Βιβλία για τις γιορτές

Βιβλία για τις γιορτές

Όσο και αν έχει εξελιχθεί η τεχνολογία, ένα καλό βιβλίο αποτελεί ακόμα ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορεί κανείς να λάβει.

Βιβλία για τις γιορτές
Από κλασσικά βιβλία που θυμίζουν τα Χριστούγεννα, μέχρι νέες κυκλοφορίες αλλά και δοκίμια και βιβλία συγκεκριμένης θεματικής, υπάρχουν δεκάδες επιλογές για να δωρίσετε στους αγαπημένους σας.


Κλασσικά αριστουργήματα

Ο μικρός Πρίγκηπας, Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ
Κλείσιμο

Η ιστορία του μικρού πρίγκιπα είναι ένα μαγικό παραμύθι γραμμένο για μικρούς και μεγάλους. Εδώ και πενήντα τέσσερα χρόνια αφήνει με τον ίδιο τρόπο άφωνους από συγκίνηση όσους το διαβάζουν.

Ένας πιλότος, που, κουρασμένος από τη σχέση του με τους ανθρώπους, ζει αποτραβηγμένος από αυτούς, σε μια από τις πτήσεις του αναγκάζεται να προσγειωθεί στην έρημο της Σαχάρας, γιατί το αεροπλάνο του παθαίνει βλάβη. Βρίσκεται στη μέση του πουθενά, με προμήθειες νερού ίσα ίσα για οχτώ μέρες. Εκεί συναντάει το μικρό πρίγκιπα, ένα χρυσαφένιο παιδί, φερμένο από έναν άγνωστο πλανήτη μεγάλο όσο ένα σπίτι. Ο μικρός πρίγκιπας ταξιδεύει εδώ κι ένα χρόνο, επισκέπτεται καινούριους πλανήτες, θέλει να δει και να μάθει. Είναι όμορφος κι ευαίσθητος, αμείλικτος και διάφανος, περίεργος κιαπρόδλεπτος όπως μονάχα τα παιδιά μπορούν να είναι.


Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ
Εκδόσεις Πατάκη, 2011
99 σελ.
Τιμή € 7,65
















Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία
Τσαρλς Ντίκενς

Η πιο αγαπημένη ιστορία του Κ. Ντίκενς ένα κλασσικό διήγημα. Ο Σκρουτζ κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο και ανακαλύπτει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. Τα τρία φαντάσματα που τον επισκέπτονται την παραμονή των Χριστουγέννων τον μεταμορφώνουν από γκρινιάρη γερο-τσιγκούνη σε καλόκαρδο και γενναιόδωρο παππού. Αυτά τα Χριστούγεννα ο Σκρουτζ παίρνει το πολυτιμότερο μάθημα: στη ζωή δεν είναι τα χρήματα που μπορούν να σου εξασφαλίσουν την ευτυχία, αλλά η αγάπη, η καλοσύνη και το ενδιαφέρον για τους άλλους.


Το βιβλίο αυτό, σε μια υπέροχη διασκευή για παιδιά, ζωντανεύει την πασίγνωστη ιστορία του Κάρολου Ντίκενς.

Charles Dickens
μετάφραση: Δημήτρης Μιχαήλ
εικονογράφηση: Kathy Wilburn

Σαββάλας, 2006
32 σελ.
Τιμή € 9,70





Χριστουγεννιάτικα διηγήματα
, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Κάθε Χριστούγεννα η σκέψη μας πηγαίνει αυθόρμητα στον Σκιαθίτη Γέροντα των γραμμάτων μας, τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, που έχει γράψει υπέροχα χριστουγεννιάτικα διηγήματα. Ο Ανδρέας Καραντώνης τον χαρακτήρισε τον πρώτο αληθινά μεγάλο Έλληνα πεζογράφο και εξήγησε το γιατί: "Μεγάλος πεζογράφος είναι εκείνος, που κατορθώνει και διορθώνει το έργο του πάνω σ' έναν από κεντρικούς άξονες του Λαού του. Κι ένας από τους κεντρικούς αυτούς άξονες του Ελληνικού Λαού είναι η χριστιανική διαμόρφωση της ψυχής του, έτσι ακριβώς, όπως την αποκρυστάλλωσε από τα ένδοξα χρόνια του Βυζαντίου, ως τις ημέρες που είδε το φως ο χριστιανολάτρης διηγηματογράφος Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Ήταν ο συγγραφεύς, ο προορισμένος να αποκαταστήσει τη χαμένη επαφή του νεοελληνικού λόγου με την πηγή της λαϊκής θρησκευτικής ψυχολογίας".

Μαλλιάρης Παιδεία, 2014
222 σελ.
Τιμή € 9,90


Ασκητική, Salvatores dei, Νίκος Καζαντζάκης

Η "Ασκητική" είναι ο Νίκος Καζαντζάκης. Και ο Νίκος Καζαντζάκης είναι η Ασκητική. Μια ελβετική εφημερίδα έγραψε πως η Ασκητική είναι «το κατά Καζαντζάκην ευαγγέλιο». Ο ίδιος ο δημιουργός της έγραψε ότι η Ασκητική είναι «η πιο σπαραχτική Κραυγή τής ζωής του» και ότι όλο το έργο του είναι σχόλιο στην Κραυγή αυτή.

Άρχισε να τη γράφει στη Βιέννη το 1922 και την τελείωσε στο Βερολίνο το 1923. Όπως συνήθιζε στα έργα του, της επέφερε αλλαγές (διορθώσεις, ανακατατάξεις, προσθαφαιρέσεις), με αποκορύφωση την προσθήκη τού "τελευταίου" κεφαλαίου της, με τίτλο «Η Σιγή», που το έγραψε στο Μπέκοβο το 1928, «σ’ ένα θαμαστό δάσος έλατα, μια ώρα μακριά από τη Μόσχα», και το τελείωσε «στις παγωμένες στέπες τής Σιβηρίας» το 1929. Ο λατινικός τίτλος "Salvatores Dei" σημαίνει: Σωτήρες του Θεού. Σύμφωνα με την "Ασκητική", ο άνθρωπος έχει ανάγκη τον Θεό, αλλά και ο Θεός έχει ανάγκη τον άνθρωπο, για να στερεωθεί. Στερεώνοντας, όμως, τον Θεό, που κρύβεται μέσα σε κάθε ιδέα, όπως μέσα σε σάρκα, στερεώνουμε και την ψυχή μας και συμβάλλουμε, σε συνεργασία και με τη φύση, στη δημιουργική εξέλιξη και ανέλιξη του κόσμου. Ιδέες, αξιώματα, θεωρήματα της Ασκητικής είναι εγκατεσπαρμένα στο σύνολο του έργου του Νίκου Καζαντζάκη. Αποτελούν τη βιοθεωρία του, τη φιλοσοφία τής ζωής του.


Ασκητική, Salvatores dei, Ν. Καζαντζάκης
Εκδόσεις Καζαντζάκη, 2009
99 σελ.
Τιμή € 18,11

















Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία


Ο Τίτο πέθανε, Νοβάκοβιτς Μιριάνα

Μια δημοσιογράφος μαθαίνει για ένα κείμενο που δημοσιεύτηκε σε κάποιο φύλλο της εφημερίδας Politika το 1968, το οποίο προέβλεπε με ακρίβεια την ημερομηνία και την ώρα θανάτου του Τίτο δώδεκα χρόνια προτού όντως πεθάνει. Αρχίζει να ερευνά ποιος και κάτω από ποιες συνθήκες έγραψε το άρθρο αυτό. Στο μεταξύ λαμβάνει διαπίστευση για να επισκεφθεί ως ανταποκρίτρια τη Συνέλευση στην οποία θα εκλεγούν οι μελλοντικοί ηγέτες και κυβερνήτες της Σερβίας. Και εκεί γρήγορα θα την απασχολήσει ένας φόνος.
Το βιβλίο Ο Τίτο Πέθανε είναι ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα, με εξαιρετική πλοκή, αξέχαστους χαρακτήρες, μυστηριώδεις φόνους και αναπάντεχες ανατροπές. Οι περιγραφές και τα καυστικά σχόλια της δημοσιογράφου για τη διαφθορά, τη βία, τη ζωή των πολιτικών και των μεγιστάνων, την αστυνομία και τη μουσική σκηνή επιβεβαιώνουν ότι η συγγραφέας είναι μια δεξιοτέχνις της αφήγησης, που καταφέρνει να αιχμαλωτίσει τον αναγνώστη μέχρι και την τελευταία σελίδα.


Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη
 Ετος 'Εκδοσης: 2014
Σελίδες: 364
Τιμή: € 15,55















Η καρδερίνα
, Donna Tartt

Η συγγραφέας των εκπληκτικών μυθιστορημάτων Η Μυστική Ιστορία και Ο Μικρός Φίλος επανέρχεται με ένα συγκλονιστικό καινούριο μυθιστόρημα που κέρδισε το Πούλιτζερ Λογοτεχνίας.
Στα δεκατρία του, ο Θίο Ντέκερ, γιος μιας αφοσιωμένης μητέρας και ενός ασυλλόγιστου, κατά κύριο λόγο απόντα πατέρα, επιζεί ως εκ θαύματος από ένα τραγικό συμβάν που του ρημάζει τη ζωή.
Μόνος κι απροστάτευτος στη Νέα Υόρκη, τελικά θα βρει καταφύγιο στην οικογένεια ενός πλούσιου φίλου. Θαμπώνεται από το καινούριο του σπιτικό στη Λεωφόρο Παρκ, αγανακτεί με συμμαθητές που δεν ξέρουν πώς να τον αντιμετωπίσουν, βασανίζεται από μια αβάσταχτη νοσταλγία για τη μητέρα του και, όσο περνάει ο καιρός, αγκιστρώνεται σε αυτό που διατηρεί πιο έντονη τη θύμησή της: ένα μικρό, ανεξήγητα σαγηνευτικό πίνακα, που τελικά παρασύρει τον Θίο στον υπόκοσμο και στην παρανομία…

Η Καρδερίνα είναι μια στοιχειωμένη οδύσσεια μέσα στη σύγχρονη Αμερική και ένα δράμα συναρπαστικής έντασης. Συνδυάζοντας απίστευτα ζωντανούς χαρακτήρες με συγκλονιστικό σασπένς, αποτελεί ένα εκπληκτικό, εθιστικό μεγαλούργημα ― μια καθηλωτική ιστορία γύρω από την απώλεια και την προσκόλληση, την επιβίωση και την αυτοεπινόηση, αλλά και τα βαθύτερα μυστήρια του έρωτα, της ταυτότητας και του πεπρωμένου.


μετάφραση: Χριστιάνα Σακελλαροπούλου
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2014
992 σελ.
Τιμή € 19,90

















Αναζητώντας την Αλάσκα, Τζον Γκριν


Ο Μάιλς Χάλτερ γοητεύεται από τα τελευταία λόγια φημισμένων ανθρώπων... κι έχει κουραστεί από την ασφαλή ζωή στο σπίτι του. Φεύγει οικότροφος για το Κάλβερ Κρικ προκειμένου να αναζητήσει αυτό που ο ετοιμοθάνατος ποιητής Φρανσουά Ραμπελέ ονόμασε το Μεγάλο Ίσως. Πολλά περιμένουν τον Μάιλς εκεί, ανάμεσα στα οποία και η Αλάσκα Γιανγκ. Ευφυής, αστεία, μπερδεμένη και θανατηφόρα σέξι, η Αλάσκα θα παρασύρει τον Μάιλς στο λαβύρινθό της και θα τον εκσφενδονίσει προς το Μεγάλο Ίσως.
Το Αναζητώντας την Αλάσκα καταγράφει με μοναδικό τρόπο την ανεξίτηλη επίδραση που μπορεί να ασκήσει μια ζωή πάνω σε μια άλλη. Έχοντας τιμηθεί με σειρά λογοτεχνικών βραβείων, αυτό το εκπληκτικό βιβλίο σηματοδότησε την άφιξη του Τζον Γκριν ως μιας ρηξικέλευθης νέας φωνής στο χώρο της σύγχρονης λογοτεχνίας.
Αναζητώντας την Αλάσκα, John Green

μετάφραση: Χρήστος Καψάλης
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2014
288 σελ.
Τιμή € 13,33
















Οι νύχτες του Σαν Φρανσίσκο
, Caryl Férey

Από τον συγγραφέα του περίφημου πολιτικού μυθιστορήματος "Μαπούτσε", ένα αστυνομικό θρίλερ που λάτρεψαν αναγνώστες σε όλο τον κόσμο έρχεται ένα νέο μυθιστόρημα. Ο Φερέι, γαλλικής καταγωγής, έχει ταξιδέψει όλο τον κόσμο, καταγράφοντας ανθρώπους και πολιτισμούς και δίνοντας μια πολύ ρεαλιστική εικόνα άλλων τόπων.  Ένας αλκοολικός Ινδιάνος και μια μοναχική γυναίκα με αναπηρία στο πόδι. Η ερωτική συνεύρεση δύο ανθρώπων σε απόγνωση στις νύχτες του Σαν Φρανσίσκο.


μετάφραση: Αργυρώ Μακάρωφ
Άγρα, 2014
136 σελ.
ISBN 978-960-505-142-6, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 10,50













Το πρώτο τηλεφώνημα από τον παράδεισο
, Μιτς Άλμπομ

Μια φθινοπωρινή μέρα, τα τηλέφωνα στη μικρή πόλη Κόλντγουοτερ του Μίσιγκαν αρχίζουν να χτυπούν. Οι άνθρωποι που τηλεφωνούν είναι αγαπημένα πρόσωπα που έχουν φύγει από τη ζωή και λένε ότι καλούν από τον παράδεισο. Την ίδια αυτή μέρα, ο Σάλι Χάρντινγκ βγαίνει από τη φυλακή, όπου είχε μπει για ένα έγκλημα που δεν είχε διαπράξει. Κατά τη διάρκεια της φυλάκισης του, η γυναίκα του πέθανε.

Επιστρέφει στο σπίτι του με την ελπίδα να ξαναφτιάξει τη ζωή του με τον γιο του. Αντί γι’ αυτό, βρίσκει τους πάντες αναστατωμένους με τα τηλεφωνήματα από τον παράδεισο. Καθώς αυτά όλο και πληθαίνουν, άνθρωποι συρρέουν από παντού για να δουν από κοντά το θαύμα.
Όταν ο γιος του αρχίζει να κουβαλάει συνεχώς πάνω του ένα πλαστικό τηλέφωνο περιμένοντας τη μητέρα του να τον καλέσει, ο Σάλι αποφασίζει να αντιδράσει, αποδεικνύοντας ότι το φαινόμενο του Κόλντγουοτερ δεν είναι παρά μια απάτη. Είναι όμως; Ή μήπως πρόκειται για το μεγαλύτερο θαύμα του κόσμου;

Μια συγκινητική ιστορία για τη δύναμη της σχέσης που μας συνδέει με τους αγαπημένους μας που δεν μπορούμε να δούμε.


μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη

Ψυχογιός, 2014
336 σελ.
Τιμή € 14,40
















Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία



Τι πάθος ατελείωτο, Θωμάς Κοροβίνης
 
Η συλλογή με τίτλο Τι πάθος ατελείωτο του Θωμά Κοροβίνη (από το ομώνυμο βαρύ ζεϊμπέκικο του Μάρκου) αποτελείται από εικοσιπέντε αφηγηματικά κείμενα, το καθένα με ξεχωριστό ύφος και περιεχόμενο.

Δραματικές και σκαμπρόζικες ιστορίες που διαδραματίζονται στη Θεσσαλονίκη, την Κωνσταντινούπολη και τη Μυτιλήνη, και μερικά μικρότερης έκτασης κείμενα που συνδυάζουν το διήγημα με το δοκίμιο, δένονται μ’ένα νοερό νήμα με αφηγήματα όπου πρωταγωνιστούν αγαπημένα πρόσωπα-σημεία αναφοράς του συγγραφέα απ’ τον χώρο της τέχνης, με ιδιαίτερη εμβληματικότητα και προσωπικό μύθο το καθένα (Βαμβακάρης - Καζαντζίδης - Πόλυ Πάνου - Νταντωνάκη - Ρασούλης -Παπάζογλου - Ταχτσής - Ζατέλη – Μεντή). Τα περισσότερα κείμενα στηρίζονται σε μια σοδειά βιωμάτων του συγγραφέα και αποτελούν ατόφια κομμάτια αυθεντικής ζωής μετουσιωμένα σε πεζά.


Εκδόσεις ΑΓΡΑ, Δεκέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων : 176
Τιμή : 14,00 Ευρώ



















Στη σκιά του Μαύρου Ήλιου, Σταμάτης Μαλέλης

Το τέρας νικιέται; Είναι η κατάθλιψη γένους θηλυκού; Το νέο βιβλίο για την καταθλιψη του Σταμάτη Μαλέλη που έχει ήδη κινήσει το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού.

Τη γνώρισα σε μια ημερίδα με θέμα την κατάθλιψη. Όταν τελειώσαμε, με πλησίασε για να μου μιλήσει. "Ρίτα Αλεξίου" μου συστήθηκε, κι εγώ ένιωσα αμέσως το ανεξήγητο συναίσθημα που υμνούν οι ποιητές και καταριούνται οι ιεροεξεταστές. "Έχω συνεχώς κρίσεις πανικού" μου είπε και κοίταξε γύρω της. Ήταν όμορφη ή, τουλάχιστον, έτσι μου φάνηκε.

Μπορεί μια επιτυχημένη γυναίκα να έχει κατάθλιψη; Πώς τη βιώνει; Το καθημερινό ταγκό με τον θάνατο υποχωρεί; Ο Μαύρος Ήλιος χλωμιάζει μπροστά στην ελπίδα της ανατολής;

Μέσα από τη ζωή της Ρίτας, παρακολουθούμε βήμα βήμα μια γυναίκα να πορεύεται στη σκιά του Μαύρου Ήλιου αναζητώντας τη λύτρωση...


Μίνωας, 2014
216 σελ.
Τιμή € 14,90

















Ο άνθρωπος που έμενε στο Φάρο
, Άγγελος Α. Κουτσούκης

Ο Παύλος Αντωνίου είναι ένας πολεμικός φωτογράφος, που αφού φωτογράφισε πολέμους και τραγικά γεγονότα σε όλη την γη, τα τελευταία τρία χρόνια ζει απομονωμένος σε έναν παλιό φάρο στην νότια Κρήτη. Μαζί του κατοικούν στο Φάρο τα “φαντάσματά” του. Άνθρωποι που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ζωή του, άνθρωποι που αγάπησε πολύ, σε διαφορετικές εποχές. Ένας αόρατος θίασος που, αντί να ξεθωριάζει και να χάνεται στο παρελθόν, έρχεται στην καθημερινότητά του και του θυμίζει με ποιους μοιράστηκε τις μεγάλες στιγμές στην ζωή του, πριν τους εξαφανίσει ο χρόνος.

Κάνει τους απολογισμούς του και προσπαθεί να επιζήσει σε ένα παρόν απογυμνωμένο από στολίδια και ψέματα, αυτά που καθορίζουν τις ζωές των άλλων ανθρώπων.
Κάποια στιγμή, εμφανίζεται στο Φάρο ένας νεαρός, εντυπωσιασμένος από τις φωτογραφίες του, που τυχαία είδε στο διαδίκτυο. Στην αρχή ο Παύλος τον διώχνει, δεν θέλει ν' αφήσει κανέναν να μπει στη ζωή του. Η ζωή μπροστά του δεν τον αφορά και πολύ τώρα πια. Ο τοίχος που πίσω του έχτισε το παρελθόν, δεν θέλει να έχει ρωγμές. Πολύ σύντομα, όμως, αντιλαμβάνεται ότι οι κουβέντες που αφήνεται να κάνει με τον νεαρό, χωρίς να το θέλει, τον επιστρέφουν στον έξω κόσμο, που προσπαθεί να ξεχάσει την ύπαρξή του. Και τότε, το παρελθόν επιστρέφει. Με άλλη μορφή όμως. Γιατί η ζωή δεν σταμάτησε, όταν εκείνος της απαγόρευσε να υπάρχει.


Εκδόσεις Φίλντισι, 2014
336 σελ.
Τιμή € 14,91

















Μεσσιανική Αυτοκρατορία
Κωνσταντίνος Ρωμοσιός

Επιστημονική ιστορική φαντασία, από ελληνική πένα, με το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Ρωμοσιού. Εκατόν τριάντα εφτά χρόνια έχουν περάσει από τη θριαμβευτική νίκη των δυνάμεων
του Καλού κατά των δυνάμεων του Σκότους. Ο Μεσσίας έχει έρθει στον κόσμο μας και έχει κατατροπώσει τον αντίχριστο. Οι πόλεμοι έχουν σταματήσει. Η ειρήνη επικρατεί. Οι άπιστοι έχουν εξαφανιστεί. Η Μεσσιανική Αυτοκρατορία ασυγκράτητη ξεχύνεται στο διάστημα.
Μόνο που στον τρίτο πλανήτη του Κανόπους κάτι τρομακτικό μας περιμένει.


Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2014
182 σελ.
Τιμή € 15,55




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης