Η ώρα του TEDxAthens

Η ώρα του TEDxAthens

Το σημαντικότερο συνέδριο στην Ελλάδα γύρω από την καινοτομία πραγματοποιείται σήμερα και μπορείς να το παρακολουθήσεις ζωντανά μέσα από το YouTube

Η ώρα του TEDxAthens
Σήμερα η «καρδιά» της πιο καινοτόμου κοινότητας της Αθήνας θα χτυπάει στο Κέντρο, και συγκεκριμένα στο Θέατρο Παλλάς και το CityLink. Αιτία το 7ο κατά σειρά TEDxAthens, το σημαντικότερο συνέδριο στην Ελλάδα γύρω από την πρωτοπορία, τη δημιουργικότητα και τις νέες ιδέες. Με τη θεματολογία του να περιστρέφεται φέτος γύρω από τον άξονα «Αφετηρίες», θα φιλοξενήσει 18 ομιλητές, έξι performances αλλά και αρκετά εργαστήρια.

Όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος οι ομιλητές θα αγγίξουν θέματα της επικαιρότητας και θα παραθέσουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε γεγονότα και καταστάσεις που αφορούν το κοινό τόσο συνολικά όσο και ατομικά, αγγίζοντας από προσωπικές στιγμές έως και επαγγελματικές πορείες. Αναμεσά τους ξεχωρίζουμε τη συγγραφέα Άλκη Ζέη, τον καθηγητή Γενετικής Μανώλη Δερμιτζάκη, τη δημοσιογράφο -ειδικό σε θέματα Μέσης Ανατολής- Judit Neurink και την καθηγήτρια design Αλεξάνδρα Αντωνοπούλου.

Κλείσιμο
«”Αφετηρίες” των φετινών ομιλιών που θα φιλοξενηθούν στη σκηνή του TEDxAthens είναι σύγχρονα και επίκαιρα θέματα, ο φόβος αλλά και η ελπίδα για το αύριο», εξηγεί ο Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου, Curator και Ιδρυτής του TEDxΑthens
και συνεχίζει: «Φέτος θα συμπεριληφθούν και ομιλίες–έκπληξη σχετικά με τα προσδιοριστικά σημεία διαφόρων πτυχών της καθημερινότητας όλων μας, πάντα με βασικό άξονα τον στόχο του TED, που δεν είναι άλλος από την διάδοση ιδεών και ιστοριών που αξίζει να ακουστούν και να συζητηθούν».



Σε διεθνές επίπεδο, το TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ξεκίνησε ως τετραήμερο συνέδριο στην Καλιφόρνια το 1984. Πρόκειται για μία ετήσια εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν κορυφαίες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο που μοιράζονται τις ιδέες και τις πράξεις τους (έχουν συμμετάσχει μεταξύ άλλων οι Bill Clinton, Al Gore, Richard Dawkins, Bill Gates, Larry Page, Sergey Brin). Τα αρχικά σημαίνουν Tεχνολογία, Ψυχαγωγία, Τέχνη (Technology, Entertainment, Design).

Η θεματολογία ωστόσο επεκτείνεται και σε ένα πιο ευρύ φάσμα, το οποίο προσφέρει γνώση και έμπνευση από τους πιο επιδραστικούς στοχαστές του κόσμου, και ταυτόχρονα δίνει την ευκαιρία σε μια κοινότητα από ανθρώπους να συναναστραφούν και να ανταλλάξουν ιδέες. Οσον αφορά το “x” (TEDx), αυτό σημαίνει εκδήλωση που οργανώνεται ανεξάρτητα και αποτελεί μέρος ενός προγράμματος τοπικών εκδηλώσεων από ομάδες εθελοντών. Σήμερα υπάρχουν περίπου 11.000 TEDx εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ το TEDxAthens είναι μία από τις πέντε μεγαλύτερες.

Σε περίπτωση τώρα που θέλεις κι εσύ να το παρακολουθήσεις, δυστυχώς τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί εδώ και καιρό. Θα υπάρξει ωστόσο ζωντανή αναμετάδοση μέσα από το επίσημο κανάλι της εκδήλωσης στο YouTube. Θα το βρεις με ένα κλικ εδώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης