Τα πορτρέτα του Γιώργου Αριάνογλου

Τα πορτρέτα του Γιώργου Αριάνογλου

Ο φωτογράφος παρουσιάζει την πιο πρόσφατη δουλειά του στο Rooster

Τα πορτρέτα του Γιώργου Αριάνογλου
Ο φωτογράφος Γιώργος Αριάνογλου γεννήθηκε το 1986 στη Χαλκίδα. Από μικρή ηλικία είχε τάση προς τις τέχνες και κυρίως στη ζωγραφική. Στο λύκειο παρακολουθούσε μαθήματα σχεδίου, ελεύθερου και γραμμικού. Τελειώνοντας το λύκειο αποφάσισε να μπει στη Σχολή Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών στο ΤΕΙ Αθήνας. Το 2011, απόφοιτος πλέον της σχολής, κάνει τη πρακτική του άσκηση στη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Τμήμα Φωτογραφίας, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει την πρώτη του δουλειά με τίτλο «Ιστορίες Τρόμου». 

Η πρώτη αυτή φωτογραφική δουλειά ήταν ένα υβρίδιο μόδας, φωτογραφίας και κινηματογράφου που ουσιαστικά έδειχνε τη βία εις βάρος της γυναίκας στη σημερινή εποχή μέσα από σκηνές από τις πιο κλασικές ταινίες τρόμου. Αργότερα ακολούθησε το "Truth or Dare", που ήταν μια φωτογραφική ταινία τρόμου.

Ο άνθρωπος υπήρξε πάντα, και είναι μέχρι και σήμερα ένα από τα πιο αγαπημένα θέματα απεικόνισης σε όλους τους πολιτισμούς και λαούς του κόσμου. Το πρόσωπο θεωρούνταν σε αυτή κατά έναν μεγάλο βαθμό ως ένας καθρέφτης του πνεύματος και της ψυχής του. Αυτό διαπιστώνουμε πολύ εύκολα, αν ρίξουμε μια ματιά στην ιστορία της τέχνης, από τις αρχές του πολιτισμού μέχρι τη σημερινή εποχή. Σήμερα η τελευταία δουλειά "Portraits"  του φωτογράφου Γιώργου Αριάνογλου με την τεχνική  double exposure πάνω σε polaroid frame αναφέρεται κυρίως στην απεικόνιση διάφορων ανθρώπων που βρίσκονται κατά καιρούς στο φιλικό του περιβάλλον. Πρόκειται για μια συλλογή πορτρέτων και ορισμένων αυτοπορτραίτων με κοινό παρανομαστή.

Η συγκεκριμένη φωτογραφική συλλογή εκτίθεται στο Rooster, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης έως τις 30 Μαΐου.

Κλείσιμο




























Info
Για περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης