O Αi Weiwei και άλλες ιστορίες τέχνης

O Αi Weiwei και άλλες ιστορίες τέχνης

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

O Αi Weiwei και άλλες ιστορίες τέχνης

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

Στο νέο Citylifε, ο Ai Weiwei εκθέτει έργα του για πρώτη φορά στην Αθήνα, ο Δημήτρης Σαμόλης τραγουδάει το Ατάρι στην ταράτσα με τους φίλους τους, η Art Athina εντυπωσίασε για άλλη μια χρονιά, η Γιούλα Μπούνταλη αφηγείται καουμπόικες ιστορίες και η Φανή Σπυριδάκη μας καλεί στο ολοκαίνουργιο Μπλε.

Κλείσιμο

Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε όπως προβάλλεται από το κανάλι Novalifε της Nova!

Αi Weiwei

H πρώτη έκθεση του Ai Weiwei στην Αθήνα πραγματοποιείται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Ο Κινέζος καλλιτέχνης, που έγινε γνωστός στη χώρα μας μετά τη διαμονή του στη Λέσβο και σε άλλους καταυλισμούς προσφύγων, καταθέτει τη δική του οπτική πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Οπτική καλλιτεχνική αφού στον χώρο υπάρχουν, εκτός από κάποια εντυπωσιακά παλιότερα έργα, κυρίως δημιουργίες που ο ίδιος εμπνεύστηκε από τη διαμονή του στη χώρα μας.

Tip

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Οκτωβρίου. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.cycladic.gr

Δημήτρης Σαμόλης

Το καινούργιο τραγούδι του Δημήτρη Σαμόλη έχει έναν τίτλο που πολύ πιθανό να μην καταλάβουν όσοι έχουν γεννηθεί μετά το 1990. Μετά το Poperty, την επιτυχία του πρώτου του δίσκου, ο τραγουδοποιός γυρνάει με το «Ατάρι» σε γειτονιές της πόλης, βλέπει την αγαπημένη του με άλλους και αυτοσαρκάζεται. Το τραγούδι θα περιλαμβάνεται στον πρώτο ελληνόφωνο δίσκο του Δημήτρη που αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες.

Tip

Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι εδώ

Art Athina 2016

H Art Athina έκανε πάλι το θαύμα της και το Κλειστό Παλαιού Φαλήρου γέμισε κόσμο με όρεξη, χαμόγελα, φαντασία και αγάπη για την ελληνική τέχνη καθώς και σεβασμό γι’ αυτό που οι διοργανωτές καταφέρνουν εδώ και 23 χρόνια. Αίθουσες τέχνης από όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία και την Άπω Ανατολή έδωσαν το παρών και μαζί την υπόσχεση ότι και του χρόνου θα είναι όλοι εδώ για τη μεγάλη ελληνική γιορτή σύγχρονης τέχνης.

Tip

Δείτε πλάνα από την φετινή Arti Athina εδώ

Αργοπορημένη: το τραγούδι ενός καουμπόυ

Η Γιούλα Μπούνταλη επιστρέφει στη θεατρική σκηνή και παρουσιάζει για πρώτη φορά το έργο της Αμερικανίδας Σάρα Ρουλ «Αργοπορημένη: το τραγούδι ενός καουμπόυ». Μια ιστορία αναζήτησης της αληθινής αγάπης, αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες-καουμπόυ που εξωθούν την καρδιά και το μυαλό πέρα από τα όρια της συμβατικότητας. Συνοδοιπόροι στην παράσταση είναι ο Αλέξανδρος Βούλγαρης (aka The Boy) που υπογράφει την πρωτότυπη μουσική των τραγουδιών της παράστασης και ο Σύλλας Τζουμέρκας στις εικόνες.

Tip

Στην παράσταση παίζουν εκτός από τη Γιούλα Μπούνταλη, η Μαρία Φιλίνη και ο Χρήστος Παληογιάννης. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.skrowtheater.com

Μπλε

To Noel έκλεισε έναν χρόνο λειτουργίας και έκανε ένα πολύ όμορφο δώρο στους θαμώνες τους. Ανοίγοντας έναν ακόμα χώρο με τη γνωστή ιδιαίτερη αισθητική του Noel και πολλές επιλογές σε φαγητό και ποτό, το αγαπημένο στέκι κερδίζει ακόμα περισσότερους φίλους. Το όνομα του καινούργιου χώρου, που έχει ενσωματωθεί άψογα με τον ήδη υπάρχοντα, είναι Μπλε από το χρώμα που επικρατεί στους χρωματισμούς της διακόσμησης. Φυσικά το φιλικό προσωπικό είναι πάντα εκεί για να εξυπηρετήσει και τους πιο απαιτητικούς πελάτες.

Tip

Το Noel βρίσκεται Κολοκοτρώνη 59Β στο Μοναστηράκι.

{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης