Οι νικητές των Sony World Photography Awards 2017

Οι νικητές των Sony World Photography Awards 2017

Δείτε ποιοι ξεχώρισαν στον φετινό φωτογραφικό διαγωνισμό

Οι νικητές των Sony World Photography Awards 2017
Οι νικητές του φωτογραφικού διαγωνισμού Sony World Photography του 2017 ανακοινώθηκαν επίσημα, αποκαλύπτοντας κάποιες από τις πιο καταπληκτικές και τεχνικά όμορφες φωτογραφίες από όλο τον κόσμο. Οι συμμετοχές ήταν περισσότερες από 227.000. Παρακάτω παρουσιάζονται οι μεγάλοι νικητές.

Φωτογράφος της Χρονιάς - Frederik Buyckx, Whiteout

Κλείσιμο

Ο Βέλγος φωτογράφος Frederik Buyckx ανακηρύχθηκε Φωτογράφος της Χρονιάς και κέρδισε 250.000 δολάρια για την όμορφη φωτογραφική σειρά τοπίου Whiteout που έβγαλε στα Βαλκάνια, στη Σκανδιναβία και στην Κεντρική Ασία.

«Υπάρχει μια ιδιόμορφη μεταμόρφωση της φύσης όταν έρχεται ο χειμώνας, όταν το χιόνι και ο πάγος ξεκινούν να κυριαρχούν στο τοπίο και όταν οι άνθρωποι και τα ζώα έχουν να αντιμετωπίσουν ακραία καιρικά φαινόμενα», δήλωσε ο Buyckx για το φωτογραφικό του έργο. «Αυτή η σειρά εξετάζει αυτόν τον αγώνα ενάντια στην εξαφάνιση».

Φωτογράφος της Χρονιάς, Ανοικτός Διαγωνισμός - Alexander Vinogradov


Ο Ρώσος φωτογράφος Alexander Vinogradov με το πορτρέτο Mathilda κέρδισε τον τίτλο Open Photographer of the Year και 5.000 δολάρια - με άλλα λόγια, αυτό το πορτρέτο θεωρήθηκε η καλύτερη μεμονωμένη φωτογραφία στον κόσμο σύμφωνα με την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού.

«Ο Vinogradov είναι ένας ερασιτέχνης φωτογράφος που ζει στη Μόσχα και η νικήτρια φωτογραφία του είναι ένα πορτρέτο ενός νέου κοριτσιού εμπνευσμένο από τη γαλλική ταινία “Léon”» εξηγεί η ιστοσελίδα του Sony World Photography Awards. «Η φωτογραφία επιλέχθηκε από 10 νικητές ανοικτών κατηγοριών που ανακοινώθηκαν στις 28 Μαρτίου από ένα πάνελ κριτών με υπεύθυνο τον Βρετανό δημοσιογράφο και φωτογράφο Damien Demolder».

Νέος Φωτογράφος της Χρονιάς - Katelyn Wang


Η δεκαεξάχρονη Katelyn Wang από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας κέρδισε τον τίτλο Νέος Φωτογράφος της Χρονιάς  -ένα βραβείο που είναι ανοικτό μόνο μεταξύ των ηλικιών 12 έως 19 ετών- για τη φωτογραφία τοπίου On Top of the World. Η φωτογραφία συμμετείχε στο θέμα Ομορφιά και αιχμαλωτίζει τη λίμνη Pehoé στο Εθνικό Πάρκο Torres del Paine της Χιλής.

Μαθητής Φωτογραφίας της Χρονιάς - Michelle Daiana Gentile, Only Hope


Στην τελευταία κατηγορία, Μαθητής Φωτογραφίας της Χρονιάς, επικράτησε η 21χρονη φωτογράφος Michelle Daiana Gentile από την Αργεντινή για τη σειρά της, Only Hope. Σε απάντηση στην περίληψη In response στην περίληψη, «Τα συναισθήματα» η Gentile, «μετέφερε μια δυνατή φωτογραφική σειρά δέκα ημερών από εργάτες που δούλευαν σε ένα παλιό εργοστάσιο χαρτιού στην Αργεντινή».

Επιπρόσθετα με το συγκεκριμένο βραβείο, η Gentile επίσης κέρδισε φωτογραφικό εξοπλισμό της Sony αξίας 30.000 ευρώ για το πανεπιστήμιό της, το Escuela de Fotografía Motivarte στο Μπουένος Άιρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης