Ανοικτά μαθήματα ιστορίας

Ανοικτά μαθήματα ιστορίας

Μια μελέτη του 20ού αιώνα στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ σε συνεργασία με καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ανοικτά μαθήματα ιστορίας
Α’ και Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, Ολοκαύτωμα, Ψυχρός Πόλεμος, Ρωσική Επανάσταση, Ισπανικός Εμφύλιος, Πόλεμος της Κορέας, Πόλεμος του Βιετνάμ, Πόλεμος του Κόλπου, κατάκτηση της Σελήνης, ατομική βόμβα. Αν μη τι άλλο, ο 20ός αιώνας μπορεί να χαρακτηριστεί από τους ιστορικούς μελετητές ως ένας από τους πιο ενδιαφέροντες και γεμάτους ανατροπές της ανθρώπινης ιστορίας. Και φυσικά οι εξελίξεις αυτές δεν άφησαν αμέτοχη, είτε άμεσα είτε έμμεσα και την Ελλάδα.

Με στόχο λοιπόν την πληρέστερη γνώση, ώστε να διευρυνθεί η κατανόησή μας σχετικά με την τρέχουσα συγκυρία, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς διοργανώνει το πρώτο από τα Ανοικτά Μαθήματα Ιστορίας. Τόπος διεξαγωγής είναι το Ιστορικό Αρχείο του ΠΙΟΠ στον Ταύρο, και καλεσμένοι οι καθηγητές Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Ευθυμίου και Ευάνθης Χατζηβασιλείου. Οι δύο τους θα προσφέρουν ένα ανοικτό μάθημα ιστορίας και προβληματισμού, με ελεύθερη είσοδο, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου (17:00-20:00).

Κλείσιμο
Το Ιστορικό Αρχείο, ως βασικός χώρος έρευνας της οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας της Ελλάδας του 20ού αιώνα, επιχειρεί να προσελκύσει διαφορετικές ομάδες κοινού και να ευαισθητοποιήσει σε θέματα μνήμης, ταυτότητας και αξιοποίησης αρχειακών πηγών στην Iστορία. Εφαρμόζοντας τα ζητούμενα της «δημόσιας ιστορίας», φιλοδοξεί να συμβάλει στην ενδυνάμωση της ιστορικής κουλτούρας. Για την εγγραφή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, οπότε φρόντισε να κλείσεις έγκαιρα τη δική σου θέση, καθώς αναμένεται αυξημένη προσέλευση.

Info
Εγγραφές: 210 3418011, Δευτ.- Παρ. 9:00-17:00
Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος
Τηλ.: 210 3418051
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης