Το Μόναχο στη Θεσσαλονίκη

Το Μόναχο στη Θεσσαλονίκη

Μια μικρή προσημείωση του Oktoberfest στο προαύλιο της Γερμανικής Σχολής της πόλης

Το Μόναχο στη Θεσσαλονίκη
Μια ιδιαίτερη γιορτή στα Ανατολικά της πόλης. Το Σάββατο – η τελευταία μέρα του πρώτου φθινοπωρινού μήνα- το Μόναχο μεταφέρθηκε Θεσσαλονίκη και στο προαύλιο της Γερμανικής Σχολής στήθηκε για μια μέρα και τις ανάγκες της γιορτής ένα βαυαρικό χωριό.  

Τις μέρες που στη πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, γιορτάζεται το Oktoberfest, μία μικρή προσομοίωσή του ήρθε στη Θεσσαλονίκη και τη Γερμανική Σχολή για δέκατη συνεχόμενη χρονιά. 



Η γιορτή ξεκίνησε από το πρωί. Πλήθος κόσμου. Τα ευρώ έγιναν μάρκες και ξεκίνησε το φαγοπότι, υπό των ήχο παραδοσιακής μουσικής ( ας είναι καλά, τα μέλη της 13μελους μπάντας «Donau Express» από το Μέλανα Δρυμό). 
Κλείσιμο

Μπύρες και πάλι μπύρες – και μαζί, λουκάνικα, κότσι με ξινολάχανο, το παραδοσιακό βαυαρικό έδεσμα Leberkaese, πατατοσαλάτες…





Η γιορτή διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Φίλων της Γερμανικής Σχολής και υποστηρίχθηκε από τον Σύλλογο Αποφοίτων του σχολείου και το Αυστριακό προξενείο, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και του γενικού προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη.

Πάντως, ένα ιστορικό στοιχείο έχει μια ιδιαίτερη σημασία. Σύμφωνα, με τον επί σαράντα χρόνια λειτουργό του σχολείου, Αστέριο Κρεμέτη, το Oktoberfest διοργανώθηκε για πρώτη φορά στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης το 1818, οκτώ χρόνια δηλαδή μετά τη γέννηση του θεσμού στο Μόναχο, που γίνεται κάθε χρόνο συγκεντρώνοντας περισσότερους από εννέα εκατομμύρια επισκέπτες.



Στο προαύλιο της Γερμανικής Σχολής όλα κύλησαν στους ρυθμούς της μπύρας και της συνεχούς τροφοδοσίας… Ένα απλό χτύπημα στο βαρέλι έφθανε για να δώσει το σύνθημα του ανεφοδιασμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης