Νέες παραστάσεις για την «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου»

Νέες παραστάσεις για την «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου»

Σε Αθήνα, Κρήτη και Πάτρα

Νέες παραστάσεις για την «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου»
Η Νένα Μεντή «γίνεται» και πάλι η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, στην παράσταση του Πέτρου Ζούλια που έγινε μία από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εμπορικές επιτυχίες, σε νέες παραστάσεις: στου Παπάγου (31/8), στο Μαρούσι (2/9), στο Γαλάτσι (15/9), αλλά και στα Χανιά (17, 18 και 19/9), στο Ηράκλειο (20, 21 και 22/9) και στην Πάτρα (26, 27 και 28/9).

Μέσα από την πολυτάραχη ζωή της Παπαγιαννοπούλου ξεδιπλώνεται όλη η νεότερη ιστορία της Ελλάδας, αλλά και η σύγχρονη ιστορία του λαϊκού μας τραγουδιού. Η ιστορία της Ευτυχίας συναντά την εθνική τραγωδία μιας χαμένης πατρίδας, της Μικράς Ασίας, περνά από την εποχή των μπουλουκιών και της αθηναϊκής επιθεώρησης, για να φτάσει ως τα καταγώγια του ρεμπέτικου και την άνθιση του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού.

Κλείσιμο
Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου (Νένα Μεντή) μονολογεί συνομιλώντας με τα επτά πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή της και το έργο της σαν στιχουργού: τη Μαρίκα Κοτοπούλη, το Γιώργο τον άντρα της, τη Μαίρη την κόρη της, τον Τσιτσάνη, το Χιώτη, τη Ρέα την εγγονή της και τη Μαριόγκα τη μητέρα της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης