναι αλληγορικά στο νησί της Σκίου, αλλά και όλα εντελώς αληθοφανή: Κάθε χαρακτήρας συμβολίζει και μια όψη της πλάνης που σερβίρεται και αναμασάται στους κύκλους της δήθεν υψηλού πνεύματος.



Αφετηρία όλων των ανατροπών είναι η σύγχυση ανάμεσα σε δύο (υποτίθεται) αντιδιαμετρικά αντίθετες προσωπικότητες: Ο διάσημος καθηγητής πανεπιστημίου Γουίλφρεντ, κάθε άλλο παρά γοητευτικός ως άνδρας, έρχεται στην Ελλάδα και τη Σκίο σαν μεγάλος αστέρας ενός επιστημονικού συνεδρίου. Μαζί του φτάνει, εντελώς συμπτωματικά ο Όλιβερ Φοξ, ένας τυχοδιώκτης, κατά συρροήν εραστής και οτιδήποτε άλλο εκτός από διανοούμενος. Ο συγγραφέας, σαν να έκανε πείραμα, αντιμεταθέτει τους ρόλους. Και το αποτέλεσμα είναι κωμικό μέχρι δακρύων.
Κλείσιμο

(στην έκδοση με τις προσφορές 4,25 ευρώ).

 

Μην τo χάσετε!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης