Βγαίνουμε Αθήνα: Αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού

Βγαίνουμε Αθήνα: Αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού

Δείτε την πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

Βγαίνουμε Αθήνα: Αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού

ΘΕΑΤΡΟ
ΜΙΚΡΕΣ ΟΠΕΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Πύλη Πολιτισμού, στο Φουαγιέ, και στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας Μικρές Όπερες τα έργα "Αρκούδα" του William Walton, "Μέντιουμ" του Gian Carlo Μenotti και "Η μάντισσα" του Ανρί Σωγκέ.  "Αρκούδα" του William Walton ώρα: 20.00, "H μάντισσα" του Ανρί Σωγκέ ώρα 21.00. Δημοτικό Θέατρο Πειραιά  (Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 34). Τηλ: 2104194550. Εισιτήρια: 15€ κανονικό, 8€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ομαδικά.

Κλείσιμο
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ "ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ"

Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος K. Δημόπουλος προσκαλεί το κοινό στη συναυλία με θέμα: "Μουσική και Αγάπη. Από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Φοιτητικές Ερμηνείες" που οργανώνει το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Τομέας Θεωρητικών Επιστημών της Σχολής Επιστήμης της Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο μάθημα "Μουσική" με διδάσκουσα την κυρία Μαρία Ειρηναίου. Πανεπιστήμιο Αθηνών - Μεγάλη Αίθουσα Τελετών (Πανεπιστημίου 30). Τηλ: 2103689773. Ωρα: 19:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ
Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, η Πινακοθήκη και το Μουσικό Σχολείο Πειραιά, διοργανώνουν μια βραδιά αφιερωμένη στην ελληνική μουσική, μ΄ εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια, με αφορμή τις μέρες θρησκευτικής κατάνυξης και σκοπό τη λυρική έκφραση του δράματος που σηματοδοτεί το δρόμο για τη λύτρωση. Δημ. Πινακοθήκη Πειραιά - Κτ. Παλαιού Ταχυδρομείου (Φίλωνος 29). Τηλ: 2104194635. Ωρα: 19:30. Είσοδος ελεύθερη.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
"ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΝΑ ΘΕΟΥ"

Η παράσταση παρουσιάζει με πρωτότυπο τρόπο την πνευματικότητα των ημερών της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος. Το έργο παρουσιάζει το πρόσωπο της Παναγίας ως μητέρας, να παρακολουθεί τα Πάθη του Υιού της, αλλά και τα πάθη όλων των ανθρώπων διαχρονικά. Οι θρησκευτικές εξιστορήσεις συνδυάζονται με τη λαογραφία και την αναφορά σε σύγχρονα θέματα. Κείμενο: Ηλίας Λιαμής. Σκηνοθεσία - Δραματουργία: Βασίλης Αναστασίου. Διεύθυνση Χορωδιών: Χρυσούλα Τσιμούρη. Αφηγητής: Νικήτας Τσακίρογλου. Ερμηνεύουν: Μαρκησία Γαδ, Λευτέρης Βλάχος. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη). Τηλ: 210 7282333. Ωρα: 20:00. Εισιτήρια: Φοιτητικά: 6,5€, Ζώνη Γ: 11€, Ζώνη Β: 20€, Ζώνη Α: 28€, Διακεκριμένη Ζώνη: 40€.

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ ΣΤΟ PASSPORT

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου, στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, διοργανώνει αφιέρωμα στη μνήμη της λαϊκής τραγουδίστριας Βίκυς Μοσχολιού. Το αφιέρωμα θα τιμήσουν με την παρουσία τους φίλοι και συνεργάτες της Βίκυς Μοσχολιού. Τα αξέχαστα τραγούδια της Βίκυς Μοσχολιού ερμηνεύουν οι: Γιώτα Νέγκα, Σοφία Παπάζογλου, Αργυρώ Καπαρού, Ανθούλα Μίχου, Δέσποινα Ζαχαρίτσεφ και Δώρα Κανά, απόφοιτες του Μουσικού Σχολείου Πειραιά. PassPort Xώρος Πολιτισμού (Καραΐσκου 119). Τηλ: 2104296401. Ωρα:21:00. Εισιτήρια: 9€ (με μπύρα ή κρασί).



JOANNA DRIGO & ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΔΡΑΚΟΣ

Ο Σταυρός του Νότου υποδέχεται μία νέα μουσική πρόταση, μια πρόταση που ντύνεται με το χρώμα της Άνοιξης και γίνεται ένα τραγούδι που αγαπάει το παρελθόν και φωτίζει το μέλλον. Η Joanna Drigo και ο Ευστάθιος Δράκος, ο συνθέτης και τραγουδιστής των Minor Project, ενώνουν τις μουσικές τους ταυτότητες σε μία μοναδική βραδιά που υπόσχεται να σε κάνει να θυμηθείς τα παραμύθια του Νιόνου, να χαμογελάσεις με τις μελωδίες του Μάνου, να χορέψεις στο ρυθμό του πιο ξεχασμένου βαλς και έπειτα να επιστρέψεις στη σκηνή που μεγάλωσε και ενέπνευσε τους δύο τραγουδοποιούς γεμάτος από εκείνο το υπέροχο συναίσθημα της νοσταλγίας. Σταυρός Του Νότου - Club (Φραντζή & Θαρύπου 35). Τηλ: 210 9226975. Ωρα: 21:30. Είσοδος: 10€ (με μπύρα-κρασί).

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ "ARTÉFACTS ENSEMBLE"
Έξι νέοι συνθέτες εμπνέονται από τη ζωή των γυναικών στις φυλακές της Θήβας. Στα πλαίσια του προγράμματος "PAROL! Writing and art beyond walls, beyond borders" το οποίο στηρίζεται από το "CULTURE PROGRAM UE" σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. ΑΜΑΚΑ, το ARTéfacts ensemble ηχογράφησε το φθινόπωρο του 2014 έξι νέες δημιουργίες οι οποίες είχαν παραγγελθεί σε νέους συνθέτες. Τα έργα αυτά, που προέκυψαν από ηχογραφήσεις με κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές της Θήβας, είναι εμπνευσμένα από θέματα που σχετίζονται με τη ζωή στις φυλακές, όπως ο εγκλεισμός, η ρουτίνα, ο πανοπτισμός... και από μαρτυρίες κρατουμένων γυναικών. Γαλλικό Ινστιτούτο  (Σίνα 31). Τηλ: 210 3398600. Ωρα: 20:30.

ΘΕΑΤΡΟ
"MARS 1"

Με πρωτοβουλία της εταιρείας Mars 1, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη το 2023. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο καλούνται να εγκαταλείψουν τη ζωή τους στη Γη με σκοπό να μετοικήσουν στον κόκκινο πλανήτη. Πώς επιβιώνει κάποιος σε συνθήκες όπου η θερμοκρασία φτάνει τους -170 βαθμούς Κελσίου, με συνεχή έκθεση σε ακτινοβολία για 7 μήνες, σε ζωτικό χώρο 25 τετραγωνικών μέτρων, χωρίς δυνατότητα επιστροφής; 202.586 άνθρωποι από 140 χώρες έκαναν αίτηση. Τελικά, τρεις θ' αφήσουν πίσω τους τη Γη, για πάντα, αναζητώντας τη ζωή. Σκηνοθεσία, οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Στυλιανόπουλος. Κείμενο: Γιώργος Στυλιανόπουλος, Βίκυ Μιχαλοπούλου. Ερμηνεύουν: Γιώργος Βέττος, Κατερίνα Γεωργούση, Βίκυ Μιχαλοπούλου, Γαρυφαλιά Μπάκουλα. Θέατρο Άκης Δαβής Αλκμήνη (Αλκμήνης 8). Τηλ: 210 3428650. Ωρα: 21:30. Εισιτήρια: Κανονικό: 10€, Μειωμένο/ ανέργων: 5€.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
HUB SCIENCE: ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΤΑΣΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ"

Το «Τhe Hub Events» και ο Νικόλας Πρωτονοτάριος συνεχίζουν για τέταρτη χρονιά τη σειρά επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «Hub Science», με σκοπό να παρουσιάσουν με συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες και να μυήσουν το ακροατήριο στο μαγικό αλλά ενδεχομένως παρεξηγημένο τους κόσμο. Ο Θεοδόσης Τάσιος θα απαντά και θα σχολιάζει ερωτήματα σχετικά με τη σχέση της επιστήμης-τεχνολογίας, αμέσως μετά τη 10-λεπτη εισαγωγική του ομιλία. The Hub (Αλκμήνης 5). Τηλ: 2103411009. Ωρα: 20:15. Είσοδος ελεύθερη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης