Βούβα...

Βούβα...

Ένα νέο έργο της Ελένης Γκασούκα με πρωταγωνίστρια την Νάντια Κοντογεώργη στο Σύγχρονο Θέατρο στο Γκάζι

Βούβα...
Υπάρχει σοβαρός λόγος για να κατηφορίσει ένας θεατρόφιλος τα Δευτερότριτα του χειμώνα στο Σύγχρονο Θέατρο, στο 45 της Οδού Ευμολπιδών στο Γκάζι. Για την ακρίβεια, οι λόγοι είναι δύο: Ο πρώτος, έχει να κάνει με το ανέβασμα ενός νέου έργου της Ελένης Γκασούκα. Ο τίτλος του έργου, Βούβα. Ο δεύτερος λόγος, είναι η παρουσία και η συμμετοχή της Νάντιας Κοντογεώργη. 

Όπως διαβάζω στα ενημερωτικά σημειώματα της παράστασης πρόκειται για «ένα σύγχρονο ελληνικό έργο με θέμα την ερωτική συνάντηση ενός άντρα και μιας γυναίκας στην ελληνική επαρχία του παρόντος χρόνου, που εκτός από την μεταξύ τους αναμέτρηση,θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους προσωπικούς τους εφιάλτες.



Οι εφιάλτες( βραχνάδες, μόρες) που είναι άλλοτε υπαρκτά πρόσωπα από το άμεσο περιβάλλον των δυο ηρώων και άλλοτε αλληγορικός μορφές που αφορούν στην αγωνία των σύγχρονων ανθρώπων με την μορφή των εξαντλητικών οικονομικών απαιτήσεων η ακόμα και πιέσεων που ασκούν οι προσδοκίες των θεσμών που δοκιμάζονται, θα στήσουν τον χορό και θα αναλάβουν μια σουρεαλιστική αφήγηση.
Κλείσιμο

Το έργο συνδυάζει την ποίηση και το γκροτέσκο, γίνεται διασκεδαστικό και συγκινητικό την ίδια στιγμή, εκφράζοντας έτσι την αγωνία των ηρώων απέναντι στη ζοφερή ελληνική πραγματικότητα. Οι ήρωες σε αποσύνθεση, ετερόκλητοι και αντιφατικοί ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν τον εαυτό τους παίρνοντας λάθος αποφάσεις. Η Βούβα είναι ένα παιχνίδι με την αλήθεια».



Η συγγραφέας έχει και την ευθύνη της σκηνοθεσίας. Μαζί με την Νάντια Κοντογιώργη εμφανίζονται: Νίκος Αρβανίτης, Μαρία Αντουλινάκη, Κωνσταντίνος Καϊκής, Κρις Ραντάνοφ, Χρήστος Γεωργαλής, Καίτη Ιωαννίδου, Αναστασία Μανιάτη. Στο κλαρίνο ο Γιώργος Κωτσίνης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης