Tips για ανδρική φροντίδα και περιποίηση μετά το καλοκαίρι

Tips για ανδρική φροντίδα και περιποίηση μετά το καλοκαίρι

Επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές όπου τα μαλλιά και τα μούσια είχαν σύντροφο την αλμύρα και τον ήλιο και προσπάθεια επανόρθωσης και αποκατάστασης για ένα cool φθινόπωρο στην πόλη

Tips για ανδρική φροντίδα και περιποίηση μετά το καλοκαίρι
Ο ήλιος και η αλμύρα έκαναν δουλειά όλο το καλοκαίρι. Με την επιστροφή στους συνήθεις ρυθμούς που επιβάλλει η δουλειά στην πόλη, η επιλογή του στυλ σε συνδυασμό με τη φροντίδα και την περιποίηση για τα γένια και τα μαλλιά -και έν γένει την ανδρική εμφάνιση- είναι από τα πλέον συζητημένα θέματα αυτής της περιόδου.

Τα τελευταία χρόνια, τα μαλλιά στον άνδρα είναι πολύ στη μόδα, ειδικά όταν συνδυάζονται με περιποιημένα γένια. Μπορεί τις περασμένες δεκαετίες να συμβόλιζαν την επανάσταση, αλλά στις μέρες μας οι άντρες όλων των ηλικιών -από φοιτητές μέχρι και επιχειρηματίες- θέλουν να ξεχωρίζουν με το στυλ τους. Το πρόβλημα, όμως, που αντιμετωπίζουν πολλοί από αυτούς έχει να κάνει με την περιποίηση των μαλλιών τους, μια και τους φαντάζει βουνό η διαδικασία που ακολουθούν οι γυναίκες για να έχουν λαμπερά και υγιή μαλλιά. Όλα όμως είναι θέμα ρουτίνας, αρκεί να ξέρεις το τι πρέπει να κάνεις.

Κλείσιμο


α) Πώς να περιποιηθείς τα μαλλιά σου;
Οι άνδρες έχουν την τάση να ιδρώνουν πολύ περισσότερο από τις γυναίκες, με αποτέλεσμα στο τέλος μιας δύσκολης και κουραστικής ημέρας τα μαλλιά τους να έχουν μια δυσάρεστη μυρωδιά και να γίνονται πιο λιπαρά.

Οπότε για να αποφύγεις αυτή την αίσθηση των λαδωμένων μαλλιών, θα πρέπει να τα λούζεις -αν χρειάζεται- ακόμη και καθημερινά. Καλό όμως θα ήταν να αποφεύγεις το πολύ σαμπουάν και να το χρησιμοποιείς κάθε δεύτερη ή τρίτη ημέρα, ώστε να μην χάνουν τα μαλλιά σου τα φυσικά τους έλαια. Επιπλέον, η συχνή χρήση του σαμπουάν μπορεί να στεγνώσει το τριχωτό της κεφαλής σου και να προκαλέσει πιτυρίδα.

β) Προσοχή στη πετσέτα
Μην τρίβεις τα μαλλιά σου με την πετσέτα. Αυτό το λάθος το κάνουν και άντρες και γυναίκες, μια και το μόνο που σκέφτονται είναι το πώς θα στεγνώσουν πιο γρήγορα τα μαλλιά τους. Η τριβή όμως προκαλεί θραύση και δημιουργεί ψαλίδα, κάνοντας τα μαλλιά αδύναμα και ξηρά. Για να μην σπάσει λοιπόν η τρίχα, μπορείς πολύ απλά να πιέσεις τα μαλλιά επάνω σε μία πετσέτα και όχι να τα τρίψεις. Αν πάλι θέλεις να τα τυλίξεις για να στεγνώσουν, επίλεξε ένα βαμβακερό μπλουζάκι, το οποίο είναι εξίσου αποτελεσματικό και δεν τα επηρεάζει αρνητικά.

γ) Πες όχι στα χημικά!
Τα μαλλιά στους άνδρες είναι πιο εύθραυστα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση διαφόρων δραστικών χημικών ουσιών. Αυτό περιλαμβάνει και το ίσιωμα των μαλλιών, που κάνει την τρίχα ξερή και ταλαιπωρημένη.

δ) Ο κομμωτής σου σε αναμένει
Για να είναι η τρίχα σου υγιής και λαμπερή και φυσικά για να απομακρύνεις τα κατεστραμμένα μαλλιά από το hairstyle σου, δεν θα πρέπει να αναβάλεις διαρκώς το κούρεμα σου. Με αυτόν τον τρόπο θα αποτρέψεις την ψαλίδα και εννοείται πως δεν χρειάζεται τα μαλλιά σου να χάσουν το μήκος που έχουν, αν αυτό είναι που φοβάσαι.
Ίσα ίσα, όσο πιο πολύ αργείς να επισκεφτείς τον κομμωτή σου τόσο πιο πολύ θα καταστρέφεται η τρίχα σου, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να τα κόβεις αρκετά για να καθαρίσουν.

ε) Εσύ και το conditioner
Αν θέλεις να αποφύγεις το φριζάρισμα, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να εντάξεις το conditioner στα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών σου. Το συγκεκριμένο προϊόν θα σε βοηθήσει ώστε να κρατήσει η τρίχα σου την απαραίτητη υγρασία, ενώ ταυτόχρονα τα μαλλιά θα γίνουν πιο μαλακά και θα ξεμπλέκονται πολύ πιο εύκολα χωρίς να κόβονται. Μια εξίσου καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις ένα ελαφρύ serum μαλλιών, για να έχουν περισσότερη λάμψη τα μαλλιά και το hairstyle σου να είναι ομοιόμορφο.

στ) To look πάει με την υφή των μαλλιών
Το σημαντικότερο πρόβλημα όμως των ανδρών αφορά το styling, καθώς δεν έχουν συνηθίσει να διαβάζουν και να ψάχνουν τρόπους για να δείχνει πιο όμορφο το χτένισμα τους. Αυτό όμως που θα πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις το κατάλληλο κούρεμα για την υφή των μαλλιών σου, ώστε να μην δείχνουν απεριποίητα και ατίθασα.Αν έχεις λεπτή τρίχα πρέπει να επιλέξεις ένα πιο κοντό σχετικά μήκος, περίπου μέχρι τους ώμους σου, για να μην φαίνονται πολύ λίγα και κολλημένα στο πρόσωπο σου. Από την άλλη πλευρά, αν έχεις σκληρή χοντρή τρίχα μπορείς να κάνεις πολλές επιλογές, αν και το πιο μακρύ μήκος σίγουρα θα δείχνει πιο όμορφο πάνω σου. Δεν θα πρέπει, όμως, να χρησιμοποιείς υπερβολική ποσότητα προϊόντων για τα μαλλιά, για να μη βαρύνεις την τρίχα σου. Και φυσικά, μη βάζεις τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών στην ρίζα σου, εκτός και αν θέλεις να έχεις μονίμως λιπαρά μαλλιά και ένα αντιαισθητικό wet look.

Για το τέλος 3 ξεχωριστά tips για τα γένια.



1. Το μούσι θέλει στυλ και καθαριότητα. Όσο μοντέρνο και στυλάτο κι αν είναι το μούσι σου, όταν είναι απεριποίητο χάνει σε αισθητική. Η καθαριότητα είναι το Α και το Ω για τη σωστή φροντίδα κάθε γενειάδας, και όχι, απλό νεράκι δεν φτάνει. Μάθε να λούζεις συχνά το μούσι σου,να το ενυδατώνεις και δεν θα το μετανιώσεις.

2.  Μην αφήνεις τα γένια σου να μακραίνουν. Τα σωστά γένια πρέπει να δείχνουν σαν να μη σε απασχολούν πολύ, αλλά παράλληλα δεν πρέπει να σε κάνουν να μοιάζεις έτσι. Μάγουλα, χείλη και λαιμός είναι τα σημεία εκείνα που πρέπει να επικεντρώνεται η προσοχή σου. Προτίμησε μία κοντή γενειάδα, εάν δεν ξυρίζεσαι, ώστε να λειτουργήσει σαν απολέπιση στο δέρμα σου.

3. Η υπερβολική περιποίηση χαλάει τη… σούπα. Αν τα γένια είναι σχηματισμένα με ακρίβεια τρίχας, χάνεται όλο το νόημα του να έχεις υιοθετήσει αυτό το αρρενωπό και (φαινομενικά) ατημέλητο στυλ. Την ώρα της κρίσης, (με το ξυράφι, το ψαλίδι και ή τη μηχανή) φρόντισε ώστε οι γραμμές που σχηματίζεις να δείχνουν όσο πιο φυσικές γίνεται. Γιατί τα γένια σου, πάνω απ’ όλα, πρέπει να δείχνουν cool.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης