Το κόμικ μιας startup

Το κόμικ μιας startup

Εν αρχή ήν, η …δίψα! Η δίψα έφερε την startup με μοναδικό περιουσιακό στοιχείο μια φθηνή τσαγιέρα. Στην συνέχεια, ήρθαν τα προϊόντα, η επέκταση των εργασιών και η εξαγορά με τα πολλά ...μηδενικά

Το κόμικ μιας startup
Μ΄άρεσε η αρχή της ιστορίας τους: «Διψούσαμε. Δεν βρίσκαμε κάτι που να θέλουμε να πιούμε, και ξεκινήσαμε μια εταιρεία». Δεν πρόκειται για ένα σχήμα λόγου, αλλά για κουβέντες που ταιριάζουν γάντι σε ομιλίες για σεμινάριο νεοσσών επιχειρηματιών. Κουβέντες χωνεμένες, κουβέντες «από ψυχής». 

Από την «δίψα», λοιπόν, φτιάχτηκε μια startup και αυτή με τη σειρά της δημιούργησε και πλάσαρε στην αγορά το “Honest Tea” (
www.honesttea.com). Εκείνο το εμφιαλωμένο δροσιστικό τσάι που με τα χρόνια έφτιαξε την δική του «οικογένεια».

Κλείσιμο


Οι εμπνευστές και δημιουργοί του “Honest Tea” έκαναν την εμπειρία τους βιβλίο και τι βιβλίο! Κόμικ. Ο Seth Goldman και ο Barry Nalebuff γράφουν: «Δεν χρειάζεται να είστε ιδιοφυΐες. Η “Honest Tea” δεν στήθηκε σε υπολογιστή, ούτε σε γκαράζ, ό,τι είχαμε ήταν μια τσαγιέρα και ο πάγκος της κουζίνας. Το τεχνικό μέρος μιας επιχείρησης παρασκευής τσαγιού είναι αρκετά απλό, αν και το να χτίσεις και να χρηματοδοτήσεις μια εταιρεία είναι σαφώς πιο περίπλοκο». 

Μ΄ άρεσε η «δίψα» τους, μ΄αρέσει όμως και η εξήγηση τους γιατί έγραψαν αυτό το βιβλίο «Μαθαίνω να επιπλέω» ( σε σχέδιο της Sungyoon Chooi): «Γράψαμε αυτό το βιβλίο για τον ίδιο λόγο που ιδρύσαμε την “Honest Tea”: θέλαμε να γράψουμε το βιβλίο που ευχόμασταν να είχαμε διαβάσει όταν ξεκινήσαμε». Το βιβλίο βγήκε και στα ελληνικά σε μετάφραση του Αβραάμ Κάουα και με πρόλογο της Εύας Σαμπανίκου, από τις εκδόσεις “Κριτική”. 

Η εταιρεία των δύο ατόμων της ιδρυτικής της ομάδας πρόκοψε, μεγάλωσε και πλήθυνε, για να καταλήξει κάποια στιγμή στην μετοχική αγκαλιά της Coca-Cola. 

Info
Για περισσότερα βλ. kritiki.gr/product/mathainw-na-epiplew
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης