Τι είναι και τι θέλει το mamarket;

Τι είναι και τι θέλει το mamarket;

Η Ναταλί Σαμπά με τη σύμπραξη ενός προγραμματιστή, του Κώστα Σιγάλα, προχώρησαν στην κυκλοφορία μιας νέας εφαρμογής σε smartphones για την ανακύκλωση παιδικών ρούχων και παιχνιδιών

Τι είναι και τι θέλει το mamarket;
Tι μπορεί να συμβεί όταν ένας μπαμπάς προγραμματιστής και μια μαμά παιδοψυχολόγος ενώσουν τις δυνάμεις τους; Την απάντηση μου την έδωσε μια άμεσα εμπλεκόμενη του ψηφιακού εγχειρήματος, η φίλη μου η Ναταλί. To mamarket!

Η Ναταλί Σαμπά είναι παιδοψυχολόγος και μεγαλώνει ένα γλυκύτατο αγοράκι. Η ίδια με τη σύμπραξη ενός μπαμπά προγραμματιστή, του Κώστα Σιγάλα προχώρησαν πριν από μια εβδομάδα στην κυκλοφορία μιας νέας εφαρμογής σε έξυπνα κινητά (Android και Apple iOS).

Η Ναταλί μού εξήγησε πως πρόκειται για «μια πλατφόρμα και ένα σημείο συνάντησης γονέων για κάτι κοινό και πρακτικό: την ανακύκλωση των παιδικών προϊόντων που όλοι μαζεύουμε σπίτι μας από όταν τα παιδιά μας είναι μωρά μέχρι να αποφασίσουμε να τα δώσουμε σε κάποιο μωράκι της γειτονιάς που θα γεννηθεί σύντομα ή σε κάποιο ξαδερφάκι».
Κλείσιμο



Σε ένα σχετικό ενημερωτικό διαβάζω:

«Στο mamarket, το σούπερ μάρκετ όλων αυτών των προϊόντων, μπορείς πολύ εύκολα, μέσα σε μόλις ένα λεπτό, να καταχωρήσεις την αγγελία με το προϊόν που θέλεις να δώσεις σε κάποια άλλη μαμά. Τώρα έχεις δύο επιλογές για τον τρόπο που θέλεις να το δώσεις, είτε να το χαρίσεις σε κάποια που το έχει ανάγκη είτε να το πουλήσεις!

Να το πουλήσεις; Φυσικά. Γιατί να μην πουλήσεις και έχεις ανάγκη τα χρήματα από το ακριβό αυτό καρότσι που σου κάνανε τότε δώρο αλλά τώρα σου πιάνει χώρο στην αποθήκη; Άλλωστε και η μαμά που θα το πάρει από σένα θα της έρθει πολύ πιο οικονομικά από το να αγοράσει ένα καινούργιο!

Να το χαρίσεις; Και πάλι μπορείς να το χαρίσεις σε μαμάδες που χρειάζονται διάφορα παιδικά για το μωράκι τους και θα κάνεις και μια ή πολλές καλές πράξεις!

Και πώς γίνονται οι συμφωνίες μεταξύ των μαμάδων;
To mamarket δεν συμμετέχει καθόλου σε όλη αυτή τη διαδικασία παρά μόνο παραχωρεί τον δικό του χώρο συνάντησης για τις μαμάδες, μπαμπάδες, όπου μέσα από το ζωντανό chat που προσφέρει τους δίνει τη δυνατότητα να συνομιλήσουν και να κανονίσουν τη συναλλαγή τους.

Και αν πολλοί θέλουν να αγοράσουν αυτό που πουλάς;
Mην ανησυχείς προβλέψανε και γι’ αυτό. Δέχεσαι προσφορές και διαλέγεις αυτήν που σε ικανοποιεί. Επίσης διαλέγεις και αυτόν που βρίσκεται πιο κοντά στην περιοχή σου, αν θέλεις, για να μην κάνεις χιλιόμετρα ή τρέχεις στα ταχυδρομεία!

Και αν κάποιος από τους πιθανούς αγοραστές δεν εμφανιστεί;
Tότε έχεις την ευκαιρία να του κάνεις αρνητική (ή θετική) αξιολόγηση ώστε να βλέπουν και οι υπόλοιποι αν αξίζει να ασχοληθούν μαζί του στο μέλλον ή όχι. Και πόσο εύκολο είναι να βάλω τα πράγματα που θέλω να δώσω; Mέσα σε 1 λεπτό παίρνεις τη φώτο του προϊόντος (παιχνίδια, φάρμακα, ρούχα, μικροσυσκευές, ρούχα εγκυμοσύνης, βρεφικά, και άλλα), την ανεβάζεις, βάζεις την τιμή σου και την τοποθεσία σου και περιμένεις! Σύντομα θα λάβεις μηνύματα από μανούλες, μπαμπάδες που ενδιαφέρονται για αυτό που ανέβασες.

Αν πάλι θέλεις να τα χαρίσεις απλά πας στην κατηγορία «μαμάδες χαρίζουν» και ανεβάζεις την αγγελία σου. Μετά πάλι περιμένεις μήνυμα και το χαρίζεις σε όποιον αποφασίσεις».

Μamarket, λοιπόν, για καλές αγορές, αλλά και χαρίσματα! Γιατί δεν υπάρχει λόγος να μένουν τα πράγματα του παιδιού για χρόνια στην αποθήκη!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης