Είμαστε ανίκανοι να ζήσουμε μόνοι;

Είμαστε ανίκανοι να ζήσουμε μόνοι;

Η ομάδα χορού Αμάλγαμα παρουσιάζει το νέο της έργο, «Το μονόπετρο του Πύργου»

Είμαστε ανίκανοι να ζήσουμε μόνοι;
Μετά την επιτυχία των δύο προηγούμενων παραστάσεών της, «Στην άκρη του βατήρα» και «Νηπιαγωγείο», η ομάδα χορού Αμάλγαμα συνεχίζει να εμπνέεται και να δημιουργεί με γνώμονα τα ψυχαναλυτικά πεδία, αλλά και την κοινωνική και έμφυλη πραγματικότητα.

Το νέο έργο, που φέρει τον τίτλο «Μονόπετρο του Πύργου», κάνει ένα βήμα προς τα πίσω, προς την οικογένεια και τη βαθύτερη αγωνία του ανθρώπου να ανήκει κάπου και όχι τόσο να είναι κάποιος. Καθώς η πυρηνική οικογένεια εκπαιδεύει διεξοδικά τα άτομα, ώστε να μην αναπτύξουν την κυριότητα του εαυτού τους και να ζήσουν προσκολλημένα, για να μπορούν να προσαρτούν κομμάτια άλλων ανθρώπων στον εαυτό και ύστερα να αγνοούν τη διαφορά ανάμεσα στην ετερότητα στον εαυτό τους και στην ταυτο-ομοιότητα του εαυτού τους. Και κάπως έτσι η ανάγκη να ανήκουμε κάπου και η αίσθηση της μη πληρότητας του εαυτού μεγεθύνεται.

Κλείσιμο
Οι διαπροσωπικές σχέσεις και οι έρωτες εκκινούν πολύ συχνά κυρίως από την αίσθηση ότι είμαστε ανίκανοι να ζήσουμε μόνοι, αλλά και προβληματικοί αν ζούμε ακόμα και για ένα διάστημα μόνοι. Μέσα από τη συγκεκριμένη οικογενειακή δομή, αντί το άτομο να ανακαλύπτει και να αναπτύσσει μία ευέλικτη διαλεκτική ανάμεσα στο «είμαι μόνος» και στο «είμαι μόνος με τον άλλον», κτίζεται από πολύ νωρίς το «για να είσαι καλά -ή για να θεωρείσαι ότι είσαι καλά- πρέπει να είσαι με κάποιον».

Το εν λόγω έργο έχει επηρεαστεί από τον «Πύργο» του Κάφκα, και το βιβλίο «Ο θάνατος της οικογένειας» και καταφέρνει να περάσει από το προσωπικό στο συλλογικό-πολιτικό, από το έμφυλο στο βαθύτερα υπαρξιακό, και από τη σουρεαλιστική σχεδόν αφήγηση του έργου του Κάφκα, στον ρεαλισμό του σήμερα. Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο είναι διαδραστικό, και κάποιες σκηνές του θα πραγματοποιούνται ή θα ολοκληρώνονται με τη συμμετοχή του κοινού.

Info
Χώρος Αμάλγαμα
Μενάνδρου 47, 5ος όροφος, Αθήνα
Στις 26, 27 και 28 Μάη στις 21:15.
Η είσοδος είναι ελεύθερη, με προαιρετική οικονομική συνεισφορά
Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση στο 694 468 6991, καθώς ο χώρος υποδέχεται αυστηρά έως 45 άτομα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης