«Ο σχεδιασμός της πληροφορίας» στο Ίδρυμα Κακογιάννη

«Ο σχεδιασμός της πληροφορίας» στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Η νέα έκθεση της σχεδιάστριας Ζωή Κατσιγιάννη, με βραβευμένα infographics στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ανοίγει για το κοινό το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου

«Ο σχεδιασμός της πληροφορίας» στο Ίδρυμα Κακογιάννη
Με τη διαρκή της παρουσία στο χώρο του ντιζάιν και βραβεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η σχεδιάστρια infographics Ζωή Κατσιγιάννη θα πραγματοποιήσει την πρώτη της προσωπική έκθεση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με αφορμή τις τρεις βραβεύσεις της στον διαγωνισμό «European newspaper Awards». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γινουν την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου (Πειραιώς 206 / ύψος Χαμοστέρνας, Ταύρος) στις 12.30 μμ.

Η ίδια σημειώνει: «Η μεγάλη παγίδα των σχεδιαστών είναι να κάνουν πανέμορφες δουλειές, εντυπωσιακές, αλλά στο τελικό αποτέλεσμα να μην πετυχαίνουν τον στόχο τους. Ειδικά στον τομέα των infographics, όπου η πληροφορία και η είδηση επεξεργάζονται για να οπτικοποιηθούν, χρειάζεται μεγάλη προσοχή».

Αξίζει να σημειωθεί πως στον ελληνικό Τύπο είναι μετρημένοι στα δάχτυλα οι σχεδιαστές γραφημάτων και μάλιστα με δουλειές που στιγματίζουν και βάζουν την προσωπική τους σφραγίδα. Η Ζωή Κατσιγιάννη, με πλούσια και σημαντική εμπειρία στο σχεδιασμό της εφημερίδας όπου εργάζεται τα τελευταία 27 χρόνια, είχε ένα σπουδαίο αβαντάζ: Τη μεταπήδησή της στον τομέα των γραφημάτων και την παράλληλη μαθήτευση δίπλα σε Ισπανούς σχεδιαστές της Innovation την εποχή του επανασχεδιασμού του Ελεύθερου Τύπου. Παρά τις περιπέτειες της εφημερίδας, η ίδια κατάφερε μόνη της να διατηρήσει το στυλ των Ισπανών, να το επιβάλει στους συντάκτες της εφημερίδας και να διαμορφώσει μια καινούργια γραμμή σχεδιασμού infographics, κάνοντας τη δική της «σχολή», με εξαιρετικές δουλειές.

Η σημαντικότερη, οι διακρίσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο από τα European Newspapers Awards, έξι συνολικά,  ανάμεσα σε πολλές και μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες. Η δράση της όμως δεν σταματάει μόνο στο σχεδιασμό. Διδάσκει γραφιστική, μετέχει σε ημερίδες για τα infogrpahics σε Σχολές, Πανεπιστήμια και συμμετέχει στην ομάδα των greekinfographics με σχεδιαστική παρουσία εντός και εκτός συνόρων. Τα βασικά χαρακτηριστικά της που την καθιερώνουν είναι η ελευθερία στον σχεδιασμό και ο σεβασμός στη δημοσιογραφία, ένα μείγμα ιδανικό για τη δημιουργία γραφημάτων.


Κλείσιμο


Διάρκεια έκθεσης: 20 Σεπτεμβρίου - 30 Σεπτεμβρίου.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206 / ύψος Χαμοστέρνας, Ταύρος.
Τηλ. 210 3418550.
Είσοδος ελεύθερη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης