Ο ανθυποσμηναγός, οι αεροναυπηγοί και τα drones

Ο ανθυποσμηναγός, οι αεροναυπηγοί και τα drones

H startup Drones2ship έχει την φιλοδοξία να γίνει μια υπολογίσιμη δύναμη στην αγορά της μεταφοράς μικρών δεμάτων με χρήση drones σε απομακρυσμένες περιοχές

Ο ανθυποσμηναγός, οι αεροναυπηγοί και τα drones
Αν μείνει κανείς μόνο στην επωνυμία της εταιρείας το μόνο που θα έχει καταλάβει είναι ότι «η βασική της δουλειά» έχει σχέση με τα Drones – τα μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα που μπήκαν στη ζωή μας και τώρα «απειλούν» να αλλάξουν και πολλά από τα δεδομένα της αγοράς των μεταφορών. 



Αλλά, τα μέλη της ιδρυτικής ομάδας της Drone2ship (D2S) που πέρασε ήδη το κατώφλι του egg στη Λεωφόρο Συγγρού δεν κάνουν απλώς «κάτι με drones» αλλά έχουν σχέδιο για κάτι μεγάλο και σημαντικό. Όπως διαβάζω στο κείμενο των συστάσεων τους κατά την είσοδο τους στο egg (5os κύκλος εταιρειών και ομάδων): «Η ιδέα που ανέπτυξε η D2S αφορά τη σχεδίαση μιας υπηρεσίας μεταφοράς δεμάτων με χρήση drones, με τρόπο συμπληρωματικό στους ήδη υπάρχοντες τρόπους μεταφοράς. Σκοπός της D2S είναι η οικονομοτεχνική βελτιστοποίηση των παραδόσεων μικρών δεμάτων σε απομακρυσμένες περιοχές που χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερο γεωγραφικό ανάγλυφο».
Κλείσιμο



Αλλά, δεν είναι μόνο η πρωτότυπη και εν πολλοίς εστιασμένη ιδέα που φιλοδοξεί να βρει εμπορικές εφαρμογές στη δύσκολη – και για λόγους γραφειοκρατίας- ελληνική οικονομική πραγματικότητα… Από την πρόχειρη ανάγνωση των στοιχείων των μελών της ιδρυτικής ομάδας πρόσεξα τα εξής ενδιαφέροντα στοιχεία: O ιδρυτής είναι ένα πανύψηλος άνδρας, στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ανθυποσμηναγός στο βαθμό και με βαρύ βιογραφικό ως προς τις σπουδές του. Ο ίδιος είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Επιστήμης των Υλικών αλλά έχει περάσει όπως και όλα τα άλλα μέλη της ομάδας των συνιδρυτών από το Τμήμα των Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών. Το τελευταίο φιγουράρει κάτω από τις φωτογραφίες των συνιδρυτών Μιχάλη Κουφόπουλου, Αντώνη Μίζερου, Κωνσταντίνου Νικολακόπουλου, Θοδωρή Τόγια και Αλέξανδρου Κοντογιάννη. 



H σύσταση της εταιρείας Drone2Ship έγινε το 2016 και η σύνθεση της με τους αεροναυπηγούς εξασφαλίζει πέραν όλων των άλλων το αποτέλεσμα αρκεί να βρεθεί τρόπος η επιστήμη και η καινοτομία να συνδεθεί με το εμπόριο υπερνικώντας τα εμπόδια της γραφειοκρατίας. 

Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί το γεγονός ότι η ομάδα πριν περάσει το κατώφλι του egg είχε βρει περισσότερο από μια φιλόξενη στέγη στο si-Cluster accelerator program στην επικράτεια του Corallia. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης