Τα 10.000 παιχνίδια του Kickstarter

Τα 10.000 παιχνίδια του Kickstarter

Η δημοφιλής πλατφόρμα crowdfunding έχει μεσολαβήσει για τη χρηματοδότηση ενός πενταψήφιου αριθμού παιχνιδιών μέσα σε 8 χρόνια

Τα 10.000 παιχνίδια του Kickstarter
Πέρασαν οκτώ χρόνια από την ημέρα που ο Έρικ Μπέρλιν δημιούργησε την πρώτη καμπάνια χρηματοδότησης στην κατηγορία Παιχνίδια στο Kickstarter. Ο δημιουργός απευθύνθηκε στο κοινό της crowdfunding πλατφόρμας για να χρηματοδοτήσει μία νέα σειρά σταυρόλεξων. Τελικά, κατάφερε να συγκεντρώσει 2.265 δολάρια από 163, καταφέρνοντας να καλύψει τον αρχικό στόχο χρηματοδότησης των 1.500 δολαρίων.

Έκτοτε η κατηγορία εξελίχθηκε και διαφοροποιήθηκε, καθώς υπό τη στέγη της έχουν φιλοξενηθεί (και φιλοξενούνται) από ξύλινα παιχνίδια, μέχρι παιχνίδια καρτών, επιτραπέζια και φυσικά videogames. Μάλιστα, το Kickstarter έφτασε πριν από λίγες ημέρες ένα θεαματικό ορόσημο: τη χρηματοδότηση 10.000 εκστρατειών χρηματοδότησης παιχνιδιών. Οι σχετικοί αριθμοί είναι εντυπωσιακοί: 2,46 εκατ. άτομα χρηματοδότησαν ένα πρότζεκτ στην κατηγορία Παιχνίδια. Από αυτά, 1,45 εκατ. άτομα χρηματοδότησαν περισσότερα από ένα πρότζεκτ. Συνολικά οι δημιουργοί άντλησαν 613 εκατ. δολάρια (652 εκατ. ευρώ).

Οι άνθρωποι του Kickstarter δήλωσαν σχετικά: «Ευχαριστούμε όλους τους δημιουργούς και τους υποστηρικτές που το έκαναν πραγματικότητα. Σηματοδοτούμε την περίσταση παρουσιάζοντας ορισμένα από τα σπουδαία παιχνίδια που τα πρότζεκτ σας και η χρηματοδότησή σας [αντίστοιχα] έφεραν στη ζωή. Η ομάδα των Παιχνιδιών μας σας χαρίζει αυτή τη λίστα με τους τίτλους που χρηματοδοτήθηκαν από το Kickstarter και τα οποία πρέπει να παίζετε αυτή τη στιγμή - ή που μπορείτε να αγοράσετε όταν κυκλοφορήσουν τις προσεχείς εβδομάδες». Ας δούμε, λοιπόν αυτή τη μίνι λίστα:

Scythe. Ένα από τα πολυαναμενόμενα επιτραπέζια παιχνίδια εναλλακτικής ιστορίας, που κατάφερε να συγκεντρώσει 1,8 εκατ. δολάρια το φθινόπωρο του 2015.
Κλείσιμο

Night in the Woods. Ο Guardian ανέφερε για αυτό το παιχνίδι: «Είναι μία ετερόκλιτη συλλογή μίας μελαγχολικής αφήγησης, αναρχικού βανδαλισμού και μπάσου. Είναι εξαιρετικό».

Secret Hitler. Ένα δραματικό παιχνίδι πολιτικής ίντριγκας και προδοσίας που διαδραματίζεται στη Γερμανία του 1930 και το οποίο χωρίζει τους παίκτες σε δύο αντίθετες ομάδες, τους φιλελεύθερους και τους φασίστες. Τσίμπησε σχεδόν 1,5 εκατ. δολάρια.

Hyper Light Drifter. Ένα βιντεοπαιχνίδι που σε μεταφέρει σε έναν πανέμορφο, τεράστιο και κατεστραμμένο κόσμο γεμάτο με άγνωστους κινδύνους και χαμένες τεχνολογίες. Κέρδισε το Βραβείο Κοινού και το Βραβείο Αριστείας Εικαστικών Τεχνών στο Independent Games Festival που πραγματοποιήθηκε αυτόν τον μήνα.

Organ Attack. Ένα μακάβριο παιχνίδι καρτών, το οποίο σε παρακινεί να αφαιρέσεις τα όργανα των αντιπάλων σου, προτού κάνουν αυτοί το ίδιο σε εσένα. Τόσο για ψυχαγωγικό όσο και για επιμορφωτικό σκοπό.

Vast: The Crystal Caverns. Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που σε μεταφέρει σε μία περιπέτεια μέσα σε μια σκοτεινή σπηλιά. Μπορείς να μεταμορφωθείς σε θαρραλέο ιππότη, τελώνιο, άπληστο δράκο, πανούργο κλέφτη ή ακόμα και στην ίδια τη σπηλιά, άπληστο δράκο, πανούργο κλέφτη ή ακόμα και στην ίδια τη σπηλιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης