Γνώρισε το ίντερνετ, μην το απαγορεύεις

Γνώρισε το ίντερνετ, μην το απαγορεύεις

Ενημερώσου και βοήθησε τα παιδιά σου να εξοικιωθούν με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου μέσα από δωρεάν σεμινάρια

Γνώρισε το ίντερνετ, μην το απαγορεύεις
Η περασμένη Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο - το μέσο που έχει αλλάξει δραστικά την καθημερινότητά μας τα τελευταία χρόνια. Με αυτή την αφορμή το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΙ.Δ.Η.Ε.) της Ελληνικής Αστυνομίας. Σκοπός τους είναι να πραγματοποιηθεί μία σειρά ενημερωτικών ομιλιών, με τίτλο «Τι μέλλει γενέσθαι; Μύθοι και πραγματικότητες γύρω από το διαδίκτυο», στην Αθήνα αλλά και σε όλες τις περιοχές όπου βρίσκονται τα θεματικά μουσεία του ΠΙΟΠ.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς θα γνωρίσουν το κοινωνικό έργο που προσφέρει η ΔΙ.Δ.Η.Ε., καθώς και τα θετικά στοιχεία από τη χρήση των νέων τεχνολογιών, και ειδικότερα του διαδικτύου. Παράλληλα, θα ενημερωθούν τόσο για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την κακή χρήση του διαδικτύου, όπως ο εθισμός, η παιδική πορνογραφία, ο διαδικτυακός εκφοβισμός, οι αυτοκτονίες, οι οικονομικές απάτες, όσο και για τις μεθόδους πρόληψης και αντιμετώπισης. Όπως υποστηρίζει σχετικά ο επικεφαλής της ΔΙ.Δ.Η.Ε., υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, «οι γονείς, αντί να στερήσουν από τα παιδιά τους το διαδίκτυο, είναι προτιμότερο να ενημερωθούν οι ίδιοι ώστε να τα εξοικειώσουν με την ασφαλή χρήση του».

Οι ομιλίες, στις οποίες έχουν ήδη προσκληθεί σχολικές ομάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ξεκινούν από το Ιστορικό Αρχείο του ΠΙΟΠ στον Ταύρο αύριο, Δευτέρα 15/2 (ώρα 11:00), και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ, με στόχο την πληρέστερη και απευθείας ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών. Θα μιλήσουν ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόσφατα βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών για την πολύτιμη συνεισφορά του στην προστασία παιδιών από κινδύνους του κυβερνοχώρου, καθώς και εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διεθνώς αναγνωρισμένης για το έργο της.

Αναλυτικά το δίκτυο μουσείων του ΠΙΟΠ:

Σουφλί - Μουσείο Μετάξης
Κλείσιμο
Βόλος - Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας
Λέσβος - Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας
Στυμφαλία - Μουσείο Περιβάλλοντος
Δημητσάνα - Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Τήνος - Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Σπάρτη - Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Info
Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Αγγέλου Γέροντα 6, Αθήνα 105 58
Πληροφορίες: www.piop.gr
Τηλέφωνο: 210 3256925
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης