Ο Χάρης Αττώνης στον... καναπέ του Προυστ

Ο Χάρης Αττώνης στον... καναπέ του Προυστ

Με αφορμή την παράσταση «Καρφίτσες στα γόνατα» όπου πρωταγωνιστεί, συναντήσαμε τον ηθοποιό Χάρη Αττώνη και του υποβάλαμε το Ερωτηματολόγιο του Προυστ 

Ο Χάρης Αττώνης στον... καναπέ του Προυστ
Ο Χάρης Αττώνης
γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, σπούδασε στο Λονδίνο και ζει στην Αθήνα. Ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με το θέατρο, αν και δεν βιοπορίζεται από αυτό. Αγαπάει εξίσου τον χορό και το τραγούδι, τους φίλους του, την οικογένειά του και τα γλυκά - κυρίως τη σοκολάτα! Την περασμένη σεζόν έγινε ευρύτερα γνωστός από τον ρόλο του στη σειρά του Mega, «Ηρωίδες», όπου απέσπασε εξαιρετικές κριτικές για την ερμηνεία του. Στον δεύτερο κύκλο ο ρόλος του θα μεγάλωνε κι άλλο, αλλά η σειρά έριξε τελικά αυλαία.

Κλείσιμο
Έχει κερδίσει βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας για την παράσταση “I am my own wife”, έχει γράψει στίχους για τραγούδια όπως το “Feel me” του Tareq με τη Νατάσσα Μποφίλιου
, συνεργάστηκε με πολλούς μουσικούς κάνοντας φωνητικά, έχει ταξιδέψει μέχρι το Λος Άντζελες για διακοπές και όχι, όπως λέει, για καριέρα και έχει... προταθεί για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για όλες τις ταινίες που δεν έχει παίξει ακόμα.

Αντιμετωπίζει τα πάντα με χιούμορ και έχει να κάνει σταθερή σχέση πάνω από πέντε χρόνια. Μια μέρα πιστεύει ότι θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο με αερόστατο για να καταλήξει να κάνει θέατρο στους περιστερώνες του αγαπημένου του νησιού, της Τήνου, ή να ψαρεύει πεφταστέρια στην Καραϊβική.



Αυτήν την εποχή ο Χάρης πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Καρφίτσες στα γόνατα», τα δύο μονόπρακτα της Ρούλας Γεωργακοπούλου, σε σκηνοθεσία Σοφίας Φιλιππίδου, όπου συμμετέχει επί σκηνής μαζί με την ίδια και τον Πάνο Παπαδόπουλο. Η ερμηνεία του έγινε ήδη talk of the town, λόγω της δυσκολίας του ρόλου. Ο ίδιος δηλώνει πολύ ευτυχισμένος γιατί πιστεύει ότι είναι τύχη να συνεργάζεται με τη Σοφία Φιλιππίδου, κάτι που επιθυμούσε για χρόνια, αλλά και με τον Πάνο Παπαδόπουλο, έναν νέο, ταλαντούχο ηθοποιό. Η παράσταση αυτή τον έχει διδάξει πολλά και χαίρεται που ο κόσμος ανταποδίδει στους ηθοποιούς την αγάπη.

Το κείμενο, σουρεαλιστικό και ποιητικό, γεμάτο νοήματα και συναισθήματα, τον συγκίνησε από την πρώτη ανάγνωση και ταυτίστηκε αμέσως με τον ρόλο. Η μεγαλύτερη επιβράβευση ήταν όταν η συγγραφέας τού εκμυστηρεύτηκε πως ο ρόλος αυτός ήταν γραμμένος σχεδόν αυτοβιογραφικά και πως με την ερμηνεία του Χάρη κατάφερε να δει τον εαυτό της. Η παράσταση παίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 20.00 Και κάθε Κυριακή στις 21.30 στο Από Μηχανής Θέατρο. Υποβάλαμε στον Χάρη το Ερωτηματολόγιο του Προυστ και αυτός μας απάντησε με κάθε ειλικρίνεια!

Ποιο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σου;
Η ανυπομονησία μου για αυτά που έρχονται σε συνδυασμό με την ασταμάτητη ονειροπόληση για όσα μπορεί να μην έρθουν ποτέ.

Ποια θεωρείς τη μεγαλύτερή σου επιτυχία;
Την αγάπη για όσα και όσους έχω στη ζωή μου, τη λαχτάρα μου να είμαι πάντα κοντά τους και να το δείχνω με κάθε τρόπο, το πάθος μου που δεν ντρέπομαι να το κρύψω.



Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου;
Κάποτε ήταν το σκοτάδι, τώρα μάλλον το ακόρεστο φως.

Με ποια ιστορική φιγούρα ταυτίζεσαι;
Με τη Μαρία Αντουανέτα, καθαρά γιατί το παντεσπάνι το θεωρώ απαραίτητο συστατικό κάθε γλυκού που σέβεται τον εαυτό του.

Ποιο εν ζωή πρόσωπο εκτιμάς περισσότερο;
Τη μητέρα μου γιατί είναι η απόδειξη πως στη ζωή μπορεί να μη μας χαρίστηκε τίποτα αλλά μπορούμε να χαρίζουμε τα πάντα.

Ποιοι είναι οι πραγματικοί ήρωές σου;
Όλοι όσοι έχουν καταφέρει στη ζωή τους να κοιτάζονται στον καθρέφτη και να μη σπάει το γυαλί. Όλοι όσοι δεν φοβούνται να δείξουν τα αισθήματά του. Όλοι όσοι ερωτεύονται μέχρι ολικής αυτοκαταστροφής. Όλοι όσοι αφήνονται στο γουργουρητό μιας γάτας να τους κοιμίσει κάθε τους καημό. Κι όλοι όσοι περπατούν στο δρόμο και τραγουδάνε.

Ποιο χαρακτηριστικό απεχθάνεσαι περισσότερο στον εαυτό σου;
Τη λαιμαργία μου. Αυτό που τρώω με ενοχές. Που δεν μπορώ να σταματήσω στο ένα κομμάτι σοκολάτας. Που ενώ έχω τόσα να κάνω, επιμένω σε αυτά που δεν κάνω. Και στα κιλά που δεν χάνω.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου ταξίδι;
Θα έλεγα αυτό που δεν έχω κάνει ακόμα μα ίσως το έχω ξαναπεί. Τα Κύθηρα τα έχω πάντα στην καρδιά μου, για μια αθωότητα που δεν ξέρω αν θα ξαναβρώ. Και από τότε που πήγα, 20 χρόνια πριν, πάντοτε επιστρέφω. Κι ας μην έχω ξαναπάει ποτέ.

Ποια θεωρείς την πιο υπερεκτιμημένη αρετή;
Το ψέμα. Που επικαλείται την ειλικρίνεια, μα κρύβει το κόμπλεξ και την ανασφάλεια.



Ποιες λέξεις ή φράσεις χρησιμοποιείς υπερβολικά;
Κάποτε το «οπωσδήποτε», τώρα το «ποιος ξέρει».

Για ποιο πράγμα μετανιώνεις περισσότερο;
Για εκείνη την παράσταση στο Λονδίνο που εγκατέλειψα για να κάνω διακοπές στην Ελλάδα με έναν έρωτα. Για το ότι δεν γεννήθηκα σε εποχές που ήμασταν ψάρια και κολυμπούσαμε ανύποπτα για το μέλλον μας. Για το ότι δεν θα γεννηθώ την εποχή που ο πλανήτης μας θα είναι ένα μόνο μέρος μιας διασυμπαντικής κοινωνίας ευτυχισμένων όντων που αντί για πόλεμο, κάνουν σοκολάτα. (Α ναι, τη λέξη σοκολάτα λέω συνέχεια).

Ποια είναι η παρούσα διανοητική σου κατάσταση;
«Και πολλή τρέλα!». Έχω αποδεχτεί την τρέλα μου, την έχω αγκαλιάσει, παλεύω ανάμεσα στη λογική, το συναίσθημα και την πλήρη άγνοια κινδύνου.

Aν μπορούσες να αλλάξεις κάτι στην οικογένειά σου, τι θα ήταν αυτό;
Τα σπίτια μας. Θα τα μετέφερα σε ένα παραθαλάσσιο μέρος πάνω στο βουνό, μες στα σύννεφα, γεμάτο γαλήνη, ψυχραιμία και ασφάλεια, αλλά κάτι τέτοιο μάλλον δε θα την έκανε οικογένειά μου.

Ποιο είναι το πιο πολύτιμο απόκτημά σου;
Η γνώση μου ότι τίποτα πολύτιμο δεν μου ανήκει.

Τι θεωρείς ως την απόλυτη μιζέρια;
Την αυθάδεια, την αγένεια, την έλλειψη εμπιστοσύνης, αυτογνωσίας, την έλλειψη χιούμορ και την έλλειψη υδατανθράκων από τη διατροφή.

Πού θα ήθελες να ζεις;
Σε μαγικά νησιά, αρκεί να θέλεις να βρεθούμε.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου επάγγελμα;
Θα έλεγα αυτό που κάνω κι ας έχω αποδεκτεί ότι είναι χόμπι.

Ποια αρετή προτιμάς περισσότερο σε έναν άνδρα;
Την ικανότητα να γκρεμίζει σε μια στιγμή όσα έχτιζε μια ζωή, αν χρειαστεί.

Ποια αρετή προτιμάς περισσότερο σε μια γυναίκα;
Την ικανότητα να δημιουργεί ζωή και να την ελέγχει.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου ονόματα;
Σίγουρα όλα όσα δεν με βάφτισαν. Και το Μπάμπης, που με φώναζαν μικρό κι ας το αποχωρίστηκα οικειοθελώς. Είναι δικό μου για πάντα.

Ποιο είναι το μότο σου;
Υπάρχει μια δύναμη στον κόσμο που δεν είναι θεός αλλά αν την πιστέψουμε μπορεί να μας κάνει όλους θεούς. Έστω για λίγο.

Info

Καρφίτσες στα γόνατα
Από Μηχανής Θέατρο
Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο
Τηλ : 2105231131
Παραστάσεις: Έως 21/2
Εισιτήρια: 14 ευρώ, 10 ευρώ, 5 ευρώ. Κάθε Παρασκευή 10 ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης