Ένας αλλιώτικος χορός!

Ένας αλλιώτικος χορός!

Η Εναλλακτική Σκηνή και οι Εκπαιδευτικές - Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής οργανώνουν ένα εργαστήριο κίνησης με τον τίτλο «Χορεύοντας τον χορό μου», σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών Ελλάδος και με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών

Ένας αλλιώτικος χορός!
Η Χριστίνα Καράμπαμπα, η Εύα Καρτερού, η Βίκυ Σκορδαλή και η Seda Karayilan αποτελούν την Ομάδα Βulerinas που έχει αναλάβει την ευθύνη του σχεδιασμού αλλά και της υλοποίησης ενός εξαιρετικού προγράμματος με άμεσο κοινωνικό αντίκρισμα καθώς πρόκειται για τη λειτουργία ενός εργαστηρίου κίνησης με τον τίτλο «Χορεύοντας τον χορό μου», σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών Ελλάδος και με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών. 

Στόχος του εργαστηρίου – όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές που δεν είναι άλλοι από τους κοινωνικά ευαίσθητους φορείς της Εναλλακτικής Σκηνής και μαζί της, οι Εκπαιδευτικές - Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – είναι « να διερευνηθεί η σχέση του ατόμου με τη σωματικότητα και τα όριά της. Η μέθοδος που θα προταθεί κατά τη διάρκειά του εργαστηρίου βασίζεται στην ενέργεια και την ελευθερία που υπαγορεύει η τέχνη του ισπανικού φλαμένκο». Η ομάδα χορού Βulerinas, υπεύθυνη για τον συντονισμό του εργαστηρίου, σημειώνει ότι "στο είδος αυτό η ελεύθερη έκφραση συναισθημάτων συναντά την αυστηρή δομή των λαϊκών ρυθμών και της μουσικής του ισπανικού νότου". 

Κλείσιμο
Χαρακτηριστικό στοιχείο της κινησιολογίας του φλαμένκο είναι ότι δεν υπάρχει κανένα μέλος του σώματος το οποίο να στέκει αμέτοχο. 

Η Εναλλακτική Σκηνή και οι Εκπαιδευτικές - Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο των συνεργασιών τους με κοινωνικούς φορείς, αναπτύσσουν προγράμματα που διευρύνουν τις καλλιτεχνικές δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση παιδιών, εφήβων, ενηλίκων και ατόμων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Το εργαστήριο, το οποίο θα πραγματοποιείται από την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 και κάθε Πέμπτη έως τον Μάιο του 2018, στις Αίθουσες Δοκιμών Μπαλέτου της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, θα επιχειρήσει να προσεγγίσει κινησιολογικά έννοιες όπως η επιθυμία η ανομοίωση και το όνειρο, μέσα από την εμβληματική μορφή του Δον Κιχώτη του Μιγκέλ Ντε Θερβάντες.

Info
Από τις 5 Οκτωβρίου 2017 και κάθε Πέμπτη στις 18.00 
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 213 088 5753, 6972 101140
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης