Μπελ Επόκ στον Κεραμεικό

Μπελ Επόκ στον Κεραμεικό

Το Passport Κεραμεικός ανοίγει τις πόρτες του με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα της Μαρίζας Ρίζου

Μπελ Επόκ στον Κεραμεικό
Λίγα μόνο εικοσιτετράωρα πριν η Μαρίζα Ρίζου κάνει ποδαρικό στο Passport Κεραμεικός κατάφερα να τρυπώσω στον καινούργιο χώρο και να απολαύσω μια από τις τελευταίες πρόβες της ομάδας. Το φωτεινό κορίτσι της ελληνικής μουσικής σκηνής ετοιμάζει τον δεύτερο προσωπικό της δίσκο, γράφει μουσική για το θέατρο, συμμετέχει σε δίσκους καταξιωμένων συνθετών και γενικά δεν σταματά ποτέ να ασχολείται με τη μουσική. Όμως αυτό που ετοιμάζει τώρα το αγαπάει ιδιαίτερα.

Το Passport Κεραμεικός (το παλιό Cine Κεραμεικός) άλλαξε στυλ, χρώματα και διάθεση και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου θα ανοίξει τις πόρτες του για πρώτη φορά. Γι’ αυτό τον λόγο τόσο το κοινό, όσο και η Μαρίζα, θα μπουν με το δεξί και θα ευχηθούν στα αδέρφια Χουρδάκη να μην πάψουν ποτέ να ασχολούνται με την καλή μουσική. Από μεθαύριο Σάββατο, και για τρεις μόνο παραστάσεις, το κορίτσι με τη φωτεινή αύρα που γνωρίζει πολύ καλά και με ποιο τρόπο να φτιάχνει στα live της το μαζί, αλλάζει ήχο φανερώνοντας καινούργιες πτυχές των ερμηνευτικών της δυνατοτήτων.

Κλείσιμο


Το πρόγραμμα έχει τον τίτλο Mπελ Επόκ που σημαίνει «όμορφη εποχή» και σηματοδοτεί την περίοδο της ευρωπαϊκής ιστορίας που διήρκησε από το 1871 έως την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το 1914, και χαρακτηρίστηκε για το αισιόδοξο πνεύμα που κυριάρχησε. Αισιόδοξη η εποχή, αισιόδοξα και τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κωνσταντίνου Ασπιώτη και παρέα με μία μπάντα εξαιρετικών μουσικών, η Μαρίζα Ρίζου και οι συνεργάτες της χρησιμοποιούν τη δημιουργικότητα, την εφευρετικότητα αλλά και όλα εκείνα τα όμορφα που συνοδεύουν την εποχή της Μπελ Επόκ, φτιάχνοντας τα παλιά τραγούδια όπως θα ήταν αν δημιουργούνταν σήμερα.

Και όλα αυτά στο υπέροχο σκηνικό-έκπληξη που δημιούργησε ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης, με έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο να αποκαλύπτεται αρκετή ώρα με την έναρξη. Και φυσικά η Μαρίζα να παίρνει το μικρόφωνο και να μεταμορφώνεται κάθε φορά με τρομερή άνεση. Όσο για την επιλογή των τραγουδιών, αυτά σε καμία περίπτωση δεν είναι ρετρό, καθαρά νοσταλγικά. Το «Ζητάτε να σας πω», ο «Πασατέμπος» και η «Ταμπακιέρα» συναντούν το «Μια Άλλη Ευτυχία», το «Πετάω» και το promo single του επερχόμενου 2ου δίσκου της Μαρίζας «Είναι Μικρή η Ζωή».



Την τελευταία φορά που συνάντησα τη Μαρίζα τη ρώτησα πόσο διαφέρει το κορίτσι του «Είναι μικρή η ζωή» με αυτό που διασκεύασε την «Μπόσα Νόβα του Ησαΐα» του Φοίβου Δεληβοριά. «Θα έλεγα ότι δεν αισθάνομαι πια την ανασφάλεια να με αφοπλίζει και να με μουδιάζει όπως παλιότερα. Νιώθω τα βήματά μου σταθερά και μικρά και τα πράγματα να έρχονται με φυσική ροή χωρίς υπερβολές». Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και με αυτή τη φετινή παράσταση. Να μας δείχνει ότι η φωνή της έχει ωριμάσει και ότι ήρθε ο καιρός να διεκδικήσει το κομμάτι που της αναλογεί στην ελληνική μουσική σκηνή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης