Εκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Σταθόπουλου στη Ναύπακτο

Εκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Σταθόπουλου στη Ναύπακτο

Η ζωγραφική του  δεν χρειάζεται αποκρυπτογράφηση και περίπλοκες αναλύσεις - Την απολαμβάνεις όπως είναι

Εκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Σταθόπουλου στη Ναύπακτο
Αν η αισιοδοξία, το αττικό φως, η καλημέρα και ο έρωτας, μπορούσαν να αποτυπωθούν σε μια εικόνα, αυτή θα είχε την υπογραφή του Γιώργου Σταθόπουλου.

Ο καμβάς στα χέρια του, γίνεται πεντάγραμμο και λευκή σελίδα. Τα χρώματα σιγομουρμουρίζουν  μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι και οι μορφές προβάλλουν μέσα από στίχους του Νίκου Γκάτσου. Είναι ο πρώτος καφές της ημέρας, η δροσιά του σούρουπου, το φτερούγισμα της νιότης και το ξόρκι της ασχήμιας.

Η ζωγραφική του Γιώργου Σταθόπουλου δεν χρειάζεται αποκρυπτογράφηση και περίπλοκες αναλύσεις. Την απολαμβάνεις όπως είναι. Δεν θέλει να σε διδάξει, να σου φανερώσει μυστικά, να σε προβληματίσει. Είναι η ζωή που θα τη συναντήσεις σε ένα μπουκέτο λουλούδια, σε ένα χαμόγελο, σε ένα τρυφερό χάδι και στην ελπίδα πως το λιόγερμα είναι η υπόσχεση της άλλης μέρας. 

Χρώματα που κονταροχτυπιούνται με το φως και εξατμίζονται στον χρόνο, αποκαλύπτοντας μια Ελλάδα που δεν μπορεί να παραδοθεί στο σκοτάδι. Φαντάζει σαν την δύναμη της ψυχής να ξεγυμνώνει τη ομορφιά τραβώντας από πάνω της το πέπλο της μιζέριας.

Η τέχνη του Γιώργου Σταθόπουλου θα σε πάρει από το χέρι και θα σε σεργιανίσει στις ανάσες που συνθέτουν τον είναι μας. Θα σου αφήσει τη γλυκιά αίσθηση της βεβαιότητας, πως τίποτα δεν χάνετε αν δεν αποφασίσεις να το χάσεις. Θα σου ψιθυρίσει πως μπορείς να φτάσεις στην Ιθάκη, αφήνοντας το βλέμμα να ταξιδέψει και να πνιγεί στον γαλάζιο, ρίχνοντας κλεφτές ματιές στις Σειρήνες που κρύβονται στη διαδρομή της μυθικής Ίριδας.
Κλείσιμο

Έργα του Γιώργου Σταθόπουλου θα εκτεθούν για πρώτη φορά στη Ναύπακτο από τη Τετάρτη 6 Αυγούστου έως και τη Κυριακή 17 Αυγούστου στο Φετιχέ Τζαμί, στο λιμάνι. Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπάκτου και της 22ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Την επιμέλεια έχει ο ζωγράφος  Νίκος Καλατζής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης