Ατζέντα: Οι δέκα καλύτερες προτάσεις για τις δέκα ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα

Ατζέντα: Οι δέκα καλύτερες προτάσεις για τις δέκα ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα

Τα άχαστα της εβδομάδας: τελευταίες παραστάσεις για μια παράσταση αριστούργημα, η βιογραφία της Κουμαριανού, το καλύτερο live της εβδομάδας, το μιούζικαλ GREASE με τον Πέτρο Κωστόπουλο σε ρόλο έκπληξη και η Αντιγόνη της Λένας Κιτσοπούλου και πάρα  πολύ μουσική γιατί Χριστούγεννα έρχονται και την θέλεις μια Μαρινέλλα, μια Γλυκερία, μια Ελένη Βιτάλη βρε αδελφέ

Ατζέντα: Οι δέκα καλύτερες προτάσεις για τις δέκα ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα

Ήταν όλοι τους παιδιά μου 


Μετά το θρίαμβο της προηγούμενης χρονιάς και την τεράστια επιτυχία που ακολούθησε και φέτος, το αριστουργηματικό έργο του Άρθουρ Μίλλερ, «Ήταν Όλοι τους παιδιά μου», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, ολοκληρώνει τις παραστάσεις του, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, όπως ακριβώς ήταν προγραμματισμένο, από την αρχή της σεζόν. Από τον Φεβρουάριο 2018, στο θέατρο Εμπορικόν, θα ξεκινήσει η νέα παραγωγή «Skylight» του David Hare, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.

Κλείσιμο
Μυστικά και ψέματα μιας οικογένειας. Ένα παρελθόν που απειλεί το παρόν της και βέβαια, όταν ανασυρθεί η αλήθεια στο φως, είναι πολύ αργά για όλους. Ο Μίλλερ μας φέρνει όλους αντιμέτωπους με μια σειρά ερωτημάτων, μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας και μας κάνει να αναρωτηθούμε για ζητήματα που σήμερα μας απασχολούν και πάλι όσο ποτέ. Ποια η ατομική μας ευθύνη; Ποια η κοινωνική; Πού αρχίζει και πού τελειώνει το ιδιωτικό και δημόσιο συμφέρον; Δικαιούμαστε εν ονόματι της προστασίας των δικών μας ανθρώπων να παραγνωρίζουμε το συμφέρον του συνόλου; Ο Μίλλερ θέτει τα ερωτηματα με ένα θαυμαστό τρόπο, χωρίς ίχνος διδακτισμού, μέσα από ένα συναρπαστικό και βαθιά συγκινητικό έργο.

Πρωταγωνιστούν:

Τζο Κέλλερ: Δημήτρης Καταλειφός, Κέητ Κέλλερ: Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Κρις Κέλλερ: Γιώργος Βουρδαμής, Ανν Ντήβερ: Δανάη Επιθυμιάδη, Τζωρτζ Ντήβερ: Κώστας Βασαρδάνης, Δρ. Τζιμ Μπέηλις: Δημήτρης Καραμπέτσης, Σου Μπέηλις: Ευγενία Αποστόλου, Φρανκ Λούμπεϊ: Γιώργος Τζαβάρας, Λύντια Λούμπεϊ: Ιωάννα Πιατά

Info: Θέατρο Εμπορικόν, Σαρρή 11, Ψυρρή. Ημέρες-ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Κυριακή 20:00, Πέμπτη, Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 18:00, 21:00. Διάρκεια παράστασης: 135’ (με διάλειμμα). Εισιτήρια: 15 ευρώ (προπώληση)Κρατήσεις – αγορά εισιτηρίων: 11876, ticket365.gr, viva.gr, Media Markt, Reload, Seven Spots, Ευριπίδης Βιβλιοπωλείο




Την λένε Εύα  


Μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης στο Λονδίνο, στην εκκλησία της Sainte Ethelbourga, και δύο χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα στην Αθήνα, το έργο ''Την λένε Εύα'' επιστρέφει γι' αυτό το χειμώνα στον ολοκαίνουργιο μουσικο - θεατρικό χώρο ''Belle Epoque''. Πρόκειται για μία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει η γνωστή τρανς περφόρμερ Εύα Κουμαριανού στον δημοσιογράφο και σκηνοθέτη Αντώνη Μποσκοΐτη, ο οποίος υπογράφει τη θεατροποίηση της. Η εξιστόρηση του βίου της Εύας Κουμαριανού, με πρωταγωνίστρια την ίδια επί σκηνής, σε μία εναλλαγή ακραίων συναισθημάτων και οριακών εκρήξεων που στηλιτεύουν τον φυλετικό ρατσισμό και ανατρέπουν τα κοινωνικά στερεότυπα. Η παράσταση απέσπασε θερμές κριτικές, ενώ τιμήθηκε στα Queer Theatre Awards 2015 με το Βραβείο ''Τρανς Ορατότητας στο Θέατρο'' στην Εύα Κουμαριανού και το Βραβείο Καλύτερης Μουσικής και Τραγουδιού (Στέφανος Χυτήρης/ Λένα Πλάτωνος).

Info: «Belle Epoque», Λαοδικείας 18, Ιλίσια. Από 22 Δεκεμβρίου 2017. Παρασκευή στις 21:00. Πληροφορίες-κρατήσεις Τηλ: 2111848637. Διάρκεια:80’ χωρίς διάλειμμα







KID MOXIE + IOTAPHI -LIVE- 



Tην Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, μετά τις 8μμ. στο "48 Urban Garden” (Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι) η Eλένη Χαρμπίλα (aka Kid Moxie) θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ζωντανά την πολυσυζητημένη μουσική -και όχι μόν- περσόνα Kid Moxie και οι IOTAPHI, οριακά στις ώρες που τους επιτρέπουν οι ενδοκοινοτικές πτήσεις, θα μας συστήσουν την goth pop του 2018. Συμπτωματικά, οι δύο γυναίκες που οδηγούν τις μπάντες πίσω από το line up του δεύτερου “Superbad” έχουν τουλάχιστον τρία κοινά σημεία: Περφορμάρουν και οι δύο για πρώτη φορά με τα live σχηματά τους στην Αθήνα και στην Ελλάδα γενικότερα. Έχουν αμφότερες ζήσει για μεγάλο διάστημα στο Los Angeles δραστηριοποιούμενες στην μουσική βιομηχνία.  Θα παρουσιάσουν κ οι δύο dark pop μουσική που με τον έναν (Angelo Badalamenti - Kid Moxie) ή τον άλλο (Francesco Pinna - IOTAPHI) τρόπο φέρουν υπογραφές Ιταλών παραγωγών. 

Info: 48 Urban Garden, Αρματολών και Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι.  Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, μετά τις 8μμ (προτεινόμενη συνεισφορά 3 ευρώ)



Grease: To θεατρικό πάρτι της χρονιάς με το πιο χαρούμενο μιούζικαλ όλων των εποχών


It's electrifying! Τραγούδι, χορός, συμμορίες εφήβων, κοριτσίστικα πιτζάμα πάρτι, μαζορέτες και μάγκες, μονομαχίες με αυτοκίνητα, πρώτοι έρωτες, διαγωνισμοί χορού με ξέφρενο rock ‘n’ roll. Grease is the word! H Σάντι ο ορισμός της αθωότητας, με την αλογοουρά και τις κορδέλες μαζί με τα κορίτσια με τις ροζ ζακέτες και τα φουσκωτά μαλλιά, τις Pink Ladies και ο Ντάνι ο ορισμός του coοl, που περπατάει σαν να του ανήκει ο κόσμος μαζί με τα αγόρια με τα λαδωμένα μαλλιά, τα μαύρα δερμάτινα και τα τσιγάρα, φέρνουν το καλοκαίρι στη μέση του χειμώνα. Summer loving happened so fast!Mετά την τεράστια επιτυχία τους στην Evita, o Δημήτρης Μαλισσόβας ξανασυναντάει τη Νάντια Μπουλέ, παρέα αυτή τη φορά με τον Δήμο Αναστασιάδη που για πρώτη φορά ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι. Τη Σάντι και τον Ντάνι πλαισιώνουν ένα λαμπερό, εντυπωσιακό, πολυμελές cast ηθοποιών, τραγουδιστών και χορευτών που υπερασπίζονται με σαρωτική ενέργεια και αστείρευτο πάθος, τόσο την παρουσία τους στη σκηνή, όσο και ολόκληρο το απαιτητικό αυτό εγχείρημα!



Ο πάντα απρόβλεπτος Πέτρος Κωστόπουλος, φέτος κάνει την έκπληξη στο GREASE, παρουσιάζοντας μια πλευρά του που κανείς δεν περίμενε, και ανατρέποντας τα πάντα... Φιλική συμμετοχή – Μάρω Κοντού. Η σπουδαία Κυρία που φέρνει στη σκηνή του Passport Music Theatre, την αύρα των παλιών, μεγάλων πρωταγωνιστών του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Tell me more, tell me more Was it love at first sight? Το Grease, το θεατρικό hit που έγραψε ιστορία στο Μπρόντγουεϊ ως ένα από τα μακροβιότερα έργα, είναι ένα μιούζικαλ – χρονομηχανή, μία παράσταση για όλη την οικογένεια, μια βόλτα στα πολύχρωμα, λαμπερά 50ς μέσα από rock ‘n’ roll μελωδίες και ρομαντικά τραγούδια. Όλα όσα κάνουν ένα μιούζικαλ αξέχαστο είναι εδώ! Χορός, τραγούδι και αντίθετα που έλκονται. «Είσαι Pink Lady ή Τ-Bird;»

Info:  PASSPORT MUSIC THEATRE, Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος, Αθήνα. Tηλ. κρατήσεων 2105222203 www.pass-port.com.gr. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 22, 29 Δεκεμβρίου, 5, 12, 19 Ιανουαρίου 21.00, Σάββατο 23, 30 Δεκεμβρίου , 6, 13, 20 Ιανουαρίου 17.45 & 21.00, Κυριακή 7, 14, 21 Ιανουαρίου 19.00, Δευτέρα 25/12 , 1 Ιανουαρίου 17.4. Προπώληση:  11876, viva.gr, Media Markt, Reload, Seven Spots, Ευριπίδης Βιβλιοπωλείο









“Γυναικεία Υπόθεση” 


Μετά από μια πολύ επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία σε Ελλάδα και εξωτερικό η Μαρινέλλα, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία ξαναβρίσκονται μαζί και τη χειμερινή σεζόν. Μια “Γυναικεία Υπόθεση” στο ΓΚΑΖΙ LIVE, σε έναν από τους μεγαλύτερους και πιο σύγχρονους χώρους της Αθήνας που οι υποδομές του καλύπτουν τις πιο απαιτητικές μουσικές αλλά και θεατρικές παραγωγές. Μαρινέλλα, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία.Μοναδικές μουσικές διαδρομές στο ΓΚΑΖΙ LIVE με τρεις σπουδαίες ερμηνεύτριες, όπου η κάθε μία έχει ιδιαίτερο ύφος, μοναδικό ταλέντο και αξεπέραστες ερμηνείες. Η Μαρινέλλα, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία, κάνουν το τραγούδι “Γυναικεία Υπόθεση”, με στόχο να χαρίσουν απλόχερα στο κοινό τους, επιτυχίες που άφησαν εποχή, τραγούδια που άντεξαν στο χρόνο.Η Μαρινέλλα, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία συνεχίζουν να γράφουν τη δική τους ιστορία, φέτος στο ΓΚΑΖΙ LIVE.Οι συστάσεις είναι περιττές για αυτές τις τρεις υπέροχες κυρίες.Γυναικεία Υπόθεση” κάθε Σάββατο στις 22:30 και Κυριακή στις 18:00 στο ΓΚΑΖΙ LIVE. Το πρόγραμμα επιμελούνται ο Στέλιος Φωτιάδης, ο Δημήτρης Μαργιολάς και ο Θανάσης Βασιλάς, τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Νίκος Σούλης, ενώ την σκηνογραφία ο Μανόλης Παντελιδάκης. Συμμετέχει μια 13μελής ορχήστρα σπουδαίων μουσικών.


Info: ΓΚΑΖΙ LIVE Ιερά οδός 11, Γκάζι Τηλ κρατήσεων: 2130185040 Ημέρες & Ώρες παραστάσεων: Σάββατο στις 22:30 και Κυριακή στις 18:00. Προπώληση: www.viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876, στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης.



Imam Baildi 


Οι Imam Baildi επιστρέφουν στην Αθήνα για να ολοκληρώσουν το 10th Anniversary Tour τους, μετά από 30 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, sold out βραδιές στο Λονδίνο, τη Ζυρίχη και το Μόναχο, και κατάμεστες βραδιές παντού στην Ευρώπη. Η πολυαγαπημένη μας παρέα γίνεται 10 ετών και τις Παρασκευές του Δεκέμβρη ετοιμάζεται να μας σερβίρει την πιο εορταστική, την πιο καλοδουλεμένη,  την πιο ορεξάτη της συνταγή στο Passport Κεραμεικός. Τι θα ακούσεις; Τα κομμάτια που έχουμε αγαπήσει, και τις καινούριες ιδέες των Imam Baildi που για άλλη μια φορά βάζουν νέα standards στην εγχώρια μουσική σκηνή. Τι θα δεις; Μια παρέα με μοναδική χημεία που λατρεύει να βρίσκεται στη σκηνή και έχει τη δική της ιστορία να πει μετά από αμέτρητες συναυλίες  και ταξίδια σε περισσότερες από 22 χώρες του κόσμου. Τι θα σε συγκινήσει; Οι στιγμές που η συναυλία κορυφώνεται, όταν κοινό και συγκρότημα γίνονται ένα – όσοι έχουν βρεθεί σε συναυλία των Imam Baildi ξέρουν για τι μιλάμε. Τις βραδιές θα ανοίγουν οι πολλά υποσχόμενοι ΚΑΛΤΑband, που ξεκινούν τη δική τους πορεία στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής, με μια αυθεντική ματιά και έναν πολύ ιδιαίτερο συνδυασμό παραδοσιακών οργάνων.

Info: PASSPORT ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ Upstairs,Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος, Αθήνα,Tηλ. Κρατήσεων 2105222203, www.pass-port.com.gr.Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ (με μπύρα ή κρασί στο bar) – 20 ευρώ (με ποτό, σε τραπέζι). Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876, στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης.

Ο «Συλλέκτης»


 Το πρώτο μυθιστόρημα του John Fowles, ανεβαίνει από τις 18 Δεκεμβρίου 2017 έως 27 Φεβρουαρίου 2018, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, στον Πολυχώρο Vault, σε μετάφραση - δραματουργική επεξεργασία της Μαριλένας Παναγιωτοπούλου και σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι, με τους Γιώργο Παπαπαύλου και Πολυξένη Μυλωνά. Πρόκειται για το μυθιστόρημα το οποίο καθιέρωσε τον John Fowles ως έναν από τους κορυφαίους σύγχρονους πεζογράφους σε παγκόσμια κλίμακα. Η ένταση και η δυναμική του κειμένου καθώς και το σασπένς της ιστορίας κατατάσσουν το βιβλίο, που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο και το θέατρο, στα πιο σημαντικά θρίλερ της μεταπολεμικής λογοτεχνίας. 

O Φρέντερικ, ένας νεαρός ταπεινής καταγωγής αρκετά μοναχικός, ασχολείται (από μικρή ηλικία) με τη συλλογή πεταλούδων και είναι γοητευμένος από τη Μιράντα, μια νεαρή φοιτήτρια της Καλών Τεχνών, από οικογένεια ανώτερης κοινωνικής τάξης, με πολλούς φίλους και πλούσια κοινωνική ζωή. Όταν ο Φρέντερικ κερδίζει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στο ΠΡΟΠΟ αρχίζει να παρακολουθεί επισταμένα την Μιράντα, την οποία τελικά απαγάγει και κλείνει για ένα μήνα στο ειδικά διαμορφωμένο -από εκείνον- κελάρι μιας απομονωμένης βίλας, λίγο πιο έξω από το Λονδίνο. Σε αυτό το διάστημα οι δύο νέοι θα ζήσουν την ίδια κατάσταση (της απαγωγής και του εγκλεισμού) από μία εντελώς διαφορετική οπτική. Ο Φρέντερικ έχει στήσει ένα σχέδιο αγάπης. Η Μιράντα είναι θύμα ενός σχεδίου απαγωγής.

Info: Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS, Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός
Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια). Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472 / 6949534889 (τηλεφωνικό κέντρο 11:00 - 14:00 και 17:00 – 21:00). Προπώληση Viva 




Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ


Στο Θέατρο Μεταξουργείο συνεχίζονται με πολύ μεγάλη επιτυχία μέχρι την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018 οι παραστάσεις του αριστουργήματος του Έντουαρντ Άλμπυ «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, με τους Άκι Βλουτή, Δήμητρα Χατούπη, Σαράντο Γεωγλερή, Αντωνίνα Βλουτή. Ο Άκις Βλουτής και η Δήμητρα Χατούπη σε δύο από τους πιο σημαντικούς ρόλους του σύγχρονου δραματολογίου, του Τζωρτζ και της Μάρθας. Τους παρακολουθούμε στο σαλόνι του σπιτιού τους, στις 2 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα σε μια συνάντηση με ένα νεαρότερο ζευγάρι τον Νικ και την Χάνυ (Σαράντος Γεωγλερής, Αντωνίνα Βλουτή), η οποία ολοκληρώνεται την ώρα που χαράζει. Τα πρόσωπα για πρώτη φορά στην ιστορία του θεάτρου γκρεμίζουν τους κοινωνικούς φραγμούς και ο λόγος τους γίνεται άγριος, ίσως αγοραίος, σχεδόν χυδαίος. Και αυτός αρθρώνεται από σοβαρούς, ευυπόληπτους και ευκατάστατους πολίτες, διανοούμενους ακαδημαϊκούς χρησιμοποιώντας όμως την συνθήκη του παιχνιδιού

Info: Θέατρο Μεταξουργείο, Ακαδήμου 14, Μεταξουργείο, 2105234382, Πέμπτη: 21:00, Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 21:00, Κυριακή: 19:00. Για πληροφορίες – κρατήσεις: 2105231131. Προπώληση: viva.gr




«Δον Παναγιώτης» 


Δον Παναγιώτης”, ένα υπαρξιακό καθόλου μα καθόλου δράμα σε 5 πράξεις με τον Πάνο Μαζουράκη να κυνηγάει μουσικούς ανεμόμυλους σαν άλλος Δον Κιχώτης στην καρδιά της νυχτερινής Αθήνας, Παρασκευές βράδυ στην ANODO. O Πάνος Μουζουράκης είναι entertainer. Είναι περίπτωση πολυτάλαντου καλλιτέχνη. Ή καλύτερη είναι περίπτωση σκέτο με όλη τη σημασία της λέξης. Μουσικός, δημιουργός, ηθοποιός, σπάνιος ερμηνευτής, όλα αυτά δηλαδή που μπορούν να σε οδηγήσουν σε υπαρξιακά δράματα από τα παιδικά σου χρόνια μέχρι σήμερα. 

Info: κάθε Παρασκευή για περιορισμένες εμφανίσεις. ANODOS LIVE STAGE τηλ. επικοινωνίας - κρατήσεις: 210-3468100, Πειραιώς 183, Αθήνα. Ώρα έναρξης : 23.00




Αντιγόνη / Lonely Planet 


Δίνουν διαλέξεις οι άσχετοι; Είναι η δική μας τραγωδία μεγαλύτερη από όλες; Τι σχέση έχει ο Σοφοκλής με τα Χριστούγεννα; Η Αντιγόνη του Σοφοκλή με τα χαρακτηριστικά μιας κωμωδίας. Γίνεται; Δίνουν διαλέξεις οι άσχετοι; Είναι η δική μας τραγωδία μεγαλύτερη από όλες; Αν φανταζόμασταν κάποιον να επιχειρεί να «αναποδογυρίσει» την αρχαία τραγωδία, αυτή θα ήταν η Λένα Κιτσοπούλου, η πληθωρική αντι-περσόνα του ελληνικού θεάτρου. Και, πράγματι, το τολμά με το έργο Αντιγόνη / Lonely Planet στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, από τις 14 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 7 Ιανουαρίου 2018.




Αν περιμένετε έναν Χορό αρχαίας τραγωδίας, δεν θα τον δείτε. Καλώντας στη σκηνή μια ομάδα ανθρώπων που, χωρίς να είναι ειδήμονες, δίνουν μια διάλεξη γύρω από την Αντιγόνη, η Λένα Κιτσοπούλου εμβολίζει τον σοφόκλειο μύθο με στιγμές ενός σατιρικού, απελπισμένου και, ενίοτε, χριστουγεννιάτικου «εδώ και τώρα». Με τη βαθιά πεποίθηση ότι το αρχαίο δράμα μάς εμπεριέχει, αφού «όποιον χώρο κι αν επιλέξει κανείς να αναλύσει από τη σύγχρονη πραγματικότητα, θα πέσει αναπόφευκτα πάνω στις αρχαίες τραγωδίες», η συγγραφέας και σκηνοθέτρια στα πρόσωπα των ηρώων της αναγνωρίζει Αντιγόνες, Κρέοντες και Αίμονες, που μοιράζονται κοινές φοβίες και αγωνίες του αφόρητα μοναχικού μας σύμπαντος.

Οι ήρωές της μπορεί να αναρωτιούνται αν η Αντιγόνη ουρλιάζει μέσα της από απελπισία, αν αμφιταλαντεύεται η Ισμήνη, αν έχει δίκιο ο Κρέοντας, να μιλούν για το Έρως ανίκατε μάχαν, αλλά αλλά πάντα υπό το πρίσμα των δικών τους δύσκολων αποφάσεων, από εκείνο το είδος αποφάσεων που σε κάνουν να γεμίζεις παγοθήκες με τα δάκρυά σου... Κρατώντας άρρηκτο το νήμα των μέχρι σήμερα έργων και σκηνοθεσιών της, η Λένα Κιτσοπούλου πάει τον μύθο στα «απάτητα» και επιμένει να έλκεται από τα μοτίβα της ανθρώπινης τρέλας και μοναξιάς, θεωρώντας πως «δεν έχει τίποτε άλλο ο άνθρωπος, όλα τα άλλα είναι ψέματα». Στον «πλανήτη Κιτσοπούλου», ωστόσο, κάτω από την υπαρξιακή απελπισία κουρνιάζει η κωμωδία – και το ανάποδο. Οδηγούμενη από μια ανάγκη αυτοσαρκασμού και διαστρεβλωμένης αντιμετώπισης της πραγματικότητας, αναζητά στην κωμωδία «ένα ίχνος αλήθειας». «Δεν την προσπαθώ την κωμωδία» λέει. «Είναι μια μορφή απόγνωσης και μη ενοχής για την ευτελή πλευρά του εαυτού μου». Στο σύμπαν της Κιτσοπούλου το αρχαίο δράμα υπάρχει παντού: «Δεν αντιμετωπίζω το αρχαίο δράμα ως κάτι το απόκοσμο, ή το δύσκολο, ή ως κάτι φοβιστικό.

Νομίζω ότι με εμπεριέχει. Καλλιτεχνικά, μου δίνει δυνατότητες να καταπιαστώ με οτιδήποτε και μου κάνει τη χάρη να βρίσκεται οπουδήποτε. Βρίσκεται εξίσου μέσα στο πιο μικρό στιγμιότυπο της καθημερινότητας, όπως επίσης και μέσα στο πιο ακραίο καιρικό φαινόμενο. Είναι συμπυκνωμένη ποίηση και εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσαρμόσω τον μικρής εμβέλειας εαυτό μου μέσα της. Ξέρω όμως ότι έχω θέση εκεί μέσα, ξέρω ότι μιλάει για μένα.




Info: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107, 14 Δεκεμβρίου 2017 – 7 Ιανουαρίου 2018 | 21:00 (εκτός από 18, 19, 24 Δεκεμβρίου 2017, 1 και 2 Ιανουαρίου 2018) Μικρή Σκηνή. Γραμμή εισιτηρίων: 2109005800 Καθημερινά, 09:00 – 21:00 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης