Όταν ο Γκοντάρ συνάντησε τους Joy Division

Όταν ο Γκοντάρ συνάντησε τους Joy Division

Οι Nouvelle Vague θα ανέβουν απόψε στην ταράτσα του Gazarte με φουλ παιχνιδιάρικη διάθεση και πολλές αφορμές για χορό

Όταν ο Γκοντάρ συνάντησε τους Joy Division

Οι Nouvelle Vague θα ανέβουν απόψε στην ταράτσα του Gazarte με φουλ παιχνιδιάρικη διάθεση και πολλές αφορμές για χορό


Είναι από τα συγκροτήματα που όσες φορές και αν έρθουν στην Ελλάδα δεν θα βαρεθούμε ποτέ να το ακούμε ζωντανά. Και αυτό γιατί πρόκειται για ένα cover band που δεν μοιάζει με κανένα άλλο, καθώς έχει τη δυνατότητα να κάνει κάθε του εμφάνιση ξεχωριστή. Ο λόγος φυσικά για τους Nouvelle Vague που έρχονται σήμερα, Τετάρτη, στο Gazarte (Βουτάδων 32-34, Γκάζι) για μια άκρως καλοκαιρινή εμφάνιση, η οποία θα ξεκινήσει στις 22.00.

Η παριζιάνικη μπάντα που δημιουργήθηκε πριν από 12 χρόνια ξέρει τον τρόπο να μας ξεσηκώνει ακόμα και να κερδίζει φανατικό κοινό σε κάθε της συναυλία. Από τον πρώτο κιόλας δίσκο τους, με το όνομα τους, ξεπέρασαν τα σύνορα του Παρισιού και πολύ γρήγορα η ιστορία έδειξε ότι ο Μarc Collin και ο Οlivier Libaux -δύο από τους πλέον πολυπράγμονες μουσικούς-παραγωγούς της γαλλικής σκηνής- θα άφηναν το στίγμα τους με αυτό το σχήμα. Όταν αποφάσισαν να φτιάξουν μουσική με στόχο να τιμήσουν τα εφηβικά ακούσματά τους, σίγουρα δεν περίμεναν την επιτυχία που έκαναν οι Nouvelle Vague. Φυσικά σε αυτό πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι εξαιρετικές τραγουδίστριες που είχαν κατά καιρούς στο πλευρό τους, δίνοντας νέο αέρα στη μουσική που οι ίδιοι διασκεύαζαν.

Kορυφαία τραγούδια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής ξαναγεννιούνται μέσα από το προσωπικό τους πρίσμα σε ύφος bossa nova, '60s pop και '50s jazz, αποκτούν νέο χαρακτήρα και μας γοητεύουν ξανά από την αρχή, σαν να τα ακούμε πρώτη φορά! "Love Will Tear Us Apart" (Joy Division), "Τhe Killing Moon" (Echo And The Bunnymen), "In A Manner Of Speaking" (Tuxedomoon), "Blister In The Sun" (Violent Femmes), "Too Drunk To Fuck" (Dead Kennedys), το "Making Plans For Nigel" (XTC),"This Is Not A Love Song" (Public Image Ltd), "Heart Of Glass" (Blondie), "Just Can't Get Enough" (Depeche Mode), "I Can't Escape Myself" (The Sound), "Ever Fallen In Love" (Buzzcocks) και η λίστα συνεχίζεται στο Gazarte όπου η full band των αγαπημένων Nouvelle Vague θα δημιουργήσει το ιδανικό soundtrack για μία βραδιά κάτω από τα αστέρια που αναμένεται να μείνει χαραγμένη μέσα μας.

Τη βραδιά θα ανοίξει το electro-soul ensemble La Rochelle Band. Έχοντας κερδίσει το ελληνικό κοινό με τη ραδιοφωνική επιτυχία “Rocket Man”, έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας για να συστηθεί στο αθηναϊκό κοινό. Έχοντας σημαντικές συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες, με πιο γνωστή αυτή με τον Parov Stelar, αλλά και με τραγούδια που έχουν ξεχωρίσει από την προσωπική τους δισκογραφία, αποτελούν ένα από τα πολλά υποσχόμενα ονόματα της συγκεκριμένης μουσικής σκηνής. Συνδυάζοντας αρμονικά την glamour αισθητική της soul με το σύγχρονο electro ήχο, με τον δικό τους ιδιαίτερο, μοναδικό τρόπο, φέρνουν τη soul ξανά στις μουσικές σκηνές! Το αποτέλεσμα... ένα άκρως ξεχωριστό, ατμοσφαιρικό σκηνικό με πολύ, αποτελώντας το ιδανικό soundtrack για να λικνιστεί κανείς στο μελωδικό ρυθμό αλλά και να απολαύσει ένα ρομαντικό βράδυ με sexy R'n'B ρυθμό, αισθαντικά φωνητικά και sampling mixes σε ύφος 70's funk.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης