Η Κόρη της Φωτιάς

Η Κόρη της Φωτιάς

Μια φωνή με όλα τα μυστικά του κόσμου, η Buika, έρχεται στο Ηρώδειο για ένα και μόνο βράδυ

Η Κόρη της Φωτιάς
Η πρώτη παραγωγή του Gazarte στο Ηρώδειο δεν θα μπορούσε να μην είναι αντάξια των περιστάσεων: το καλαίσθητο στέκι του Γκαζιού φέρνει την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στο ιστορικό αρχαίο θέατρο την Buika, τη μεγάλη ερμηνεύτρια την οποία αποκαλούν και «Κόρη της Φωτιάς». Μαζί της θα είναι η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, καθώς και οι μουσικοί του σχήματός της, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Toni Cuenca.

Σε περίπτωση που το όνομά του δεν σου ακούγεται οικείο, ο Cuenca έχει βραβευθεί για το συμφωνικό του έργο από την Academy of Music and Festival, “Cuba Disco”. Παράλληλα έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τους Paco de Lucia, Miguel Rios, Jorge Pardo, την Instabul Opera Orchestra, και τις Συμφωνικές Ορχήστρες της Σόφιας και της Βαρκελώνης.

Την Buika τη χαρήκαμε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών του 2008, και όσοι βρέθηκαν τότε στη συναυλία της έμειναν γοητευμένοι από τη φωνή και τη σκηνική της παρουσία. Η ερμηνεύτρια και νέα μούσα του Πέδρο Αλμοδόβαρ, εμφανίζεται σε μεγάλες σκηνές σε ολόκληρο τον κόσμο με τουλάχιστον 60 μουσικούς να τη συνοδεύουν, σε ένα μοναδικό fussion τζαζ, αφρικανικής μουσικής και σόουλ, ενώ έχει συνεργαστεί με άλλα μεγάλα ονόματα όπως οι Chucho Valdez, Chick Corea, Anoushka Shanakar και Pat Metheny. 

Γεννημένη στην Πάλμα δε Μαγιόρκα ,από γονείς που κατάγονταν από την Ισημερινή Γουινέα, η Maria Conception Balboa Buika μοιάζει να γεννήθηκε για να συνδυάσει μέσα της όλες τις επιρροές, όλες τις τέχνες. Τραγουδίστρια, συνθέτις, ποιήτρια και παραγωγός, περνά με απόλυτη φυσικότητα από το φλαμένκο στη τζαζ, από τη σόουλ στους ποικίλους ρυθμούς της αφρικανικής ηπείρου. 

Ο πηγαίος αισθησιασμός της καθηλώνει το κοινό, οι δίσκοι της κερδίζουν υποψηφιότητες για βραβεία Grammy, ενώ η κριτική τη συγκρίνει με την Amy Winehouse, την Edith Piaf, τη Billie Holiday και τη Cesaria Evora! Το εγκυρότατο NPR από την άλλη την κατατάσσει στις 50 σημαντικότερες τραγουδίστριες όλων των εποχών, αποκαλώντας την «Η Φωνή της Ελευθερίας». Υπερβολή; Η συναυλία της θα σε πείσει.
Κλείσιμο

Info
Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου
Ωδείο Ηρώδου Αττκού
Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 
10 ευρώ ανέργων, φοιτητικά (περιορισμένος αριθμός)
23 ευρώ ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ
30 ευρώ Γ ΖΩΝΗ 
43 ευρώ Β ΖΩΝΗ 
53 ευρώ Α ΖΩΝΗ
70 ευρώ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης