Λέμε όχι στην εμπορία ανθρώπων

Λέμε όχι στην εμπορία ανθρώπων

Το Φεστιβάλ Break The Chain επιστρέφει στην Τεχνόπολη αυτό το σαββατοκύριακο, 22 και 23 Οκτωβρίου

Λέμε όχι στην εμπορία ανθρώπων
Το Break the Chain αποτελεί μία συλλογική εκστρατεία για την καταπολέμηση της Εμπορίας και της Εκμετάλλευσης των Ανθρώπων. Είναι μία αφύπνιση, ενεργοποίηση και δράση των πολιτών, με όχημα την τέχνη, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση. Μέσα από τις πολυθεματικές δράσεις, την ενεργή συμμετοχή του κοινού (παιδιά, μαθητές, φοιτητές, πολίτες, γειτονιά) και την επιμόρφωση, επιδιώκει τη σταδιακή αλλαγή συμπεριφοράς της κοινωνίας με πρωταρχικό στόχο τη μείωση της ζήτησης. «Δεν μένουμε αμέτοχοι. Σπάμε την αλυσίδα της εκμετάλλευσης», δηλώνουν οι θαυμαστές του φεστιβάλ, που κάθε χρόνο αυξάνονται.

Το σαββατοκύριακο 22 και 23 Οκτωβρίου διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Break the Chain στην Τεχνόπολη του Δήµου Αθηναίων, με αφορµή την Πανευρωπαϊκή Ηµέρα κατά της Εµπορίας Ανθρώπων. Το πολυθεµατικό αυτό Φεστιβάλ αποσκοπεί στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέµατα που αφορούν στην εµπορία και στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο (anti-trafficking campaign). Περιλαμβάνει ενημερωτικές, επιστημονικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, µε τη συµµετοχή σημαντικών φορέων-εταίρων, οργανισµών, και ιδιωτικών εταιρειών. Οµάδες τέχνης, δηµιουργοί, προσωπικότητες και καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους σε µια «γιορτή» ενεργοποίησης, κατά της εκμετάλλευσης ανθρώπων.

Το Φεστιβάλ εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εµπορίας Ανθρώπων (Trafficking) του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία µε την Τεχνόπολη του Δήµου Αθηναίων.

Όσοι επισκεφτούν την μεγάλη αυτή γιορτή, θα έχουν την τύχη να απολαύσουν ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, με θέατρο, χορό, εκθέσεις φωτογραφίας, ομιλίες σημαίνοντων προσώπων, προβολές ταινιών, καθώς και έργα καλλιτεχνών που έχουν εμπνευστεί από το θέμα της εμπορίας ανθρώπων.

Κλείσιμο
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 213 0109300, 213 010 9324
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης